Δελτίο τύπου Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α Αιτ/νίας.


Σοβαρά επεισόδια έγιναν στις 3-8-2012 στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων Ρομά και ντόπιων κατοίκων του Αιτωλικού. Αφορμή για τα γεγονότα αυτά είναι η συνεχιζόμενη παραβατικότητα από κομμάτι των Ρομά σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης της περιοχής.
Η έκταση των γεγονότων με φωτιές, πυροβολισμούς, συμπλοκές και τραυματισμό τριών συμπολιτών μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το αύριο.
Η αντιμετώπιση του υπαρκτού και σοβαρού προβλήματος της παραβατικότητας από ένα κομμάτι των Ρομά δεν είναι σωστό να γίνεται με αυτοδικίες, λογική εκκαθαρίσεων και ομάδες κρούσης που φέρνουν συγκρούσεις ένοπλες ή όχι, αντεκδίκηση, φόβο και αίμα. Τα γεγονότα αυτά έρχονται σαν συνέχεια παρόμοιων περιστατικών που έγιναν στο Παναιτώλιο και γεννούν σοβαρά ερωτηματικά.
- Είναι τυχαίο ότι σε δεκάδες χρόνια συμβίωσης με τους Ρομά, παρά τα προβλήματα παραβατικότητας που πάντα υπήρχαν, δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε τέτοια οξύτητα;
- Είναι τυχαίο ότι και στις δυο περιοχές πρωτοστάτησαν μεταφερόμενες ομάδες της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Μπαρμπαρούση;
- Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας επεισοδίων, αξιοποιώντας παραβατικές συμπεριφορές των Ρομά, προκειμένου να δημιουργηθεί ρατσιστικό – φασιστικό μέτωπο στην επαρχία μιας και το πρόβλημα των μεταναστών δεν έχει την ίδια οξύτητα με την Αθήνα;
- Μήπως επόμενος στόχος θα είναι το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο και όπου αλλού υπάρχουν και ζουν Ρομά;
- Μήπως γίνεται προσπάθεια να μεταφερθεί η εμπειρία Λεπέν και Σαρκοζί στην Ελλάδα;
Το βασικό όμως ερώτημα είναι τι γίνεται τώρα:
Οι κάτοικοι του Αιτωλικού έχουν σοβαρούς λόγους να ανησυχούν και να απαιτούν από την πολιτεία περισσότερη ασφάλεια, αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών, μεγαλύτερη προστασία του κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο των πιο αδύναμων.
Το πρόβλημα αυτό όμως αντιμετωπίζεται μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της τοπικής κοινωνίας, καλύτερη αστυνόμευση, με απομόνωση παραβατικών συμπεριφορών.
Η άλλη πρόταση των δυναμικών ενεργειών με εκκαθαρίσεις, αυτοδικίες, ομάδες κρούσεις για συγκρούσεις θα μεγαλώνει το πρόβλημα, θα φέρει αντεκδίκηση και γενικά θα μολύνει την τοπική κοινωνία με το μικρόβιο του ρατσισμού και του φασισμού.
Οι μαζικοί φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι έχουν την πρώτη ευθύνη για την εκτόνωση της έντασης και για τη δημιουργία προϋποθέσεων για την λύση του προβλήματος σε συνεννόηση με τις κοινότητες των Ρομά και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν.
Οι βουλευτές του Σύριζα – Ε.Κ.Μ. βρέθηκαν έγκαιρα στον τόπο των γεγονότων. Η Μ. Τριανταφύλλου βρέθηκε κοντά στο χώρο τη στιγμή που επιχειρούσε η αστυνομία, επισκέφτηκε τα Α.Τ. Μεσολογγίου και Αιτωλικού όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, επισκέφθηκε τους τραυματίες στο Νοσοκομείο και συνομίλησε με τους συγγενείς τους το ίδιο βράδυ. Το επόμενο πρωί ο Γ. Βαρεμένος επισκέφτηκε την περιοχή, μίλησε με πολίτες και ενημερώθηκε από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα.
Και οι δύο θα συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις και θα πάρουν όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. 

Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ. Ο ΜΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΙΤΩΛΙΚΟ ,ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ. ΔΕΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΕ ΚΑΝΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.