Ανακοίνωση Λιμενικού Ταμείου Αιτ/νίας για τη παράνομη στάθμευση στο λιμάνι του Μύτικα.

 

Ι. Π. Μεσολογγίου 4-7-2012 
Αριθμ. Πρωτ. : 510 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
Τηλέφωνο: 26310 22714
Fax: 26310 22096 
Δ/νση: Λιμάνι Μεσολογγίου                                                        
Ταχ. Κώδικας: 30200
Προς:
1. Λιμεναρχείο Λευκάδας-Λευκάδα
2. Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας-Βόνιτσα
3. Δήμο Ξηρομέρου-Αστακός
4. Τοπική Κοινότητα Μύτικα 

Κοιν: Σύλλογο Επαγγελματιών Μύτικα 

ΘΕΜΑ: «Παράνομη στάθμευση οχημάτων στο Λιμάνι του Μύτικα». 

ΣΧΕΤ.: Η από 1-7-2012 διαμαρτυρία του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα. 

Περιήλθε στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας η από 1/7/2012 έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα αναφορικά με την παράνομη στάθμευση οχημάτων στο Λιμάνι του Μύτικα, θεωρούμε ότι όσα διαλαμβάνονται στο σχετικό έγγραφο είναι απολύτως δικαιολογημένα αφενός και αφετέρου αναδεικνύουν την απόλυτη ανάγκη για την απαγόρευση της παράνομης στάθμευσης στο Λιμάνι. Ως γνωστό το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νίας έχει ξεκινήσει τον καθορισμό της χερσαίας ζώνης στο Λιμάνι του Μύτικα, μετά τον καθορισμό της οποίας θα έχει την πλήρη αρμοδιότητα και την απαγόρευση της στάθμευσης αλλά και για την καταβολή νομίμων τελών από τα ελλιμενιζόμενα σκάφη.
Μέχρι τότε όμως θεωρούμε ότι: ο Δήμος Ξηρομέρου και η Τοπική Κοινότητα Μύτικα σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Λευκάδας και το Α.Τ Βόνιτσας μπορούν να επιβλέψουν την τάξη στο Λιμάνι και να εφαρμόσουν όρους απαγόρευσης της παράνομης στάθμευσης. Κατά την άποψή μας μια πρώτη προσωρινή λύση για φέτος θα είναι το κλείσιμο των χώρων εισόδου στο Λιμάνι που χρησιμοποιείται ως παρκινγκ αυτοκινήτων με παρόμοια πλαστικά διαχωριστικά με τα οποία έγινε το κλείσιμο των κεντρικών πεζόδρομων στον Μύτικα και τα οποία μπορεί να προμηθεύσει την Τοπική Κοινότητα Μύτικα το Λιμενικό Ταμείο 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Λ.Τ. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

4 σχόλια:

  1. OFEILW NA SAS ANAFERW OTI O MYTIKAS FETOS EXEI THN MEGALYTERH ANORGANWSIA OLWN TWN EPOXWN ....APO TO THEMA APAGOREYSHS KYKLOFORIAS TWN OXHMATWN STHN AGORA TOU MYTIKA MEXRI THN KATHARIOTHTA OLOU TOU XWRIOU..DEN YPARXEI SWTHRIA SE AYTO TO TOPO DYSTHXWS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφηστε την κυκλοφορια των οχηματων στονπεζοδρομο απο 07.οοπ.μ.μεχρι 19.οομ.μ.δεν ειμαστε στην ΜΥΚΟΝΟ και οταν γινετε κλειστετα ολα.ΠΡΟΤΑΣΗ.και για φετος ανοχη και ολο τον χειμωνα ολοι οι φορεις να βρειτε τις καλυτερες λυσεις για το καλο του μυτικα και των επισκεπτων το καλοκαιρι.για το κυκλοφοριακο να φερουν οι αρμοδιοι του δημου συγκοινωνιολογο τον διοικητη τροχαιας αγρινιου τοπογραφικο του δ.δ.μυτικα και να ρυθμισουν την κυκλοφορια απο που θα μπαινουν και θα βγαινουν στο μυτικα και γενικα ολους τους δρομους.να πεταχτουν ολα τα υπαρχοντα σηματα και να μπουν καινουργια απο της αρμοδιες υπηρεσιες.γιατι απο οτι γνωριζω ολα τα σηματα που υπαρχουν αυτη την στιγμη εχουν μπει απο κατοικους και οπως εξυπηρετουσε τον καθε εναχωρις να γνωριζουν απο κανονες οδικης κυκλοφοριας.να βρεθουνε σημεια σταθμευσης των οχηματων οποσδηποτε.ο δρομος απο αγιο νικολαο μεχρι την πλατεια πρεπει να απαγορευτη δια ροπαλου η σταθμευση για να μπορουν νε διερχοντε τα αυτοκινητα (διπλης κατευθυνσης}θελει πολυ δουλεια και θεληση για να φτιαχτει ο μυτικας και πανω απο ολα με ειδικους στο καθε αντικειμενο,κ.αντιδημαρχε το μεγαλυτερο εκτρομα στον μυτικα ειναι η πλατεια κανε κατι μαζι με το τοπικο συμβουλιο να την αλλαξετε.με οτιδηποτε μπορει καποιος να την παρομοιασει εκτος απο πλατεια.θελει αμεσα να την χαλασετε να γινει προσωρινα χωρος σταθμευσης και με ενα καλο μηχανικο να βγαλει ενα καλο σχεδιο να γινει μια καλη πλατεια οταν βρεθουν χρηματαααααα.ευχαριστω για την φιλοξενια του μυτικα press.πραγματικα προσφερετε μεγαλη υπηρεσια στην περιοχη μπραβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΦΙΛΕ ΠΑΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή μόνο μέρη με τουριστική ανάπτυξη σαν τη Μύκονο έχουν πεζόδρομους; Θα τρελαθούμε μου φαίνεται. Καταρχής σε όλα όσα λες συμφωνώ απόλυτα εκτος από το γίνεται πρώτα Μύκονος και μετά πεζοδρομήστε. Οι πεζοδρομήσεις είναι κάτι που στο εξωτερικό είναι πριν από πάρα πολλά χρόνια, όπου ολόκληρα κομμάτια πόλεων είναι απαγορευμένα για οχήματα. Και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πολλές πόλεις και χωριά εφαρμόζουν πεζοδρομήσεις σε σημεία όπου έχουμε μεγάλη συσσώρευση κόσμου. Αυτό γίνεται και σε τουριστικά μέρη αλλά και σε μη τουριστικά γιατί οι πεζοδρομήσεις είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο, ο κόσμος κυκλοφορεί άνετα και γενικά αυξάνει η ποιότητα ζωής. Και για να μη λέμε λόγια αέρος, στο Αγρίνιο, στην Άρτα, στη Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στη Φλώρινα και και και παντού υπάρχουν πεζόδρομοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.