Έγινε η πρώτη τακτική συνεδρίαση, για το 2012, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, παρουσία του Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά.


Στις 23 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα, στον Αστακό και στο Δημοτικό κατάστημα της έδρας του Δήμου Ξηρομέρου, συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρόμερου σε τακτική συνεδρίαση, η 1/2012 και μεταξύ των άλλων, ελήφθησαν οι παρακάτω σημαντικές αποφάσεις:
1. Για την αναγκαιότητα εκμίσθωσης Δημοτικής έκτασης στην περιοχή «Μαραθιά» της Δ.Κ Αστακού: Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού το ψήφισε η συμπολίτευση, προβάλλοντας κυρίως το επιχείρημα της τουριστικής ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, αλλά και της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από την εκμίσθωση της έκτασης. Δεν πρέπει να «χάσουμε αυτή την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Π. Σαμαράς. Η αντιπολίτευση ήταν αρνητική γιατί τα πράγματα δεν είναι «απολύτως ξεκάθαρα», όπως τόνισε ο κ. Γ. Λύτρας, σχετικά με το ποιος είναι ο επενδυτής, την χρονική διάρκεια της μίσθωσης, το ποσό του μισθώματος. Αρνητικός ήταν επίσης και ο κ. Βότσης. 


2. Για την διαγραφή οφειλών από τέλη ύδρευσης και λοιπά Δημοτικά τέλη, στον πρώην Δήμο Αλυζίας: Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, αφού και η αντιπολίτευση συμφώνησε με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Αλυζίας κ. Σ. Λύτρα, ο οποίος ανέφερε ότι «από την στιγμή που οι Δημότες προσκόμισαν αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχουν πληρώσει τα τέλη, θα πρέπει αυτά να διαγράφουν». Το ποσό αυτών των οφειλών φτάνει γύρω στις 9.000 ευρώ όπως είπε ο κ. Σ. Λύτρας.
Σε άλλα σημαντικά θέματα: Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση για ένταξη του Δήμου Ξηρομέρου στους φορείς που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού της κοινωνικής εργασίας, αφού εκφράστηκαν ενστάσεις κατά πόσο είναι έτοιμος ο Δήμος αλλά και η κοινωνία του Ξηρομέρου να δεχτεί κάτι τέτοιο. Το θέμα των σφαγείων (πρωτόκολλο παραλαβής του έργου, μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός) ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Ομόφωνα υπέρ των εισηγήσεων ψηφίστηκαν τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν γνωμοδότηση για έγκριση περιβαλλοντικών όρων, γνωμοδότηση προς την κτηματική υπηρεσία σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης των Νήσων Καλάμου-Καστού (παραχώρηση χρήσης αιγιαλού), ορισμός εκπροσώπων σε επιτροπές, και αιτήσεις για παροχές ύδρευσης (Τ.Κ Βάρνακα). 
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αιτ/νιας κ. Δ. Σταμάτης, στον όποιο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε τον λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό.

6 σχόλια:

  1. Καταλάβατε τώρα κ. Λύτρα Σπύρο πόσο ανώριμη κοινωνία είμαστε; Άλλη φορά να προσέχετε και να μην εισηγείστε θέματα όπως αυτό του θεσμού της κοινωνικής απασχόλησης. Μα να σας αδειάσουν και οι δικοί σας όμως; Καλά ο δήμαρχος, οι συνάδελφοί σας της πλειοψηφίας; Ότι πει ο Σαμαράς; Μπράβο τους!
    Όσο για τα 9.500 περίπου ευρώ χρέη, που όπως είπατε αποδεδειγμένα είχαν πληρωθεί, καλά κάνατε και τα σβήσατε. Τα χρήματα όμως που είναι; Μπήκαν στο ταμείο ή όχι; Ξέρω θα μου πείτε ότι θα το βρει ο έλεγχος που αναμένεται! Όποτε γίνει να μας το πείτε! Γιαυτό εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους δυο πρώην δημάρχους μας. Τους διαβεβαιώνω πως ότι μου πουν θα το πιστέψω, αρκεί να μου απαντήσουν πως εξηγείται αυτό το μπάχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε 1041 δεν γνωριζω για ποια κοινωνικη απασχοληση μιλησαν στον αστακο και δεν ψηφισε η πλειοψηφια. θα το μαθω. όμως τουλαχιστον οι σαμαρικοι πολλες φορες εχω δει να ψηφιζουν διαφορετικα μεταξυ τους αν δουν απο τη συζητηση οτι προκυπτει καποιο προβλημα και το αποσυρουν η το επαναφερουν με καλυτερες προοπτικες χωρις να πειραζει τους αντιδημαρχους. που ειναι το προβλημα; οι λυτρικοι ψηφιζουν κατα συνειδηση; αν ναι, τοτε ειναι φοβεροι με τοσηηηη συμπνοια αποψεων και θεσεων σε περιπου 20 συμβουλια μεχρι τωρα με δεκαδες θεματα!!!! σου αρεσει αυτο; μπες στη διαυγεια για αποφασεις δημου μας και θα δεις. δεν υπαρχουν αλλες αποψεις ;και αυτες ηταν ελαχιστες. απο το σχολιο εκμαιεύω οτι αν ψηφιζουν ολοι της πλειοψηφιας ναι τοτε ισως εγραφες ότι κανουν οτι πει ο σαμαρας. τωρα που ψηφισαν αρνητικα εναντιον τους δηλαδη του σαμαρα γραφεις παλι οτι το ειπε ο σαμαρας!!! αλλα και ναγινε ετσι δεν τους πειραζει .ολα διορθωνονται.εσυ ομως διαλεξε τι θα γραφεις. ο σαμαρας ειναι μεγαλος, δεν πιανεται. εκανε 4+4 θα κανει παλι 4+4 δημαρχος....ενω τον βγαλανε χαμερπηδα και ασπονδυλα ως ετοιμο να πεθανει. πεθαναν αυτοι απο το κακο τους ομως εχθες που τον ειδαν ακμαιο στο συμβουλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπηρχαν αποψεις στο θεμα της κοινωνικης εργασίας που εφταναν στα ορια του ρατσισμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θελει που μελανι να εξηγησει καποιος την εννοια του ρατσισμου στην ελλαδα.
    οι ελληνες δεν ειναι ρατσιστες.
    ρατσιστες ειναι αυτοι οι οποιοι στο ονομα οποιασδηποτε μειοψηφιας επιβαλουν στην πλειοψηφία των ελληνων ρατσιστικες θεσεις.
    εχω ακουσει τελευταια συνθηματα αγανακτισμενων ελληνων οπως: ανθρωπινα δικαιωματα στους ελληνες της ελλαδας!!. χαθηκε η μπαλα με τα παρατηρητηρια ειρηνης! τις μκο,τα μμε και το κομμουνιστοκρατουμενο κρατος μπανανια.
    ρατσισμος ειναι να εισαι στο 97% ορθοδοξη χωρα και να σου επιβαλουν καποιες μειοψηφιες ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ να κατεβασεις τον σταυρο ή την εικονα, απο σχολεια, δικαστηρια,νοσοκομεια κλπ επειδη οι λαθρομεταναστες ειναι αλλοθρησκοι και εχουν ψυχολογικα προβληματα βλεποντας τον σταυρο. σε λιγο θα ζητησουν να αλλαξει και η σημαια επειδη εχει σταυρο. Για τολμα να βρισεις μωαμεθ, ή να κανεις εστω και αστειο;εδω βριζουμε χλευαζουμε την ορθοδοξια και δεν συμβαινει τιποτα στους....προστατες αντιρατσιστες. τσιμουδια.

    η διαφορετικη ερμηνεια των λεξεων ρατσισμος, δημοκρατης, συντηρηση, ειρηνη κλπ, μου θυμιζει τους κνιτες και γενικα αριστερους ''δημοκρατες'' που οταν εισεβαλαν τα αρματα των σοβιετικων στον αφγανισταν και εκατσαν 5-6 χρονια με σφαγες του λαου ουδεις τους εκανε καποια διαδηλωση.(τα αρματα ειχαν φαινεται στην κανη... κοκκινα λουλουδια ειρηνης αντι για βληματα). οταν μπηκαν ομως το κακο νατο και ηπα εγινε χαμος.

    ρατσισμος επίσης ειναι να ζεις σε μια χωρα ησυχη ηρεμη με ανοικτα παραθυρα και σημερα να κλειδαμπαρωνεσαι απο τις 8 ωρα το απογευμα μη σε σφαξουν κλεφτες κακοποιοι κλπ στην πλειοψηφια τους αλλοδαποι για ενα ευρω.

    αστα να πανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια διευκρίνιση η διαγραφή αφορά μόνο τις Αποδείξεις ,και οχι τις υπεύθυνες δηλώσεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει φίλε 08:09 με αποδείξεις δεν διαφωνούμε. Τα λεφτά όμως ξέρουμε που είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.