Πρόταση εκπροσώπου εργατικού κέντρου Μεσολογγιού Π. Παπαδόπουλου για το τιμολόγιο ύδρευσης – αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. στη συνεδρίαση 30-11-2011.


Η οικονομική κατάσταση και συγκυρία επιτάσσει αφ’ ενός μια σφικτή τιμολογιακή πολιτική και αφ’ ετέρου συμμάζεμα και ορθολογική διαχείριση. Με δεδομένη την ακύρωση της υπ’ αριθ. 76/2011 απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και της υπ’ αριθ. 280/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την επιβολή χρέωσης κατανάλωσης ανά υδρόμετρο στην Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού για λόγους που κυρίως αντίκεινται στην αρχή της ανταποδοτικότητας και τον υπολογισμό επί της πραγματικής κατανάλωσης του νερού με βάση τον όγκο του νερού και όχι πλασματικά στοιχεία (πάγιο ή ελάχιστη κατανάλωση), ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου προτείνω τα παρακάτω: 
1. Να μην υπάρξει καμία αύξηση στο υπάρχον τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. και ούτε διπλασιασμός της τιμής χρέωσης διότι αυτό αφ’ ενός μεν επιβαρύνει δυσβάστακτα τους καταναλωτές και αφ’ ετέρου ενδεχομένως αντίκειται στην αρχή της αναλογικής ανταποδοτικότητας. 
2. Να υπάρξει ενιαία τιμολογιακή πολιτική στο σύνολο του Δήμου, με την αναγκαία προϋπόθεση να υπάρχει η ίδια και αποτελεσματική υποστήριξη στους τομείς ύδρευσης και αποχέτευσης και για όλες τις δημοτικές ενότητες (Αιτωλικό – Οινιάδες), όπως αυτή παρέχεται στην έδρα του Δήμου. 
3. Να παραμείνει η έκδοση λογαριασμών ως έχει και όχι ανά δίμηνο, διότι εμμέσως πλην σαφώς το μέτρο θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους δημότες. 
4. Να υλοποιηθούν οι σχετικές μελέτες για διαρροές – παράνομες συνδέσεις και αντικατάσταση δικτύου, ώστε να μειωθεί ΑΜΕΣΑ το λειτουργικό κόστος. 
5. Να υπάρξει χρονοδιάγραμμα είσπραξης των οφειλομένων. Εκτιμώμενο όφελος άνω των 300.000 ευρώ. 
6. Να γίνει προσφυγή κατά της Δ.Ε.Η. με στόχο να μην χρεώνει το τιμολόγιο ως βιομηχανικό αλλά ως οικιακό. Εκτιμώμενο όφελος άνω των 300.000 ευρώ. 
7. Τα νέα έργα να έχουν φορέα υλοποίησης τον Δήμο και όχι την Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Πώς θα καλυφθεί η ίδια συμμετοχή και ο Φ.Π.Α. που τα επιβαρύνει; 
8. Να υπάρξει ρύθμιση χρεών με δόσεις από 2 έως 20 με ελάχιστη δόση καταβολής τα 10 ευρώ. 
9. Να προχωρήσει το σύστημα παρακολούθησης των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης μέσω ΕΣΠΑ. 
10. Οι ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε. και οι άλλοι κρατικοί φορείς να καταβάλουν τις οφειλές τους στην επιχείρηση. 
Ως εκ τούτου, τυχόν προτάσεις για αυξήσεις ή υπερδιπλασιασμό της υπάρχουσας τιμής χρέωσης μας βρίσκει ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ. 
Εν κατακλείδι θεωρούμε ότι εάν υλοποιηθούν με στόχο και πρόγραμμα οι ανωτέρω προτάσεις η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα γίνει πλεονασματική. Δεν νοείται μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα με 22.000 πλέον καταναλωτές που είναι μοναδικός διαχειριστής του υδάτινου δυναμικού να είναι ζημιογόνα και αναποτελεσματική.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.