Διαλύουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην εργασία με την προωθούμενη κατάργηση της επιθεώρησης εργασίας στο Μεσολόγγι!


Τις ημέρες αυτές διακινούνται έγκυρες πληροφορίες που προκύπτουν από υπηρεσιακές εισηγήσεις – προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που κάνουν λόγο για ουσιαστική κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη του Μεσολογγίου. Ως το χάπι, που θα “χρυσώσει” την ανωτέρω εγκληματική πράξη, προτείνεται η παραμονή τμήματος που θα ασχολείται μόνο με την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων! Δηλαδή με λίγα λόγια το ουσιαστικό μέρος των ελέγχων και της εφαρμογής των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, θα πάψει να υφίσταται.
Βέβαια κανείς δεν θα περίμενε διαφορετική πολιτική από τους τοποτηρητές εφαρμογής του μνημονίου στις εργασιακές σχέσεις που οδηγούν την χώρα στο Μεσαίωνα και τους εργαζόμενους στον Καιάδα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας. Προφανώς ο κ. Κουτρουμάνης και οι συνεπικουρούντες αυτόν “γίγαντες” της εργατικής πολιτικής, θα γραφούν με χρυσά γράμματα στη νεότερη ελληνική ιστορία. Ενδεικτικά αναφέρουμε: 
  • κατάργηση συλλογικών συμβάσεων
  • ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • εκτίναξη της ανεργίας πάνω από 20%
  • κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας
  • μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας με βαλκανοποίηση μισθών και συντάξεων
  • διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων
  • κατάργηση των Σωμάτων Επιθεώρησης Εργασίας με το Μεσολόγγι να έχει τιμητική θέση σ’ αυτό 
Το Ε.Κ. Μεσολογγίου θέλει να διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση:
1. Σταματήστε ΑΜΕΣΑ την προωθούμενη κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας στην πόλη του Μεσολογγίου. 
2. Όλοι οι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής να συμπαραταχθούν σε ένα ευρύ μέτωπο αποτροπής της παραπάνω δυσμενούς εξέλιξης. 
3. Αποδοκιμάστε αποφασιστικά τον κ. Κουτρουμάνη και τους συν αυτώ, για το εν εξελίξει και εν κρυπτώ συντελούμενο έγκλημα. 
4. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της πόλης και όλοι πρέπει να πάρουν ΑΜΕΣΑ θέση. 
5. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση, δεν μπορεί να κτυπάει αλύπητα τους εργαζόμενους και τους φορείς κοινωνικής προστασίας, διαλύοντας κυριολεκτικά τον κοινωνικό ιστό και αποσαρθρώνοντας τις εργασιακές σχέσεις. 

Ας επιλέξουμε επιτέλους το όραμα ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πάνω από τα κέρδη! 

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 
- ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ 
- ΟΧΙ ΣΤΟΝ κ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ. ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ! 

Το Γραφείο Τύπου 
του Ε.Κ. Μεσολογγίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.