Η απάντηση του Παναγιώτη Στάϊκου για τα μεγάλα έργα.


Υπάρχουν κάτι ανόητα ανθρωπάκια, τα οποία έχουν την εντύπωση ότι αρθρώνουν πολιτικό λόγο, βρίζοντας (αποκαλώντας με ανεγκέφαλο, επικίνδυνο και τελείως ανεύθυνο), λασπολογώντας και απειλώντας να με κλείσουν μέσα, των οποίων τα Ελληνικά μοιάζουν περισσότερο με Αλβανικά, προδίδοντας όχι απλά γλωσσική ένδεια, αλλά και νοητική στέρηση.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι δεξαμενές στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού, όχι δεν είχαν χάλια, αλλά έλαμπαν. Καθαριζόντουσαν δύο και τρεις φορές το χρόνο, υπήρχαν λουκέτα σε όλες και οι πολίτες απολάμβαναν καθημερινά άφθονο και αρίστης ποιότητας νερό.



Εδώ επικαλούμαι την μαρτυρία όχι συνεργατών μου, αλλά των Προέδρων Τοπικών Συμβουλίων Στρογγυλοβουνίου κυρίου Κώστα Ράπτη, Προδρόμου κυρίου Διονυσίου Νικολέ και του Δημοτικού Συμβούλου κυρίου Κώστα Λαϊνά, οι οποίοι δεν ήταν συνεργάτες μου, αλλά πολιτικοί μου αντίπαλοι και είχαν εκλεγεί με άλλους συνδυασμούς.



Όσο για την λάσπη που πετάτε και για τον κύριο Σταύρου, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά, παρά το γεγονός ότι καμιά φορά τα φέρνει έτσι η ζωή και ύστερα από μια παρεξήγηση δεν λέμε καλημέρα σήμερα, ο κύριος Σταύρου έδωσε πολύ περισσότερα από όσα πήρε. Έτσι λοιπόν για τον καθαρισμό των 20 δεξαμενών και πηγών του Δήμου τις οποίες καθάριζε δύο και τρεις φορές το χρόνο, έπαιρνε καθαρά περίπου 6.000 ΕΥΡΩ, ενώ για την βοήθειά του σε ζημιές ύδρευσης, σε πυρκαγιές και σε άλλα προβλήματα ήταν σχεδόν καθημερινή, χωρίς να πάρει γι αυτά ούτε ΕΥΡΩ. Λίγη ντροπή λίγο φιλότιμο χάθηκαν. Υπάρχουν φωτογραφίες που χειμώνα καιρό είναι πνιγμένος στην λάσπη (το πρόσωπό του δεν αναγνωρίζεται) και πλένεται με κρύο νερό. Αυτή του την προσφορά αναγνωρίζει και η σημερινή Δημοτική Αρχή, από την οποία ο κύριος Σταύρου λαμβάνει πολύ λιγότερα από όσα προσφέρει.



Αντιληφθείτε λοιπόν δυστυχισμένα πλασματάκια, ότι εγώ δεν λειτουργούσα στον Δήμο με κολλητούς, αλλά με υπεύθυνους ανθρώπους μεταξύ και αυτών ο κύριος Σταύρου, οι οποίοι πολλές φορές χρειάστηκε να δουλεύουν ολόκληρη την νύχτα για να μη λείψει ούτε ώρα νερό. Δεν θα σας πω {σκασμός λοιπόν}, μετά από τόσες αθλιότητες, θα σας πω όμως ότι σας λυπάμαι.
Μόνο οίκτο μου προκαλείται. Σας θυμίζω λίγες αράδες από τον ΟΝΟΡΕ ΝΤΕ ΜΠΑΛΖΑΚ: «Υπάρχουν κάτι δυστυχισμένα πλάσματα, που σέρνουν ένα σωρό από σάρκες μέσα στον βούρκο και μου προκαλούν ενστικτώδικα τον δίχως όρια οίκτο μου»!!!!!! 
Όσο για το πού πήγαν τα λεφτά και εάν έγιναν μεγάλα έργα, θα σας πω ότι την αξιοπρέπεια των Δημάρχων και όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα δεν την προστατεύουν μόνο τα δικαστήρια, αλλά κυρίως η «πιάτσα», η οποία «δίνει» τα λαμόγια, όταν κάνει την δουλειά της. Εμένα η «πιάτσα» ούτε με έδωσε ούτε θα με δώσει, γιατί πολύ απλά δεν λέρωσα ποτέ τα χέρια μου.



Εδώ θα επικαλεστώ την σοφία της Κινέζικης ρήσης, μια εικόνα χίλιες λέξεις. Έτσι λοιπόν τα έργα των φωτογραφιών μιλάνε και για το πόσο μεγάλα είναι:
  • Ύδρευση Αστακού από τον Άγιο Δημήτριο.
  • Λύκειο.
  • Κλειστό γυμναστήριο στο Γυμνάσιο.
  • Δημαρχείο και αίθουσα Πνευματικού Κέντρου.
  • Βιολογικός.
  • Σφαγεία.
  • Μόλος μικρών σκαφών στο εσχατολάγκαδο.
  • Νεοκλασικό (αλήθεια τώρα είναι χρήσιμο για Ειρηνοδικείο;).
  • Για τις αθλητικές υποδομές τα είπαμε.
  • Είχε δημοπρατηθεί η κατασκευή του δρόμου Κουβαράς-Αστακός και με το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ ξεκινάει η κατασκευή του.
  • Έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η σύνδεση του Πλατυγιαλιού και του Αστακού με γέφυρα Γουριάς και Ιόνια Οδό. Σε αυτά τα οδικά έργα, όπως και στους διαδημοτικούς δρόμους Βασιλόπουλο-Βελά, Μαχαιρά-Μπαμπίνη, Πρόδρομος-Γουριώτισσα και Αγράμπελα, υπήρξε η αρωγή του τότε Νομάρχη Θύμιου Σώκου, που ανεξαρτήτως του ότι χώρισαν οι πολιτικοί μας δρόμοι τον ευχαρίστησα δημόσια.
Αλήθεια παλληκάρια μου μήπως είστε από εκείνους, οι οποίοι όταν είχε μπει ως θέμα στην έκθεση των Πανελλήνιων εξετάσεων: «Tι γνωρίζετε για την αρωγή και την ευδοκίμηση», είχατε γράψει 2 με άριστα το δέκα; Γιατί τα Ελληνικά σας είναι όπως και ο πολιτικός σας λόγος, χαμηλού επιπέδου. Οι φωτογραφίες με τους κόκκινους αριθμούς και γράμματα είναι τα τοπογραφικά σημεία της μελέτης.





Και επειδή θέλετε και το κερασάκι σας, θα σας το δώσω. Σήμερα που περνούσα στον δρόμο κάτω από την κεντρική δεξαμενή του Αστακού το νερό κατέβαινε ρυάκι λόγω της υπερχείλισης της δεξαμενής, γιατί εδώ και δύο σχεδόν χρόνια δεν λειτουργούν οι αυτοματισμοί, με αποτέλεσμα υπέρογκη κατανάλωση ρεύματος και φθορές στα μοτέρ και τις αντλίες. Πως να μείνουν χρήματα. Με εμάς δεν χανόταν ούτε σταγόνα νερό.




Σε σας παλληκάρια μου, οι οποίοι μου δίνετε και συμβουλές να προσέχω την δουλειά μου, σας λέω καλό ξημέρωμα γιατί ζείτε μέσα στο σκοτάδι. Στους ανθρώπους που αγωνίζονται για την ζωή την αξιοπρέπεια και την κοινωνική αλληλεγγύη εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ο Καινούργιος Χρόνος να είναι πολύ καλύτερος από τα τελευταία χρόνια. 

Αστακός 17/12/2012 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

3 σχόλια:

  1. Όσο για το πού πήγαν τα λεφτά και εάν έγιναν μεγάλα έργα, θα σας πω ότι την αξιοπρέπεια των Δημάρχων και όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα δεν την προστατεύουν μόνο τα δικαστήρια, αλλά κυρίως η «πιάτσα», η οποία «δίνει» τα λαμόγια, όταν κάνει την δουλειά της. Εμένα η «πιάτσα» ούτε με έδωσε ούτε θα με δώσει, γιατί πολύ απλά δεν λέρωσα ποτέ τα χέρια μου.

    Αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι στο κείμενό σου γιατρέ και διαβάζοντας το αμέσως μας έρχονται στο μυαλό μας πολλά τοπικά ονόματα. Η πιάτσα τα έχει δώσει από πολύ καιρό και ας κάνουν αυτοί τους ανήξερους..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναλύοντας κανείς το κείμενο του κ.Σταικου, ο οποίος κατηγορεί τους άλλους για χαμηλο επιπέδο, παρατηρούμαι οτι χρησιμοποιεί τις εξής λέξεις:
    -ανόητα ανθρωπάκια,
    -Αλβανικά,
    -νοητική στέρηση
    -δυστυχισμένα πλασματάκια,
    -σκασμός λοιπόν,
    -χαμηλού επιπέδου,
    -ζείτε μέσα στο σκοτάδι,
    -Μόνο οίκτο μου προκαλείται

    τα συμπεράσματα δικά σας. Καλή νύχτα γιατρέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 12:33 το έγραψες ο ίδιος ή στο έδωσαν; Σε καλή μεριά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.