Ρε Μπαγάσα!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

Από τη μόνιμη συνεργασία μου με την εφημερίδα ΄΄Γεγονός΄΄/Στήλη ΄΄Αθιβολές΄΄.
Δεν το κρύβω ότι είμαι πολύ μπερδεμένος με όσα βλέπω κι ακούω. Πήραμε τα μονίμως τελευταία μέτρα. Τα ψηφίσαμε στη Βουλή. Κατ αρχήν υπάρχει Έλληνας να πιστεύει ότι είναι τα τελευταία; Δεν το νομίζω! Είναι τα τέταρτα, πέμπτα τελευταία μέτρα κι έχει ο Θεός ή αν όχι αυτός, θα έχει ο διάολος. Ωραία λοιπόν, τι γίνεται τώρα; Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε τη δόση του Νοεμβρίου. Που θα πάνε αυτά τα χρήματα; Τα 26,5 από τα 31,5 δις της δόσης θα τα πάρουν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Επιπλέον, 4 δις θα πάνε σε πληρωμές τοκοχρεολυσίων του δημοσίου προς τους ξένους και μόνο το υπόλοιπο 1 δις θα πάει για πληρωμή χρεών του δημοσίου προς Ελληνικές επιχειρήσεις.
Ούτε δραχμή σε αναπτυξιακά έργα και νέες επενδύσεις. Και συνεχίζω να ρωτώ, πως θα βγούμε απ' το τέλμα, αφού το μόνο που κάνουμε είναι να κόβουμε απ τους Έλληνες σήμερα και να ράβουμε τα δάνεια του χτες. Μάλλιασε η γλώσσα του Πρωθυπουργού, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογικά, να μιλάει για την ανάπτυξη και τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα του Ζαππείου. Τα τελευταία ΄΄απεδείχθησαν ακατάλληλα΄΄ αφού οι ΄΄κατακτητές΄΄ δεν τα δέχτηκαν, με τη περιβόητη ανάπτυξη τι θα γίνει; Πως θα επιτευχθεί; Χειροπιαστά πράγματα. Όχι παπαρολογίες και ευχολόγια. Ούτε γενικές μπουρδολογίες. Αγαπητοί στη Κυβέρνηση, φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές άλλα κάνουμε. Η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Άλλωστε το μεγάλο κόστος θα το χρεωθεί ο Αντώνης Σαμαράς κι η Νέα Δημοκρατία. Αν δεν αλλάξει η Κυβέρνηση και δεν στραφεί προς τον πολίτη, τον νέο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, με συγκεκριμένα μέτρα, σαφή και μετρήσιμα, τότε η τύχη του ΠΑΣΟΚ περιμένει και τη Νέα Δημοκρατία. Αλλά ειλικρινώς, μπροστά στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων προσωπικά δεν δίνω δεκάρα για τα κόμματα, τα οποία άλλωστε φέρουν τη κύρια ευθύνη της καταστροφής της χώρας, σοσιαλιστικά, δεξιά και οπωσδήποτε τα ΄΄αθώα΄΄ αριστερά, μη απαλλασσόμενου του λαού, όπως πάντα υπογραμμίζω.
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο και εκτιμώ και στηρίζω, διαφωνώντας σε κάποιες επιλογές του, ΕΠΡΕΠΕ να προχωρήσει στο δρόμο αυτό της ΄΄προσωρινής΄΄ υποταγής στους ξένους, τώρα θα πρέπει να προχωρήσει στις επιλογές που ΗΘΕΛΕ για το καλό του τόπου. Δεν υπάρχει χρόνος. Η πρώτη κίνηση με τη συμφωνία ΧΙΟΥΛΕΤ ΠΑΚΑΡΝΤ - ΟΛΠ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δείχνει ότι αρχίζουμε να ξεφεύγουμε από αγκυλώσεις του παρελθόντος. Χρειάζονται τόσα πολλά να γίνουν που πραγματικά δεν ξέρω αν ΄΄προκάνουμε΄΄, πριν μας ξεκάνουνε. Να ξεκολλήσουν τα έργα στους εθνικούς δρόμους.
Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο σοβαρός, αν μη τι άλλο, από τους λίγους άλλωστε της κατηγορίας αυτής, στο πολιτικό κατεστημένο, δουλεύει σ' αυτή τη κατεύθυνση και αναμένονται εξελίξεις. Να επαναπροσδιοριστεί η αγροτική μας πολιτική με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και αποφάσεις. Το επαναλαμβάνω, συγκεκριμένα πράγματα, πρακτικά κι όχι θεωρητικά. Μετρήσιμα, ένα, δύο, τρία. Απλά, να ξέρουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας που κινούνται. Να εφαρμοστούν προγράμματα για την απασχολησιμότητα των νέων. Αλλά και γι αυτά απαιτούνται πιστώσεις. Που θα βρεθούν τα κεφάλαια αυτά, αν όλα τα χρήματα της δόσης πάνε για την αποπληρωμή δανείων και χρεών; Εδώ είναι το μπέρδεμα που είπα και στην αρχή. Φαύλος κύκλος; Πιθανόν! Καλείται όμως η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις.
Και μέσα σ όλα λυπάμαι και τον Ρουπακιώτη. Κατ αρχήν το κοντοκουρεμένο μαλλί, το οποίο για να είμαστε δίκαιοι δεν το επέλεξε, δεν του πηγαίνει καθόλου. Χάνει εκείνη την επαναστατική του κραυγή, που το αλαφιασμένο αλά Μαρξ, άσπρο μαλλί του έδινε. Υπογράφει τα μέτρα, αλλά μετά φέρνει τροπολογία για την κατώτατη αμοιβή των δικηγόρων και την υποχρεωτική τους παρουσία στις αγοραπωλησίες. Μη ξεχνάμε και το παρελθόν μας. Τόσα χρόνια πρόεδρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ήτανε... Να μην υπερασπιστεί τα προνόμια τους; Τι τραγωδία κι αυτοί οι αριστεροί ρε παιδί μου. Για λύπηση είναι...
Πάντως μη στεναχωριέσαι Νεοέλληνα, υπάρχει ο Αλέξης, ο σε αναμονή Πρωθυπουργός, ο οποίος θα κηρύξει τον πόλεμο κατά των Ευρωπαίων και του παγκόσμιου κεφαλαίου και θα νικήσουμε. Και θα ευτυχίσουμε. Πως το είπε αυτό το τελευταίο; Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας...Εμένα τώρα γιατί με πιάνει ένα σύγκρυο;
Αλλά κι αυτός ο Θεός των Ελλήνων ρε παιδί μου, τώρα τελευταία αδιαφορεί παντελώς. Κάνε κάτι μεγάλε. Παντοδύναμος είσαι! Ρίξε μάνα απ τον ουρανό, ξέρω εγώ. Ο κόσμος πεινάει. Α, και κρυώνει. Κατάργησε το χειμώνα. Δεν είναι καλή πρόταση αυτή;
Φταίω εγώ τώρα να αναφωνήσω, αυτό που ο φτωχοδιάβολος της δεκαετίας του εβδομήντα Νικόλας Άσημος τραγουδούσε: 

Ρε μπαγάσα! Περνάς καλά εκεί πάνω;
Μιαν ανάσα γυρεύω για να γιάνω.
Δεν το πιστεύω να με χλευάζεις
σαν σε χαζεύω δε χαμπαριάζεις.
Πρότεινέ μου κάποια λύση
δε θα σου παρακοστήσει

Καλά, μάλλον τον τραβάει τον αφορισμό ο οργανισμός μου… Χιούμορ κάνουμε αδέλφια, μη βαράτε, έστω μαύρο χιούμορ. Τούτη την ώρα για άσπρο είμαστε; Μη τα παίρνετε τοις μετρητοίς... 
Πάντως εσείς, ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!

e-mail: arvanitisdimi@yahoo.com

3 σχόλια:

  1. Πως τα καταφερνετε εσεις οι δεξιοι και αναφερεστε παντα στους λογους σας -προφορικους ή γραπτους- σε αναρχο-αριστερους ( μονο τον τελευταιο καιρο ακουσαμε για Λενιν και Μαο, σημερα το μενου της δεξιας φαρετρας εχει και Ασιμο) και ποτέ σε εναν φιλελευθερο-συντηρητικο στοχαστη-επαναστατη πραγματικα ειναι παγκοσμια δεξια πρωτοτυπια. Λιγη πολιτικη αξιοπρεπεια φιλοι της Δεξιας. Πειτε μας επιελους για τον χωρος σας, γνωριστε μας τους φιλοσοφους σας, βοηθηστε μας να συγκρινουμε ιδεες, καντε μας να ωριμασουμε πολιτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε 5:12 δηλαδή απ όλο το άρθρο, το οποίο έχει πολλές πολιτικές θέσεις αλλά και προτάσεις, βρήκες να σχολιάσεις την αναφορά μου στον Άσημο; Τι να πω; Εχετε τα πλέγματα σας κι εσείς οι αριστεροί. Σε ότι με αφορά, ναι είμαι δεξιός. Εχω όμως τις ιδιαιτερότητες μου. Και τον Ασημο άκουγα, έχει γράψει μερικά εκπληκτικά κομμάτια και Καρούσο και Αναγνωστάκη διαβάζω. Ακόμα έχω μελετήσει και Καστοριάδη. Επρεπε να πάρω την άδεια της Παπαρήγα; Κι εν πάσει περιπτώσει το δικό μου πνεύμα φίλε είναι ελεύθερο και διαλογίζεται. Εσείς μείνετε εκεί στις ντάπιες σας να πυροβολείτε γενικώς. Στο τέλος θα μείνετε τελείως μόνοι.
    Σ ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο σου.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο καταλαβες απο το σχολιο μου; εγω σε παρακαλω- προκαλω-προσκαλω εσενα και γενικοτερα τους δεξιους να μιλησετε για την διαννοηση του χωρου σας για να γινουμε και μεις καλυτεροι, και εσυ αντ'αυτου εκτοξευεις ειρωνειες στα ορια των υβρεων.
      Ποιος σου ειπε οτι δεν πρεπει να διαβαζεις αριστερους συγγραφεις; αυτο που το ειδες γραμμενο; απο που βγαζεις το αυθαιρετο συμπερασμα οτι ειμαι της Παπαρηγα:
      Ο Ασημος ηταν αφορμη για να γραψω κατι που πιστευω απο καιρο: οτι δηλαδη οι ελληνες δεξιοι ειναι οι βλαχοδεξιοι της Ευρωπης, καποιοι μαλιστα στον χωρος σου φτασανε στο σημειο να τους αποκαλουν κομμουνιστες και να ειναι περιφανοι (βλεπε Ρουσοπουλο,Ιωαννιδη και κοκκινο Πανο) Πολυ απλα δεν υπαρχετε ως χωρος ιδεων της Δεξιας και αυτο ειναι δυστυχημα για την Ελλαδα.
      Τα υπολοιπα του αρθρου σου δεν τα βρηκα ενδιαφεροντα για να τα σχολιασω, σε χιλιογραμμενα και χιλιοειπωμενα πραγματα αναφερεσαι.
      Να σαι καλα και συ!

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.