Επταπλάσια ταχύτητα στα δημόσια δίκτυα Wi-Fi υπόσχονται επιστήμονες.


Τέλος στην ταλαιπωρία που συνεπάγεται η χρήση των δημόσιων δικτύων Wi-Fi –σε αεροδρόμια, βιβλιοθήκες ή συνέδρια– υποστηρίζουν ότι θα δώσουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσαν με ανάρτησή τους στο μπλογκ του Πανεπιστημίου, ανέπτυξαν ένα νέο πρωτόκολλο το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στα ήδη υπάρχοντα ασύρματα ρούτερ, αυξάνοντας έως και 700% την απόδοση των Wi-Fi δικτύων που αυτά δημιουργούν.
Παραδοσιακά, οι ρούτερ προσφέρουν στους χρήστες ένα μόνο κανάλι ανταλλαγής δεδομένων. Όταν το δίκτυο χρησιμοποιείται από πολλές συσκευές, όσο πιο πολλά αιτήματα δέχεται από αυτές ο ρούτερ τόσο περισσότερο δυσκολεύεται να αποστείλει τα δεδομένα που του έχουν ζητηθεί. Το μηχάνημα συχνά είναι προγραμματισμένο ώστε να δίνει υψηλή προτεραιότητα σε όλα τα πακέτα δεδομένων που πρέπει να αποστείλει, με συνέπεια όμως τότε οι συσκευές να μην μπορούν να υποβάλουν νέα αιτήματα. Κάτι που οι χρήστες αντιλαμβάνονται σαν το δίκτυο να έχει διακόψει τη σύνδεση μαζί τους.
Το πρωτόκολλο που ανέπτυξαν οι αμερικανοί ερευνητές, το οποίο ονομάζεται WiFox, αναλαμβάνει ουσιαστικά τον ρόλο τροχονόμου, για να διασφαλίζει ότι τα «πακέτα» δεδομένων θα μεταδίδονται με σταθερή ροή και προς τις δύο κατευθύνσεις. Το WiFox παρακολουθεί την κίνηση στα κανάλια Wi-Fi, εντοπίζει με «έξυπνο» τρόπο πότε είναι πιθανό να υπάρξει «μποτιλιάρισμα» και δίνει προτεραιότητα στα «πακέτα» δεδομένων που είναι έτοιμα να το προκαλέσουν. Έτσι, καταφέρνει να διατηρεί ομαλή την επικοινωνία του ρούτερ με τις συνδεδεμένες συσκευές.
Η ομάδα αναφέρει ότι δοκίμασε το πρωτόκολλο σε ρούτερ στα εργαστήριά της με 45 χρήστες σε σύνδεση, διαπιστώνοντας ότι οι ιντερνετικές ταχύτητες βελτιώθηκαν έως και κατά 700%. Κατά μέσο όρο, υποστηρίζουν, η απόδοση του Wi-Fi δικτύου αυξήθηκε κατά 400%.
Εξίσου σημαντικό είναι ότι το WiFox μπορεί να λειτουργήσει στα περισσότερα ρούτερ που χρησιμοποιούνται σήμερα, με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστεί το firmware τους. Κάτι που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των δημόσιων Wi-Fi δικτύων δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν νέο εξοπλισμό για να αναβαθμίσουν τις ταχύτητες που προσφέρουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.