Ανακοίνωση γραφείου τύπου Δήμου Ξηρομέρου.


Δελτίο τύπου.
Αστακός 10/01/2013 

Σχετικά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, με την οποία προέτρεπε τους γονείς να συγκεντρώσουν ένα συμβολικό ποσό, δίνοντας το στην καθαρίστρια του σχολείου, «η όποια δεν έχει πληρωθεί ακόμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν σε κείμενο που διανεμήθηκε, όπως και με το πρόβλημα μη καταβολής της αμοιβής, στην καθαρίστρια του Δημοτικού Σχολείου Χρυσοβίτσας, από την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου ανακοινώνονται τα εξής:
Με την αριθ. 99390/Δ4/31-8-2012 Υ.Α Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού καθορίζεται ο τρόπος καταβολής των αμοιβών των καθαριστών/καθαριστριών των Σχολικών Μονάδων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα:
Το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), φορέας εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδοτεί τις Σχολικές Επιτροπές, οι όποιες με την σειρά τους καταβάλουν τις αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών.
Επίσης στην σύμβαση μίσθωσης έργου μεταξύ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου και των καθαριστριών αναφέρεται ρητά στον ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ. «Η καταβολή του πόσου στην καθαρίστρια θα καταβληθεί όταν χρηματοδοτηθεί η Σχολική Επιτροπή από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ». 
Επομένως ο χρόνος καταβολής των αμοιβών στις καθαρίστριες εξαρτάται από την χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Συνεπώς η όποια καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξηρομέρου, άλλα στην καθυστέρηση χρηματοδότησης από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Άλλωστε όταν η Σχολική Επιτροπή πήρε την χρηματοδότηση από τον αρμόδιο κρατικό φορέα, αμέσως κατέβαλε τις αμοιβές στις καθαρίστριες των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας.
Κατανοούμε τις αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη οικονομική περίοδο, και γι αυτό κάνουμε κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή των αμοιβών.
Όσο αναφορά τις δυο περιπτώσεις (Αστακός, Χρυσοβίτσα), που πράγματι υπήρχε αποδεδειγμένα σημαντικό πρόβλημα, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά, με προσωπική της πρωτοβουλία και παρέμβαση έδωσε την λύση. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
(grafeiotipouxiromerou@gmai.com)

7 σχόλια:

  1. ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΟΝΟ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι είναι ο Δήμος ; Μαγαζί της κ. Αντιμάρχου και ανοίγει το κατζέλο και παίρνει χρήματα και πληρώνει το προσωπικό της ; διανοείσθε κυρίε /α μου τι λέτε ; Αλήθεια απο που εκταμιεύονται τα χρήματα και τα " παίρνουν " απο μπροστά οι καθαρίστριες ; Αρα αληθεύουν αυτα που κυκλοφορούν στην "Ιερουσαλήμ " οτι , η κ. Αντιδήμαρχος επιχορηγεί απ΄την τσέπη της τους Συλλόγους του Δήμου και όταν αυτοί (Σύλλογοι ) επιχορηγούνται απο το Δήμο της κάνουν μια εξουσιοδότηση και παίρνει τότε η ιδία τα χρήματα ; υπάρχει μια απάντηση επ αυτού ; δηλ. απο που εκταμιεύονται χρήματα και πληρώνονται απ την τσέπη της κ.Αντιδημάρχου οι Καθαρίστριες ; αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. k. 4.37 m.m , οτι δίδονται χρήματα στις καθαρίστριες εκ των προτέρων δηλ. πριν έλθουν τα χρήματα απο το υπ.παιδείας δεν το λέω εγω αλλά ο πιο πάνω κ. 6.31 π.μ . για προσεξτετο λίγο. κι εγω ερώτημα κάνω αν προσέξτε . αν , λέω άν ,γίνονται αυτά ; είναι ΠΈΡΑ ΓΙΑ ΠΈΡΑ ΠΑΡΆΝΟΜΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΊΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ, ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΦΙΛΟΣΟΦΊΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΎΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΦΊΛΕ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν μέλος Συλλόγου σας δηλώνω ότι τα χρήματα τα παίρνουμε όταν αυτά είναι διαθέσιμα μετά από απόφαση του Δ.Σ. Γι αυτό και πιέζουμε συχνά το Δήμο να κάνει γρήγορα, να πάρουμε τα χρήματα, για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο μας.
    Κύριε 1:04 παρηκούντα την Ιερουσαλήμ, επειδή εσύ ακούς πολλά και μας τα λες φυσικά ανώνυμα, μάθε ότι αυτή είναι η αλήθεια. Τα δικά σου είναι για τα καφενεία όπου λέμε και καμία κοτσάνα να περνά η ώρα. Με τις υγείες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν εχω αντίρρηση φίλε μου 12.33μ.μ . αφου το λες εσυ , ετσι θα είναι. και , συγνωμη που ασχολήθηκα. δεν θα ξαναμιλήσω...μούγκα θέλεις , μούγκα κι εγώ. φιλιά και καλή χρονια να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.