Το χιλιάρικο της ντροπής.


Γράφει ο Νικόλαος Ναούμης.
Πολιτικός επιστήμονας.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…
Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετό καιρό να γράψω κάτι. Όχι πως η επικαιρότητα δεν μας τροφοδοτεί με γεγονότα… Κάθε άλλο μάλιστα. Όμως, για να μπορέσεις να γράψεις πλέον δυο γραμμές για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, θα πρέπει να είσαι πολύ καλός γνώστης του αστυνομικού ή, ακόμα χειρότερα, του ιατρικού ρεπορτάζ, με ειδίκευση στο ρεπορτάζ ψυχικής υγείας. Τι να γράψεις…; Για τις ληστείες, τις δολοφονίες, τις απαγωγές, τους βιασμούς... Η μήπως να γράψεις για τις αυτοκτονίες, που εκτός του ότι αποτελούν πια καθημερινό φαινόμενο, τώρα τελευταία, εντυπωσιάζουν με τον τρόπο που αυτές γίνονται, τον χώρο που γίνονται και κυρίως, τα μηνύματα που αυτές περνάνε.
Μηνύματα απελπισίας, απόγνωσης και αδιεξόδου. Αν σταθούμε λίγο παραπάνω στο θέμα αυτό, θα διαπιστώσουμε με φρίκη πως από τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζαμε, το να βάλει κανείς τέρμα στην ζωή του, αν και δεν έχει κανένας αυτό το δικαίωμα, διότι αυτός που σου χαρίζει τη ζωή δικαιούται να στην αφαιρέσει, εντούτοις, μια αυτοκτονία είναι και προσωπική υπόθεση και είχαμε μάθει πως γινόταν μέχρι τώρα αθόρυβα, χωρίς ποτέ κανείς τρίτος να εμβαθύνει στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Όμως, οι αυτοκτονίες που βλέπουν τελευταία τα φώτα της δημοσιότητας, προκαλούν φρίκη, αν κανείς αναλογιστεί, πως οι αυτόχειρες, μελετούν προσεκτικά και σχεδιάζουν το τέλος τους, με κάθε λεπτομέρεια…

Σκέτη τρέλα.
Σκέτη τρέλα όμως, για να ξεφύγουμε απ’ αυτό, είναι και η πρόκληση που μέσα στην πνιγηρή αυτή ατμόσφαιρα προκαλεί μια κάστα βολεμένων της ελληνικής κοινωνίας, που ζώντας στον δικό της κόσμο, με αναίδεια και προκλητικότητα, βγάζει πονηρά την γλώσσα της, προκαλώντας το κοινό αίσθημα με την συμπεριφορά της.
Ο λόγος, για τους υπαλλήλους της βουλής, που άκουσον – άκουσον, είναι να πάρουν λέει άλλο ένα προκλητικό επίδομα, επιπλέον των δεκαέξι και βάλε μισθών που παίρνουν, επιπρόσθετα των παράλογων προνομίων που απολαμβάνουν και επίδομα, στη μνήμη της αγίας Καθίστρας, μεγάλη η χάρη της!
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και δεν είναι για γέλια. Αυτοί οι άνθρωποι, θα πάρουν έκαστος για τρεις μήνες απραξίας, περίοδο κατά την οποία η βουλή ήταν κλειστή, από ένα χιλιάρικο, μάλλον για ψυχική ωδίνη, καθώς δεν αντέχουν οι δόλιοι να βλέπουν για τρεις μήνες το ιστορικό αυτό κτίριο κλειστό. Αυτή είναι η μοναδική εξήγηση και συμπάσχουμε μαζί τους φυσικά!
Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας ενέκρινε κονδύλι 1,5 εκ ευρώ για «εκλογικό επίδομα» το οποίο οι υπάλληλοι δικαιούνται εθιμικό δικαίω! Μάλιστα, κανονικά το επίδομα αυτό ανέρχεται στις 2.000 ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση για κάθε υπάλληλο. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι ο κάθε υπάλληλος της Βουλής θα εισέπραττε 4.000 ευρώ ως εκλογικό επίδομα για τους 3 μήνες που η Βουλή ήταν κλειστή!
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Πολύδωρα το επίδομα να τους καταβληθεί κανονικά και εκείνος τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έτσι, συμφώνησε να δώσει σε κάθε υπάλληλο 1.000 ευρώ. Με βάση το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που ξεπερνά τα 1.200 άτομα, το επίδομα αυτό θα ήταν περίπου 1,5 εκ ευρώ.
Σαν δεν ντρεπόσαστε λίγο λέω εγώ; Ο κόσμος γύρω πεινάει κι αντί όλοι εσείς να συμπάσχετε μαζί του, είστε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν… Όλοι γνωρίζουν πως ο καθένας από εσάς μπήκε ως υπάλληλος στη βουλή, με τι κόπο και κυρίως με πόσους τόνους σάλιο και αντί να λέτε κι ευχαριστώ γι’ αυτό, ζητάτε και τα ρέστα. Ντροπή σε όλους σας, μα πιο πολύ σε όλους όσους σας δίνουν αυτό το δικαίωμα και συμπεριφερόσαστε με τον τρόπο αυτό.
Ελπίζω μόνο και εύχομαι, οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, στον πρόεδρο της βουλής Β. Μεϊμαράκη, για να μην δοθεί το επίδομα αυτό της ντροπής να ευσταθούν. Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρωθυπουργός, που ξεκίνησε το έργο του με πολλές ελπίδες και προσδοκίες για κάτι καλύτερο απ’ τα όσα είδαμε απ’ τους προκατόχους του, θα έχει να κουβαλάει την ντροπή αυτού του αίσχους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.