Αντιμισθίες Αντιδημάρχων. Τι ισχύει στην πραγματικότητα με βάση το Νόμο.


Επειδή σε παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), είδαμε πολλά σχόλια να αναφέρονται στο θέμα των αντιμισθιών των Αντιδημάρχων του Δήμου Ξηρομέρου, να λέγονται διάφορα σχετικά με τις αντιμισθίες και να παρουσιάζονται επιχειρήματα επικαλούμενα σχετική νομοθεσία, κάναμε μία μικρή έρευνα για να σας ενημερώσουμε έγκυρα για το τι ισχύει, γιατί δεν θέλουμε επ' ουδενί το Blog μας να γίνει βήμα παραπληροφόρησης και δημιουργίας εντυπώσεων.
Σχετικά λοιπόν με τις αντιμισθίες των Αντιδημάρχων ισχύει η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π) Α’ 256/31-12-2012 και υπάρχει η ενημέρωση που στάλθηκε στους ΟΤΑ με πρόσφατο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 532/7-1-2013, το οποίο και σας παρουσιάζουμε, με διευκρινίσεις για την εφαρμογή της, οι οποίες στο θέμα της αντιμισθίας των Αντιδημάρχων είναι σαφέστατες όπως θα δείτε στην σελίδα 4 του επίσημου εγγράφου.
Συνοψίζοντας, στο Δήμο Ξηρομέρου υπάρχει μόνο μία αντιμισθία, της Αντιδημάρχου κας Κολοβού. Αυτή είναι η αλήθεια και παίρνουμε την ευθύνη γι αυτό που λέμε. Δείτε το επίσημο έγγραφο των τελευταίων οδηγιών προς του ΟΤΑ επί της Π.Ν.Π Α’ 256/31-12-2012.


11 σχόλια:

  1. ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εγκυρη ενημερωση σας για άλλη μια φορα σας χαρακτηρίζει σοβαρούς και παραγωγικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν αυτη η ενημερωση γινονταν στο χρόνο που επρεπε να γίνει( με την σχετική ανακοινωση) πιθανον οι κυριοι/ες να μην "ασχολουντουσαν " ετσι που βαζεται το θεμα... Ομως αυτο έγινε όπως φαινεται απο παρότρυνση κάποιων ; να γραφουν οι σχετικες νομολογίες. το θεμα ομως φίλτατοι δεν ειναι η αντιμισθια ή οχι. το θεμα ειναι να γίνονται εργα προς όφελος της κοινωνίας μας. και φυσικα αυτο εσεις το ξερετε καλυτερα απο καθε άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον δεν είχε παρακολουθήσει τις νομοθετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Είχε μείνει στα παλιά.... και ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Μάλλον ένα «έκανα λάθος, συγνώμη» αρμόζει σε αυτή τη περίπτωση αν δεν έχει εμπάθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ - ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ - ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ . ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ κ.κ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ . ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΒΓΗΚΕ ΕΤΣΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ , ΔΙΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ , ΟΙ κ.κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ αν π.χ ΕΊΝΑΙ ΣΙΣΘΩΤΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ή ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ π.χ 850 ευρω , ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ π.χ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 1000 ευρω , ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ή ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ή ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ( βασιλικότεροι του βασιλέως ) ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΗΣΟΥΝ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΟΡΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ή ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ κ.λπ, κ.λπ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΥΣ ΤΟΥ κ.2.47μ.μ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΕΜΠΑΘΕΙΑ"... ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 7-1-2013 και εχουν σχεση με την Π.Ν.Π 256/31-12-2012 . Αλήθεια ποιος Ελληνας πολίτης στις 15-1-2013 γνωρίζει την Π.Ν.Π που ψηφίστηκε στις 31-12-2012 ;;; Μάλλον ο κ. 2.47 μ.μ που εχει προσβασιμότητα στα όποια υπηρεσιακά έγγραφα ! Εμείς εμένουμε στην ΟΡΘΟΤΑΤΗ - επαναλαμβάνουμε - απόφαση του κ. Δημάρχου που λέει οτι ορίζει 2 Αντιδημάρχους με αντιμισθία. Και δεν μας ενδιαφέρει αν στο μέλλον ή όχι θα αμοιβώβονται ή όχι οι καθ΄ όλα δραστήριοι και ενεργητικοί Σύμβουλοι -Αντιδήμαρχοι. Οσο και να προσπαθούν κάποιοι να δίνουν προσωπικα χαρακτηριστικά εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε . Για άλλη μια φορα επαναλαμβάνουμε οτι : ΤΙΜΟΥΜΕ , ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ και ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ως ανθρώπους και ως θεσμό τον κ. Δήμαρχο !!! τους κ.κ Αντιδημάρχους και τους κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους που κάτω απο τόσες αντίξοες συνθήκες προσπαθούν για το καλό του τόπου ΣΑΣ .ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ; ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΤΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ; ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ και τωρα ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΑΪΤ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ. ΦΙΛΙΚΩΤΑΤΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλοι κλαίν’ τον πόνο τους κι ο μυλωνάς τ’ αυλάκι.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπαρχει μονο μια αντιμισθια της κας κολοβου. η αποφαση του δημαρχου μπορει να λεει δυο αντιμισθιες αλλα αυτο δεν καθοριζει την μετεπειτα επιλογη των αντιδημαρχων για το αν θα την παρουν. αυτο ειναι αποφαση του δημαρχου κυριε 4:22;
    κυριε 4:22 το να κανατε λαθος μεχρι τωρα αραδιαζοντας μας λαθος νομοθετικο πλαισιο δικαιολογηται και συγχωρηται, αλλα το να επιμενετε σε κατι που ειναι λαθος αυτο εχει αλλο ονομα και βρειτε μονο σας πως λεγεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επισης να μαθετε ποσο εχουν παει οι αντιμισθιες των αντιδημαρχων. τα 1000 ευρω δεν υπαρχουν πουθενα. βρητε την ΠΝΠ να μαθετε γιατι εχετε αγνοια.

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΣΊΓΟΥΡΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ κ.κ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ.ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ,ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΟΤΙ ΑΠΟ 1-1-2013 Η ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 700 ΕΥΡΩ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ. ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ .Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΜΑΣ ( ΚΙ ΟΧΙ ΕΜΜΟΝΉ ) ΣΥΝΙΣΤΑΤΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ την οποια διαβασαμε.ΜΗΝ ΕΞΟΒΕΛΙΖΕΤΕ - αθελα σας - προς αλλη κατευθυνση το θεμα. ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ , ΜΕ ΜΙΑΝ ΕΥΧΗ. Καλο παραγωγικο ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΈΝΟ εργο να εχετε ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΉΡΙΞΗ ολων ΜΑΣ.-

      Διαγραφή
    3. Πιο πάνω μας είπες 1000 ευρώ. Τέλος πάντων, ήσουν ανημέρωτος για το νέο νομοθετικό πλαίσιο και για τις αμοιβές αλλά και για το ότι υπάρχει μία αντιμισθία τελικά. Εσύ βέβαια επιτέθηκες εκεί που ήθελες αλλά συνελήφθην αδιάβαστος

      Διαγραφή
  8. Εγώ ένα έχω να πώ. Η αντιδήμαρχος στις Φυτείες έχει πάρει σκούπα και έχει ανασηκώσει όλο το χωριό δημαρχείο, αποθήκες, δρόμους,γραφεία, δημοτικά σχολεία και γάπεδα και βιβλιοθήκες, βάφονται παγκάκια, τακτοποιούνται και απογράφονται υλικά, γίνονται αποψιλώσεις σε διασταυρώσεις, βγαινουν ανακοινώσεις για κάθε τι.Φοράνε φωσφωριζέ γιλέκα όλοι και γάντια όταν είναι στους δρόμους.Μπράβο μπράβο μπράβο.Μου είπε ο Στρατηγός ότι θα βγάλει στο διαδίκτυο τα πάντα. Αλλη εικόνα άγνωστη σε εμάς μέχρι τώρα 30 χρόνια στο χωριό. Έχουμε μείνει άναυδοι διότι ότι έλεγε ο στρατηγός κολοβός (σύζυγος που αυτός τα προετοιμάζει όλα σε οργάνωση και έλεγχο)γίνονται πειθαρχημένα με κάθε λεπτομέρεια και ενημέρωση .Σαμαρικούς και μη τους έκαναν τα παιδιά και παραμιλάνε. Στρατιωτικό εργοτάξιο θα γίνει σε λίγο. Ας έρθουν ε'δω πάνω να δούνε πως δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα στα 27μηνα και οι μόνιμοι, με συντονισμό με προθυμία και όλοι μαζί σαν μια γροθιά. Πολλά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μου στρατηγό αλλά και στην ευθυμία. Κάθε μέρα από οκτώμισι είναι στο γραφείο και κάθε μέρα σχεδόν πάνε μετά αστακό μέχρι αργά το απόγευμα. Την Κυριακή πχ άλλαξε ο στρατηγός λάμπα σε στύλο δεη ενός παππού στη παπαδάτου. Όταν τον ρώτησα μα ακόμα και Κυριακή, είπε ότι δεν είχε φως για πολύ καιρό και παραπονέθηκε δικαιολογημένα σχεδόν κλαίγοντας το Σαββάτο στο μαγαζί εκει στη παπαδάτου.Μάθαμε ότι όταν άκουσαν από τον Γαλαζούλα της παπαδατου για βλάβη στο Ρίβιο και ότι δεν είχαν νερό κάποιοι εκεί κάτω, την άλλη μέρα πήγαν υδραυλικοί ηλεκτρολόγοι και μηχανήματα και έγιναν οι βλάβες. Αυτό θέλαμε τόσα χρόνια. Εγώ τους το έλεγα στο μαγαζί ότι ένας στρατηγός θα μας σώσει. Δικαιώνομαι αν και φοβάμαι εκεί στον αστακό πόσα λεφτά θα τους δώσουν για τα χωριά εδώ πάνω. Αν συνεχίσουν έτσι θα αλλάξουν σε χρόνο ρεκόρ, την εικόνα που είχαμε για την μέχρι τώρα δημαρχία σαμαρά, αλλά και την άσχημη εικόνα στο χωριό μας. Εγώ πάντως είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουν και θα γράψουν ιστορία παρά την δύσκολη οικονομική εποχή που έτυχαν να είναι στα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.