99 χρόνια εκμίσθωση στον Μαραθιά Αστακού!


Προβληματισμό προκαλεί η απόφαση εκμίσθωσης για 99 χρονια (!) της περιοχής Μαραθιά Αστακού, την οποία έλαβε η παράταξη του Δημάρχου Ξηρομέρου. Τι υποστηρίζει η αντιπολίτευση.
Στην συγκεκριμένη πρόσφατη συνεδρίαση όπου ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς, εμφανίστηκε με δεμένο χέρι, εξαιτίας του ατυχήματος που είχε πρόσφατα, παρέστη και ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η εκμίσθωση του Μαραθιά σε επενδυτές για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.
Από τα λεγόμενα του Δημάρχου αλλά και του εισηγητή προκλήθηκαν αρκετά ερωτηματικά, τα οποία και έθεσε η παράταξη της αντιπολίτευσης.
Ειδικότερα γίνεται λόγος για παραχώρηση ουσιαστικά και όχι για εκμίσθωση αφού η έκταση θα ενοικιαστεί για 99 χρόνια, ενώ τελείως θολό είναι το τοπίο σχετικά με τους υποψήφιους επενδυτές, αφού γίνεται γενικώς λόγος για επαφές με εταιρίες Ρωσικών ή Λιβανέζικων συμφερόντων, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιοι είναι οι επενδυτές, ποιες οι εταιρείες τους, τι ισολογισμούς έχουν, τι φερεγγυότητα, ποιο θα είναι το τίμημα της εκμίσθωσης κλπ
Ο Δήμαρχος Πυθαγόρας Σαμαράς, τόνισε πως ότι είναι να γίνει θα γίνει σε όφελος και της περιοχής και του Δήμου, σημειώνοντας πως εάν όλα πάνε καλά, ο Δήμος θα βάλει πολύ σημαντικά ποσά στα ταμεία του (σ.σ. έκανε λόγο για πέντε εκατομ. ευρώ) και θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας. Δεν έδωσε καμιά απάντηση όμως στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, που έθεσε ακόμη και το θέμα των πιθανών προβλημάτων που μπορεί να υπάρχουν με την έκταση σχετικά με άδειες από δασικές υπηρεσίες κλπ
Αυτό που πρότεινε η παράταξη του κ. Γιάννη Λύτρα ήταν αφού επιλυθούν όλες οι πιθανές εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν με την έκταση, που είναι 2.180 στρέμματα, στη συνέχεια από τον Δήμο να εκδοθεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε μέσα από διάφανες διαδικασίες να εμφανιστούν οι ενδιαφερόμενοι, να καταθέσουν τις προσφορές τους και να επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα και αξιόπιστη πρόταση.

2 σχόλια:

  1. Ποιος είναι ο εκμισθωτής;;;;;;;;;;; Το 99 χρόνια από που προέκυψε;;;;; Πήραν δηλαδή απόφαση να εκμισθώσουν μια περιοχή για 99 χρόνια για άγνωστο εκμισθωτή και με άγνωστο τίμημα;;;; Αυτά συγνώμη, αλλά θυμίζουν μπανανία. Αυτές οι δουλειές προχωράνε όταν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις. Δεν τα καταλαβαίνω καθόλου αυτά που γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιοs δεν ειναι ενημερωμενοs λεει μπανανιεs .Eγω ακουσα προσεκτικα την προταση του Δ.Σ οτι αναγκαιοτητα για τουπιστικη αξιοποιηση του μαραθια και απο αυτο προκυπτει η εκμισθωση!!οταν εκμισθωσειs ενα χωρο δεν μπορειs να κανειs οποια επενδυση θελειs εισαι υποχρεωμενοs να τηρησειμ s toυs ορουs του συμβολαιου.Γι αυτο το θεμα πηρε αποφαση ο δημοs.Τα 99 χρονια το οριζει ο νομοs μαλλον γιατι πρεπει να κανει αποσβεση και να εχει και κερδη ο επενδυτηs!!Μετα την αποφαση λοιπον για εκμισθωση ο νομοs οριζει οτι πρεπει να γινει προκληση ενδιαφεροντοs ,διεθνηs διαγωνισμοs και αφου γινουν προτασειs το συμβουλιο θα αποφασισει ποια εναι η πιο συμφαιρουσα. Αυτα αποφασισαν στο Δ.Σ . Τα υπολοιπα ειναι μπανανιεs!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.