Πως δρούσαν οι ζωοκλέφτες της Παλαίρου.

Τα σύνεργα της σπείρας.
Επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία υπήρξε για την εξάρθρωση σπείρας πέντε ζωοκλεφτών στην περιοχή της Παλαίρου. Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 28, 23, 24 και 45 ετών και έναν 20χρονο ομογενή από την Αλβανία. Το ένα άτομο, ο 28χρονος, συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού. Φερεται ουσιαστικά να ήταν ο ιθύνων νους.
Οι πέντε σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λευκάδος ωστόσο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, στον Ανακριτή Λευκάδας. Μέχρι τότε θα κρατούνται στα κρατητήρια της Α/Δ Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο.
Οι ζωοκλέφτες, είχαν ο τρόμος των κτηνοτροφών της περιοχής. Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας προέκυψε ότι το τελευταίο μήνα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ζωοκλοπές – ζωοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή αφαιρώντας συνολικά ένα μοσχάρι και δεκαεννέα αμνοερίφια τα οποία κατέληγαν σε ψησταριές και κρεοπωλεία των Ιωαννίνων. Για την διάπραξη των ζωοκλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, στα οποία φόρτωναν τα αμνοερίφια, ενώ τα βοοειδή, τα θανάτωναν με χρήση όπλου στο χώρο της κλοπής αφαιρώντας το κρέας τους.
Η σύλληψη των πέντε ημεδαπών έγινε χθες ως αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών για την εξιχνίαση ζωοκλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη περιοχή.Ειδικότερα χθες νωρίς το πρωί, οι δράστες κινούμενοι με δυο οχήματα, μετέβησαν σε ποιμνιοστάσιο 35χρονου ημεδαπού, στην Πάλαιρο, όπου αφαίρεσαν πέντε αμνοερίφια.Αμέσως μετά την κλοπή, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και σε έλεγχο που ενήργησαν στα οχήματά τους βρήκαν τα πέντε ζώα που μόλις είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατάσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.

Ένα από τα δύο οχήματα.
Σε έρευνα μάλιστα στην οικία της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν δύο πιστόλια κρότου, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα αεροβόλο όπλο ,ένα τοξοβόλο όπλο με τέσσερα βέλη, μια γεμιστήρα, τρεις μπαλντάδες κοπής κρέατος, τρεις λίμες τρόχησης μαχαιριών και 13 μαχαίρια κοπής κρέατος.Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν επίσης έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των κλεμμένων ζώων.
Τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.