Κατασκευή του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα, προς παραλία «Παλιόβαρκα».


Από τη Δημοτική Ενότητα Αλυζίας ανακοινώνεται ότι ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο «Κατασκευή του Εξωτερικού Δικτύου ύδρευσης στο Τ.Δ. Μύτικα προς παραλία Παλιόβαρκα», συνολικού προϋπολογισμού 1.040.000,00 ευρώ.
Συνοπτική περιγραφή έργου: Το δίκτυο θα ξεκινάει από το αντλιοστάσιο στη θέση «Παλαμονίδα», συνεχίζοντας ως τη θέση «Αγριλιά», όπου θα κατασκευαστεί η νέα δεξαμενή. Η γραμμή παροχής νερού του δικτύου θα ακολουθεί την αριστερή πλευρά του δρόμου από Αστακό προς Μύτικα και θα φθάνει έως την «Αγία Τριάδα», ενδιάμεσα θα κατασκευαστούν κάθετοι αγωγοί προς όλους τους ασφαλτωμένους δρόμους οι οποίοι θα συνεχίζουν παράλληλα στο δρόμο της παραλίας.
Με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Πυθαγόρας Σαμαράς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με το συγκεκριμένο έργο ουσιαστικά θα υδροδοτηθεί όλη η παραλιακή ζώνη της Αλυζίας από το Μύτικα μέχρι την Παλιόβαρκα, κάτι το οποίο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είτε αυτοί έχουν ακίνητη περιουσία (κατοικίες, οικόπεδα), είτε δραστηριοποιούνται επαγγελματικά, είτε είναι παραθεριστές. Ένα σπουδαίο έργο το οποίο θα συμβάλλει περαιτέρω στη τουριστική ανάπτυξη δίνοντας παράλληλα σε υποψήφιους επενδυτές νέες δυνατότητες να δραστηριοποιηθούν στο πανέμορφο αυτό τόπο.


Θέλω εδώ να τονίσω ότι η παραλιακή ζώνη της Αλυζίας αποτελεί ένα από τα στολίδια του Δήμου Ξηρομέρου και όχι μόνο. Στόχος μας λοιπόν είναι μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στη περιοχή η οποία θα περιλαμβάνει νέα έργα υποδομών και δικτύων όπως πεζοδρομήσεις και ηλεκτροφωτισμό.


Κλείνοντας θέλω να δηλώσω ότι η Δημοτική Αρχή θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου. Να συγχαρώ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ξηρομέρου, τους Αντιδημάρχους, καθώς και τη Δημοτική Αρχή του πρώην Δήμου Αλυζίας για τις ενέργειες που έκανε να ενταχθεί το έργο στα προγράμματα του ΕΣΠΑ». 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
grafeiotipouxiromerou@gmail.com


18 σχόλια:

  1. na kai ena kalo ergo apo to Dimo xiromerou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OI ΠΑΡΟΧΕΣ ΝΕΡΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ?? ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ?? Η ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να την συγχαρεί και για τα δημοτικά τέλη ύδρευσης και για την άρτια οργάνωση που είχαν στην είσπραξη τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για την προ προηγούμενη δημοτική αρχή.

      Διαγραφή
  5. ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΝΟΜΙΖΩ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝ ΠΑΡΑΔΨΩΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΟΜΕΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GIA OLOYS EMAS POY EXOYME SPITI STHN PERIOXH EINAI POLY KALO ERGO. THA EXOYME NERO ,KATI POY TORA ANAGAZOMASTE NA PAIRNOYME APO AGROTIKES GEORTHSEIS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρουμε όλοι ποιος το προώθησε το έργο και ο οποίος έχει σπίτι στην περιοχή . Ολοι το ξέρουν στην Αλυζία αλλά ας μην είμαστε μικρόψυχοι είναι πράγματι ένα πολύ κάλο έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί κανονικά, αλλά και τώρα δεν είναι αργά και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε, είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός της περιοχής και ο καθορισμός χρήσεων γης. Να σταματήσει η αυθαιρεσία και η παράνομη δόμηση που γίνεται σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 12:10 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δήμαρχε προχώρα και σ'αυτο που λέει ο φίλος στον πολεοδομικό σχεδιασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ . ΑΞΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

    ΜΑΝΟΛΗΣ .ΓΕΩΡΓΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια πολύ καλή αρχή για την αναπτυξη της περιοχής και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της προώθησης αυτού του έργου χτεσινούς και σημερινούς.Ενός έργου που ως γνωστόν ήταν στις προγραμματικές εξαγγελίες ΟΛΩΝ των υποψηφίων Δημάρχων στην ΑΛΥΖΙΑ. Και ήρθε η ωρα που ξεκινάει να γίνεται το έργο. Να μην εθελοτυφλούμε λοιπόν , είναι πολύ καλό αυτό τι έργο. Αξίζουν όντως συγχαρητήρια. Αυτό που απομένει στην περιοχή απο Μύτικα ως Παλιόβαρκα , είναι να γίνει σωστός πολεοδομικος σχεδιασμός, να οριοθετηθουν χρήσεις γης ωστε να αναπτυχθεί μια μικρή "πόλη" και για να γίνουν ΟΛΑ αυτά και κάποια άλλα που απαιτούνται σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται απαραιτήτως Προεδρικό Διάταγμα και α ρ κ ε τ ό ς μα πολύ αρκετός δρόμος και, πάνω απ΄ όλα ενότητα και διεκδίκηση σε τυχόν αυριανές γραφειοκρατικές - πολεοδομικές δυσκαμψίες των δεδαλώδων νόμων του κράτους.
    ΜΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΟ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. na kai mia kali eidisi apo ta xoria mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής έχει παρθεί μετά από προσπάθειες του προηγούμενου αντιδημάρχου Σπ. Λύτρα, ο οποίος αγωνίστηκε γιαυτό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Για την έναρξη της μελέτης διατίθενται από τον φετινό προϋπολογισμό 6.000 ευρώ. Αυτό όμως είναι μόνο ένα πολύ μικρό βήμα και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Δυστυχώς δεν τα βλέπω να γίνονται είτε από άγνοια είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος, ή και το πιθανότερο, λόγω των αντιδράσεων μερικών στενοκέφαλων ιδιοκτητών που δεν αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ , ΤΑ 6.000 ΕΥΡΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΜΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2012 ή ΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013 ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2012 ή ΑΡΧΕΣ του 2013 ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΘΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ .
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΗΣΗ ; ΕΓΩ ΛΕΩ , ΝΑΙ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΓΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ - και φρονω οτι θα ειναι ελάχιστοι - ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝ Π.Χ ΔΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ; ΙΔΟΜΕΝ !
    ΜΕΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ.

    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πολιτική βούληση να υπάρχει και όλα γινονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.