Θέμα ύδρευσης στην Δημοτική ενότητα Αλυζίας: «Για να μην πούμε το νερό νεράκι..»


Γράφει ο Βασίλης Πολύζος.
Πρόεδρος της Τ.Κ. Βάρνακα.

Με αφορμή την κατάρτιση του νέου τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2012 στο Δήμο Ξηρόμερου, έχω να παρατηρήσω τα εξής: Την χρονιά που πέρασε παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, στην υδροδότηση των 5 τοπικών κοινοτήτων της Δ.Ε. Αλυζίας που έχουν να κάνουν με:

α) Την κακή κατάσταση του δικτύου (Αρχοντοχώρι),
β) Την επάρκεια του νερού, κυρίως το καλοκαίρι που αυξάνει ο πληθυσμός, 
γ) Τα προβλήματα στην λειτουργία των γεωτρήσεων,
δ) Τον ανύπαρκτο σχεδιασμό των προηγούμενων Δημοτικών αρχών,
ε) Τις παράνομες παροχές,
ζ) Την ανομβρία των προηγούμενων μηνών, που ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια και
στ) Την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού (υδραυλικού).

Επειδή από όλα αυτά τα προβλήματα πολύ λίγα έχουν λυθεί παρά τις προσπάθειες του Δήμου Ξηρομέρου και δεδομένου τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, το ζήτημα της υδρεύσεως θα πρέπει να είναι το κύριο έργο ( για όλες τις τοπικές κοινότητες ) που θα πρέπει να ενταχθεί στο νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα:

1. Θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια λύση για τις δυο «παράνομες» γεωτρήσεις της Άνω Κανδήλας.
2. Να νομιμοποιηθεί η γεώτρηση στην θέση «κόφτρες» του Βάρνακα, ώστε να ηλεκτροδοτηθεί και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, να αξιοποιηθούν οι παλιές πηγές του Βάρνακα (αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο μέρος του νερού καταλήγει στο ποτάμι!!!).
3. Να αντικατασταθεί το παλιό δίκτυο του Αρχοντοχωρίου και να λυθεί το πρόβλημα του νερού στο Αρχοντοχώρι με νέα γεώτρηση αν είναι δυνατόν.
4. Να γίνει από τώρα έλεγχος, συντήρηση και επισκευή στις γεωτρήσεις στα «Σαμάρια», όπως και σε όλες τις γεωτρήσεις της Δ.Ε Αλυζίας.
5. Να τοποθετηθούν φλοτέρ στις δεξαμενές του Βάρνακα και του Αρχοντοχωρίου.
6. Να γίνει καθαρισμός και χλωρίωση όλων των δεξαμενών υδρεύσεως της Δ.Ε.
7. Να υπάρχει υδραυλικός για όλη την Δ.Ε., όπου θα είναι υπεύθυνος για όλη την λειτουργία των δικτύων και των αντλιοστασίων και να κάνει τον έλεγχο για παράνομες παροχές.

Πρέπει να θέσουμε σε πρώτη προτεραιότητα το θέμα ύδρευσης της Δ.Ε. Αλυζίας στο Δήμο Ξηρομέρου, έστω και αν πολλές φορές αναγκαζόμαστε να συγκρουστούμε με φίλους, συγγενείς και ψηφοφόρους. Γιατί καλή είναι η τουριστική ανάπτυξη και η πρότυπη καλλιέργεια ροδιών και σαλιγκαριών αλλά χωρίς νεράκι δεν πας πουθενά….. 
Όλα αυτά τα θέματα τα όποια έχουμε θέσει επανειλημμένως εμείς οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων τα γνωρίζει πολύ καλά ο Αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος και πιστεύω ότι θα πάρουν όλες εκείνες τις αποφάσεις για την λύση των προβλημάτων στην ύδρευση της Δ.Ε. Αλυζίας.

9 σχόλια:

  1. Kala ta les. ante na doyme giati to kalokairi erxetai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύστοχο το άρθρο. Επισημαίνει και τα αίτια του προβλήματος δίνει και προτάσεις λύσεων. Το χρόνιο πρόβλημα του νερού πρέπει επιτέλους να λυθεί. Οι προηγούμενοι και κυρίως οι προ προηγούμενοι δις απέτυχαν. Να δούμε οι καινούριοι.... αναμένουμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρακαλώ πολύ γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ -ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπάρχει και η ΣΑΡΑΚΙΝΑ !! που ακουει στο όνομα ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ( Ζάβιτσα ) που δυστυχώς πίνει νερό εν έτει 2012 ακομη απο το Θαλασσόνερο του κάμπου και που ειχε κάνει γιαυτό εγκαινια " ΝΕΡΟΥ" - τρομάρα τους - η προηγουμένη δημοτικη αρχή...Επ΄ αυτού κουβέντα .... αστους τους Αρχοντοχωρίτες να διψούν !!! Νίκος Θεοδ. Μήτσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητέ κύριε Μήτση θα επρεπε να γνωριζετε ,επειδη διατελεσατε και Δημοτικος συμβουλος Αλυζίας οτι η Κανδηλα και ο Μυτικας απο την ιδια ποιοτητα νερου πινουν με το Αρχοντοχωρι.Αυτο συμβαινει διοτι οι προηγουμενες Δημοτικες αρχες Αλυζίας θελησαν να προσφερουν ποιοτικο νερο απο παρανομες γεωτρησεις.Τωρα που δοθηκε η δυνατοτητα με νομο για την νομιμοποιηση τους ,εκτιμουμε οτι σε συντομο χρονο θα πινουμε ολοι καλο νερο. Τσαμπα λοιπόν το παράπονο. Με εκτιμηση και καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερίζω , τον Ανώνυμο 04.13 ΑΜ , και αντευχομαι για την καινουργια χρονια εγκαρδίως .Αγαπητέ Ανωνυμε συμπατριώτη ( γιατι η ανωνυμία ? ), η παρεμβαση μου ειναι για τους φίλους που νοιαζονται μόνον για την Παλιόβαρκα και το Βάρνακα και αν το προσέξετε έχει και " δίκην " χιούμουρ η παρέμβαση μου , που σε καμια περιπτωση δεν εχει σκοπο να θιξει τις ό,ποιες φιλότιμες προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής. Εν αναμονή λοιπόν να δούμε πότε - επιτέλους - θα υδρευθούν ΟΛΑ τα διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Αλυζίας με νερό ποιοτικό προς πόσιν !! Όσο για τις προγενέστερες δημοτικές αρχές που υπενίσεσθε , σας γνωρίζω οτι τις πολέμησα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου , με όποιο οικονομικό κόστος στο να παρευρισκομαι τακτικά , απ΄ την Αθηνα , παρων στα συμβουλια και , αυτο φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλύτερα απ΄όλους οι συμπατριώτες μας που με τίμησαν ιδιαίτερα !!!
      Σας πληροφορω όμως οτι, ούτε οι Κανδηλιώτες , αλλά ούτε και οι Μυτικιώτες υδερεύονται απ΄ τις εντελώς ακατάλληλες πηγές του κάμπου που υδρεύεται - χρόνια τώρα - το Αρχοντοχώρι.
      Η για να είμαστε ειλικρινείς η συντρηπτική πλειοψηφία ( 90 % ) των Αρχοντοχωριτών πίνει νερό απ΄ τα βυτία της Κορπής ολοχρονίς !!
      Εγώ ως απλός πολίτης δεν είμαι ευχαριστημένος που οι χωριανοί μου πίνουν το 2012 νερό απο βυτίο της Κορπής !!
      Εσεις αν ειστε ευχαριστημένος , αυτό είναι θέμα αποκλειστικά δικό σας και βγαιστε να το πείτε στο κόσμο Ε π ώ ν υ μ α !!!!
      Εν κατακλείδι σε ενα μικρό δήμο της επαρχίας , αυτό που προέχει πάνω απ΄ όλα είναι : η ύδρευση , η καθαριότητα , τα Νεκροταφεία και η εξυπηρετηση του πολίτη σε μικρά τρέχοντα ζητήματα.
      Και στο πρώτο ( ύδρευση ) , όσο και να "εθελοτυφλούμε" υπάρχει πρόβλημα και αυτό είπα και μαλιστα χιουμοριστικά ....
      Για τα εγκαίνια του ανύπαρκτου νερού στο Αρχοντοχώρι , συμφωνείτε ?
      Για την ανακοίνωση της προηγούμενης δημοτικής αρχής οτι το νερό στο Αρχοντοχώρι από τον Κάμπο είναι ακατάλληλο προς πόσιν ( καρκινογόνο το έλεγε η ανακοίνωση του τ. Δημάρχου ) τι εχετε να πείτε ?
      Θα επανέλθω , μόνο , αν τύχω επώνυμης και μονον επώνυμης απάντησης .

      Ευχαριστώ.
      Νίκος Θεοδ. Μήτσης

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.