Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νίκος Χούντης: Επιτέλους ..


Με αφορμή την ψήφιση σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της πρώτης αίτησης της Ελλάδας για την στήριξη 642 απολυμένων από τα σούπερ μάρκετ ALDI, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Παγκοσμιοποίησης ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής έκανε την ακόλουθη αιτιολόγηση ψήφου:
 «Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Παγκοσμιοποίησης (ΕΤΠ) ώστε να κατατεθεί επιτέλους η πρώτη πρόταση από την Ελλάδα, αυτή που εγκρίνουμε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη στήριξη 642 απολυμένων από τα σούπερ μάρκετ ALDI. Εν μέσω της σκληρότερης οικονομικής κρίσης, με την ανεργία να έχει ανέλθει από το 9% τον Αύγουστο του 2009 στο 18,4% τον Αύγουστο του 2011 σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, ανάλγητες ελληνικές κυβερνήσεις «δεν γνώριζαν καν» ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν χρήματα για τη στήριξη των ανέργων και της εργασίας από το ΕΤΠ. Έπρεπε να καταγγείλω στις 10/2/2011 αυτό το γεγονός (http://www.chountis.gr/index.php?page=text&CategoryId=&id=882) και να δώσω στη δημοσιότητα τη σχετική απάντηση του επιτρόπου κ. Andor, ότι «είναι ανεξήγητο γιατί η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει κανένα πρόγραμμα», ώστε το αρμόδιο υπουργείο να καταθέσει επιτέλους την πρώτη πρόταση, αυτή που ψηφίζουμε σήμερα, που ελπίζω να μην είναι και η μοναδική. 
Σίγουρα το ΕΤΠ δεν αποτελεί λύση για τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται στους εργαζομένους λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της παγκοσμιοποίησης και παραμένει το ερώτημα αν οι πόροι αυτοί θα αξιοποιηθούν κατάλληλα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει κι αυτές τις μικρές ευκαιρίες για να δώσει μια ανάσα στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους.» 
- Θυμίζουμε ότι στο ταμείο μπορούσαν να προσφύγουν τα κράτη από το 2007, μέχρι σήμερα έχει διαθέσει 357,7 εκατομμύρια ευρώ σε περιφέρειες κρατών και για κλάδους που πλήττονται από απολύσεις όπως λιανικό εμπόριο, κλωστοϋφαντουργία, οικοδομικές επιχειρήσεις, μέταλλα, κεραμικά, κρύσταλλα κλπ. 
To Γραφείο Τύπου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.