Νέα πυρά του Πάνου Χολή για την προκλητική αγορά JEEP από τον Δήμο Ξηρομέρου.


Γράφει ο Παναγιώτης Ηλ. Χολής.

Για ένα θέμα που προέκυψε, σαν δημότης Ξηρομέρου, είχα το θάρρος, επώνυμα να πω την άποψη μου και περίμενα κατά τον ίδιο τρόπο μια απάντηση. Μάταια όμως αντί αυτού διάφοροι επώνυμοι, ανώνυμοι κολαούζοι της εκάστοτε Δημαρχίας βάλθηκαν να αποδείξουν πόσο βασιλικότεροι του βασιλέως είναι ή εξαργυρώνουν προκαταβολικά μελλοντική τους ανέλιξη.
Τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας είναι συγκεκριμένα. Να μας πουν λοιπόν που δεν μπορεί να περάσει «συμβατικό» ΙΧ αυτοκίνητο και αντ΄ αυτού χρειάζονται θηριώδες JEEP. Nα μας πουν γιατί ένα αυτοκίνητο 1600 κυβ. ακόμα και αυτά τύπου Jeep με 20.000 ευρώ το ανώτερο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Δημοτικής Αρχής;.....
Ας πάψουν λοιπόν ορισμένοι να παίζουν με την κοινή λογική και ας κοιταχτούν στον καθρέφτη για την κατάληξη τους. Αφού στα νιάτα τους αποπυρηνικοποίησαν το Ξηρόμερο και τον Αστακό και διάφορες άλλες τέτοιες ουτοπίες βάλθηκαν να το παίξουν αντ΄ αυτής. Αφού ξεκίνησαν τη δημοτική τους καριέρα αντίπαλοι του Δημάρχου κατέληξαν να είναι Σαμαρικότεροι του Σαμαρά, χειροκροτητές του, και συνταξιδιώτες στο περιβόητο σκάφος του.
Εξάλλου για το κατάντημα των δρόμων στο Ξηρόμερο φταίω εγώ, η επί 12 χρόνια ίδιοι δημοτικοί άρχοντες και τα ίδια δημοτικά αρχοντόπουλα; Ας μη προκαλούν λοιπόν τον κόσμο, γιατί και η πρόκληση έχει και αυτή όρια.
Υ.Γ: Για την λάσπη που πέταξε στο πρόσωπο μου ο Ανώνυμος 2.29-2.36 προσπαθώντας να υπερασπίσει τα Αφεντικά του έχω να του πω, αν και Ανώνυμος, τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: Από το σύλλογο του χωριού μου απεχώρησα από τη θέση του Πρόεδρου, οικειοθελώς, πριν 10 χρόνια και από το Δ.Σ ΟΡΙΣΤΙΚΑ πριν 6 χρόνια (πες μου, που, να σου στείλω τα πρακτικά). Συνεχίζω όμως όταν μου το ζητούν τα νέα παιδιά να τους βοηθώ ακόμα και με χορηγίες μου, έτσι δουλεύουμε εμείς, συλλογικά και χωρίς το κόμπλεξ των θέσεων και φυσικά, βάζοντας και χρήματα από την τσέπη μας, ΑΥΤΟ λέγετε και εθελοντισμός.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Για τα φυτά που αναφέρεις, ο υποβολέας σου, μέσα από το Δημαρχείο, σου τα είπε όπως ακριβώς τον βολεύει για να καλυφτεί. Άκου λοιπόν:
Το μεγαλοβδόμαδο του 2011 ο γνωστός μας Αντιδήμαρχο εκμεταλλευόμενος την επί χρόνια φιλία μας μου τηλεφώνησε στο γραφείο μου για να με ρωτήσει τα χαρακτηριστικά ενός δέντρου που ήθελε να φυτέψει απέναντι από γνωστό πρατήριο στο παραλιακό δρόμο.
Κατόπιν με παρακάλεσε να του δώσω τιμές σε διάφορα μεγέθη και ο ίδιος επέλεξε το ποιο μικρό. Ήθελε δε να τα φυτέψει μέχρι τη μεγάλη Παρασκευή. Αρνήθηκα να του τα προμηθεύσω γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με το συγκεκριμένο Δήμο, ο τρόπος δεν ήταν σύννομος και γιατί ο ίδιος μου είχε πει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχει σάλιο.
Επίσης την άρνηση μου να μπλέξω με το Δήμο την είχα εκφράσει και ένα μήνα πριν στην Αντιδήμαρχο όταν με φώναξε να της πω και εγώ την άποψη μου για την μεγάλη ανάπλαση που σχεδίαζε στην είσοδο της πόλης.
Τις έκανα και ένα σχέδιο φύτευσης ΔΩΡΕΑΝ λέγοντας της ότι η εταιρία μου θα πάρει μέρος μόνο στη περίπτωση που το όλο έργο βγει σε ανοιχτό διαγωνισμό, αλλά και τότε θα το σκεφτεί αν θα πάρει μέρος.
Ο Αντιδήμαρχος λοιπόν για να κάμψει την άρνηση μου, μου είπε να το κάνω γι’ αυτόν προσωπικά, καταλαβαίνει την δικαιολογημένη άρνηση μου, αλλά εγγυάται ο ίδιος την πληρωμή του τιμολόγιου, γι’ αυτό και τελικά δέχτηκα.
Στην εταιρία μου ουδέποτε έφτασε χαρτί ακαταλληλότητας και κανένας από το Δήμο δεν μου ανέφερε τέτοιο γεγονός. Αν αυτό συνέβαινε έπρεπε την ίδια ώρα να τα επιστρέψουν αναγκάζοντας με να τους τα αντικαταστήσω. Αντ’ αυτού τα φυτά τα φύτεψαν όλα στο παραλιακό δρόμο.
Ενάμιση χρόνο τώρα είμαι απλήρωτος και φυσικά στα δεκάδες τηλεφωνήματα μου κρύβονται όλοι (ρωτήστε την τηλεφωνήτρια, τον κύριο Μουρκούση και τον αρμόδιο υπάλληλο). Και επειδή σε βάλανε να γράψεις αυτές τις ανακρίβειες όποτε θέλεις να πάμε στο γραφείο του, να μου τα πει και έμενα φάτσα – μπάλα. Ψευτόαριστερό επαναστατικές μαγκιές στο αφεντικό σου, όχι σε μένα. Επιλογή μου να μη θέλω να μπλέξω με το Δήμο που διοικούν οι ίδιοι, φαίνεται και με ένα απλό έλεγχο στο λογιστήριο τους στο οποίο θα ανακαλύψεις ότι υπάρχει μόνο ένα τιμολόγιο τις εταιρίας μου το έτος 1998 στην πρώτη θητεία Σαμαρά, έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα με προμήθειες του Δήμου και δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Άσε που δεν ήμουνα και αρεστός σε κανένα Δήμαρχο, ΤΥΧΑΙΟ; δεν νομίζω, ενώ αν προσκύναγα ήμουν κοτερογλείφτης η νταβαντογλείφτης ΤΩΡΑ θα ήμουνα ένα ανθρωπάκι-δούλος του αφέντη σου, ανήμπορος να πω την άποψη μου δημόσια, θα κρυβόμουνα πίσω από την ανωνυμία που σου προσφέρει υπολογιστής σου, ότι ακριβώς κάνεις ΕΣΥ. 
Μιλάς για το έργο δεντροφύτευση συντήρηση πρασίνου. Ποτέ έγινε αυτό, σε ποιο ΔΙΑΥΓΕΙΑ βγήκε πότε έγινε ο διαγωνισμός ποιος είναι ο ανάδοχος και σε ποιο σημείο τις πόλης έλαβε χώρα; ή πήρε το γνωστό δρόμο των μυστικών απ’ ευθείας αναθέσεων;
Και τέλος αγαπητέ ΑΝΩΝΥΜΕ –πώς να σε αναφερω;-2.29 και 2.36-26/08/12 η τσεπούλα μου έχει αυτά που έχει, αλλά δεν προέρχονται ούτε από τον Δήμο του αφεντικού σου, ούτε από τον Δήμαρχο σου, ΟΥΤΕ από την προηγούμενη αρχή.
Αν διαφωνείτε σ’ αυτό ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ σε δημόσια συζήτηση και ανταλλαγή επιχειρημάτων και… στοιχείων. Και επειδή για μας το ζήτημα είναι ηθικό και όχι οικονομικό, αφού αθετήθηκε η συμφωνία και ο λόγος τιμής παρακαλούμε το οφειλόμενο ποσό να δοθεί ως χορηγία στο πολιτιστικό σύλλογο Βασιλόπουλου.
Για το θέμα του θηριώδους ΤΖΙΠ όμως δεν μας είπες την άποψη σου η δεν σε αφήνουν; ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα μου για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, στην ΕΝΩΣΗ….κλπ με στοιχεία παρακαλώ….

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.