Ελληνική κρίση 2011


Γράφει ο Γιώργος Βασιλάκης.

Ονομάζομαι Βασιλάκης Γεώργιος και κατάγομαι από την Κανδήλα. Επισκέπτομαι πολύ συχνά το blog σας για ενημέρωση. Παρακάτω σας αποστέλλω ένα μικρό κείμενο με θέμα την Ελληνική κρίση. Σας επισυνάπτω και μια φωτογραφία από ένα πίνακα που ζωγράφισα με το ίδιο θέμα, επηρεασμένος όμως από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο υπηρέτησα για 37 χρόνια. 

Έχει γίνει ευρέως αποδεκτό ότι η ελληνική κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κρίση σε πολλά επίπεδα. Ο τρόπος που την αντιμετωπίζουμε, σαν άτομα και σαν κοινωνία, επιβεβαιώνει τη θέση ότι η κρίση είναι συγχρόνως οικονομική, πολιτική και κοινωνική.
Παρά την εξαθλίωση πολλών κοινωνικών ομάδων από την οικονομική κρίση και τον κίνδυνο κατάρρευσης της χώρας, αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να λειτουργούν, να συμπεριφέρονται και να εφαρμόζουν πρακτικές που σε μεγάλο βαθμό συνέβαλαν στο να έρθει η χώρα σε αυτή την κατάσταση. Ο καθένας από μας έχει τη δικιά του θεωρία για το πως θα βγούμε από την κρίση, βάζοντας όμως πρώτα το προσωπικό συμφέρον και όχι τη διάσωση της χώρας. 
Η ενότητα και όχι η διαίρεση, λειτουργώντας σαν ομάδα και όχι σαν άτομα, ίσως να συμβάλει στο να ξεπεράσουμε την παρούσα κατάσταση και να βάλουμε τα θεμέλια για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Προσωπική ευημερία δεν είναι εύκολο να υπάρξει αν δεν υπάρξει ευημερία στην κοινωνία που είμαστε μέλη.

1 σχόλιο:

  1. O APOSTRATOS KALA TA LEH ALLA PIOS TON AKOUH, MAKARI OLOI NA SKEPTOMASTE KAI NA PRATAME GIA TO SYNOLO KAI OXI GIA TON EAUTOMAS MONO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.