Απαράδεκτα άνιση μεταχείριση σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων. Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών–Πολιτισμού και Τουρισμού.


Δεκάδες χιλιάδες (40.000) μικροί επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων) στην Ελλάδα είναι αντιμέτωποι με την άνιση μεταχείριση και συνεπώς την κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, σε ό,τι αφορά το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. 
Σύμφωνα με τον Ν. 2160/1993, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα είναι τουριστικά ξενοδοχειακά καταλύματα. 
Επίσης σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 53 του Ν. 4021/2011, εξαιρούνται οι κοινόχρηστοι χώροι πολυκατοικιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων από το ειδικό τέλος. Είναι σαφές, από τη διατύπωση του νόμου ότι, η συγκεκριμένη εξαίρεση αφορά σε όλα ανεξαιρέτως τα ξενοδοχειακά καταλύματα, τόσο κύρια όσο και μη κύρια. 
Ωστόσο, παρά τις επιστολές της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων/Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ) και τις επανειλημμένες διευκρινήσεις της, ο Υπ. Οικονομικών υπέγραψε υπουργική απόφαση (ΥΑ 1211/2011-ΦΕΚ 2298 Β΄) που αγνοεί παντελώς σαράντα χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες και αυθαίρετα υιοθετεί εξαίρεση θεωρώντας ως τουριστικά καταλύματα αποκλειστικά τα μεγάλα ξενοδοχεία και τα κάμπινγκ. 
Επειδή αυτή η ερμηνεία, είναι αυθαίρετη, σε βάρος δεκάδων χιλιάδων μικρών επιχειρηματιών μικρών τουριστικών καταλυμάτων και της κοινωνικής ομάδας των αυτοαπασχολούμενων και των οικογενειών τους, ενώ αλλοιώνει και περιορίζει την ουσία του νόμου. 
Επειδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού αποτελούν βασικό κλάδο της οικονομίας της χώρας. 

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί: 
1. Έχετε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσετε ισότιμα τις ομοειδείς επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού; 
2. Προτίθεστε να ανακαλέσετε την πολιτική αυθαιρεσία σε βάρος των μικρών επαγγελματιών τουριστικών καταλυμάτων; 

Ο ερωτών Βουλευτής 
Λαφαζάνης Παναγιώτης 

Το γραφείο τύπου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.