Η εισήγηση της Αντιδημάρχου Κωνσταντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά για το Τεχνικό Πρόγραμμα.


Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ξηρομέρου δίνεται στην δημοσιότητα η εισήγηση της Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά, καθώς και τα κυριότερα σημεία της δευτερολογίας της, στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου που αφορούσε την ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα), και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2013.
«Καλησπέρα σε όλους,
Σήμερα συζητάμε την Ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα), και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013.
Όσο αναφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι η δεύτερη φορά, αφού η πρόταση μας καταψηφίστηκε πριν μερικές μέρες. Ήταν υποχρέωση μας λοιπόν να σχεδιάσουμε ξανά τις βασικές κατευθύνσεις του Τεχνικού Προγράμματος, να βάλουμε νέες παραμέτρους, να διορθώσουμε τα λάθη μας, να συμπεριλάβουμε τις τυχόν παραλείψεις μας, ΚΥΡΙΩΣ όμως να ακούσουμε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ στην προηγούμενη συνεδρίαση εκφράζοντας τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις τους.
Καλέσαμε ΟΛΟΥΣ τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας, τους Πρόεδρους των Τοπικών Κοινοτήτων σε κάθε Δημοτική Ενότητα, και ξαναδιαβάσαμε τις εισηγήσεις των Τοπικών Συμβουλίων.
Μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, παρά τις έντονες διαφωνίες πολλές φορές, και ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ όλες τις απόψεις και τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων, καταλήξαμε σε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, το ρεαλιστικότερο και με το μεγαλύτερο βαθμό υλοποίησης, δεδομένου και της σημερινής δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Στόχος μας η καλύτερη και δικαιότερη κατανομή των πιστώσεων, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι βασικές ανάγκες των χωριών μας και η καθημερινότητα των δημοτών. Παράλληλα όμως να υπάρχει και μια προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας για τον τόπο μας, μέσω των μεγάλων έργων όπως τα Σφαγεία, ο Βιολογικός του Αστακού και του Μύτικα, η ανάπλαση της πλατείας στις Φυτείες.
Κύριοι συνάδελφοι,
Στην δημοκρατία όταν η πλειοψηφία σου λέει ΟΧΙ οφείλεις να αλλάξεις και να ακούσεις το διαφορετικό, και η δημοτική αρχή απέδειξε σήμερα ότι μπορεί να τα κάνει και τα δυο. Και η πρόθεση μας για το μέλλον είναι αυτή: ν’ ακούει και να διορθώνει τα κακώς κείμενα.
Διότι, στην δική μας παράταξη δεν περισσεύει κάνεις, και το πιστεύουμε ακράδαντα αυτό. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι χρήσιμοι και όλοι μπορούν να προσφέρουν και να βοηθήσουν την δημοτική αρχή, αφού είναι άνθρωποι κοινωνικά και επαγγελματικά καταξιωμένοι με γνώσεις και πείρα.
Βασική μας αρχή ήταν να μην αδικηθεί καμία Δημοτική Ενότητα και αυτό φέτος το τηρήσαμε με ευλάβεια. Οι πιστώσεις μοιράστηκαν ισόποσα και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια. Επίσης για πρώτη φορά κάθε Δημοτική Ενότητα θα την δική της αντίστοιχη πίστωση για πάγιες και άμεσες ανάγκες όπως η ύδρευση, και τα καύσιμα».
Σχετικά με τον Προϋπολογισμό του 2013 η Αντιδήμαρχος ανάφερε ότι «για την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου τηρήθηκαν οι οδηγίες που δόθηκαν με την αριθ. Οικ. 47490/18-12-2012 ΚΥΑ Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομικών. Ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας για το 2013, που έχετε στα χέρια σας, είναι ένας προϋπολογισμός ρεαλιστικός, αξιόπιστος και ειλικρινείς που δεν κρύβεται πίσω από υπερβολές, απλουστεύσεις, ανακρίβειες και λαϊκισμούς. Ο Προϋπολογισμός του 2013 θα μας επιτρέψει να βάλουμε το Δήμο σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης και θέτει ως στόχο το περαιτέρω νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, με ταυτόχρονο κοινωνικό προσανατολισμό.
Επίσης είναι ένας προϋπολογισμός βατός που θα μας επιτρέψει με προσήλωση και πειθαρχία να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων του, ώστε να αποφύγουμε την υποχρεωτική υπαγωγή σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής.
Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Πιστεύουμε και στις δικές μας δυνατότητες και ελπίζουμε πως με πολύ δουλειά θα καταφέρουμε να βγάλουμε σε πέρας το έργο που έχουμε αναλάβει.
Σας ευχαριστώ πολύ και παρακαλώ για την Ψήφιση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης (με το Τεχνικό Πρόγραμμα) και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου για το 2013». 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

14 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AN AYTA POY LEEI H Ka SAMARA TA PISTEYEI KAI TA EFARMOSEI ,DILAdi NA AKOYEI OLOYS TOTE AFTO EINAI MIA ALLAGI KAI MEGALI MALISTA.GIA NA DOYME....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την αλλαγή τη μεγάλη τη φέρανε και οι άλλοι δύο αντιδήμαρχοι η Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού καιο Ηλίας Ταμπάκης που ξημεροβραδυάζονταν επί 20 μέρες στον Αστακό, μέχρι αργά το βράδυ για να γίνουν ισοδίκαιες κατανομές των πόρων στις Δημοτικές Ενότητες.Το πέτυχαν μέσα από συζητήσεις αλλοτε ήπιες και άλλοτε φορτισμένες και οξυμένες και καλά έκαναν. Να βρεί αν είναι δυνατόν και να αναρτήσει το Μύτικα πρες και τις τοποθετήσεις των δυο αυτών αντιδημάρχων που ομίλησαν με΄στοιχεία και έγγραφα.Έχει ενδιαφέρον η νέα κατάσταση που δημιουργείται με την νέα ομάδα αντιδημάρχων.Πράγματι κάτι αλλάζει και αυτό είναι σίγουρα για το καλό του Ξηρομέρου. Όλα βέβαια θα φανούν στη πορεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O KYRIOS LIPMERATOS GIATI DEN ΨΗΦΙΣΕ?? ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 10.20 δεν κατάλβες τίποτε από αυτά που έγιναν και μιλάς μάλλον υποκειμενικά. Ας το ψήφιζε την πρώτη φορά ο Σπύρος ο Λύτρας και θα έβλεπες τι διορθώσεις θα γίνονταν. Όσο για τις τοποθετήσεις των δυο αντιδημάρχων που αναφέρεις μας δείχνεις ότι δεν ήσουν στο δημοτικό συμβούλιο και δεν άκουσες τίποτα. Άλλοι μίλησαν και μας έδωσαν να καταλάβουμε τι συμβαίνει, τι ακριβώς ψηφίστηκε και γιατί, και όχι οι δυο που αναφέρεις. Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ άκουσα ότι πήρε η αντιπολίτευση τον προϋπολογισμό δεκάδων σελίδων και εκατοντάδων εγγραφών και μίλαγε επί μακρόν, διότι κάτι έπρεπε να πεί και έβρισκε ένα νούμερο πχ 270 ευρώ ότι δεν ήταν σωστό και πάει λέγοντας.Δικαιολογίες και χάσιμο χρόνου. Προϋπολογισμός ήταν, όχι απολογισμός- ισολογισμός. Γίνονται και λάθη και μάλιστα τυπογραφικά πολλές φορές. Αλλά αφού κάποιοι έπρεπε κάτι να πούν αναλώθηκαν στις ψείρες.

      Διαγραφή
    2. Γράφει η Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού.
      Κύριε 2:46. Επιτρέψτε μου κάποιες παρατηρήσεις. Μάλλον εσείς μιλάτε υποκειμενικά για μένα και τον κ Ταμπάκη. Είναι αλήθεια ότι για έναν μήνα σχεδόν,αποχωρούσαμε από τον Αστακό σχεδόν κάθε μέρα, αργά το απόγευμα. Στη συνέχεια όλοι οι αντιδήμαρχοι επεξεργαζόμασταν το τεχνικό πρόγραμμα στην Αλυζία, στον Αστακό και στις Φυτείες με τους άλλους συναδέλφους και κυρίως για την απόδοση της ΣΑΤΑ.Δεν γνωρίζω τι συζητήσεις έγιναν επάνω στην Αλυζία ή στον Αστακό. Εγώ έκανα τον αγώνα μου για τη ΔΕ Φυτειών και εν γένει για όλο το Ξηρόμερο, για να αλλάξουν πολλά από εδώ και πέρα και νομίζω κάτι καταφέραμε.Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι εργαστήκαμε για την σύνταξη του δύσκολου τεχνικού προγράμματος, μελετώντας κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισης της μη εισπραξιμότητας των οφειλών των δημοτών σε ανταποδοτικά ζητήματα και την επίτευξη αναλογικής κατανομής των ποσών. Καταφέραμε το δεύτερο. Το πρώτο θα δούμε στη πορεία πως θα το επιλύσουμε. Δικαίωμά σας να γράφετε υποκειμενικά ότι δεν καταλάβατε τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.Και τρίτη φορά να φτιάχναμε τεχνικό πρόγραμμα, όλο και κάποιες αλλαγές θα βρίσκαμε. Αλλοίμονο άνθρωποι είμαστε και είναι υγειές να αναθεωρούμε προς το καλύτερο κάποια πράγματα. Μή ξεχνάτε ότι γιαυτό υπάρχουν οι αναμορφώσεις του προγράμματος κατά την διάρκεια του έτους.Εγώ λοιπόν συμφωνώ με τους άλλους που αναγράφουν ότι υπήρξε μάλλον άσκοπη συζήτηση για 5-10 εγγραφές (λανθασμένες θέλετε ναι θα το πω)στον προϋπολογισμό, ενώ η ουσία και η αλήθεια ήταν ότι καλούμαστε να εργασθούμε όπως τοποθετήθηκα και δεν ακούσατε, μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον λιτότητας και κρίσης για όλους μας δημότες και αιρετούς.Σε δεύτερο σχόλιο θα αναρτήσω τί είπα εκεί για να μου πείτε επώνυμα, αν θέλετε, τι δεν καταλάβατε.

      Διαγραφή
    3. Γράφει η Ευθυμία Καραπάνου- Κολοβού.
      Τοποθέτηση και απαντήσεις στον δημοτικό συμβούλιο της 12-2-2013.
      Έχουμε μπροστά μας κ Δήμαρχε και κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι, 2 χρόνια και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.
      Ακούω για αναπτυξιακά προγράμματα, για προοπτική, για προγράμματα δρά-σεις. Ωραία να τα λέμε, χωρίς χρήματα και οργάνωση όμως τι κάνουμε? Μεγά-λα έργα σε όλη την Ελλάδα έχουν βαλτώσει. Τα Αχυρά που θα μας εξασφάλι-ζαν νερό πόσιμο και άρδευσης βάλτωσαν εδώ και πολλά χρόνια. Η Ιόνιος βάλ-τωσε. Μακάρι να ήμασταν σε αυτή τη θέση, 4-5 χρόνια ενωρίτερα. Οι διαθέσι-μες πιστώσεις στο σύνολο των πρώην δήμων μας ήταν υπερδιπλάσιες και παραπάνω. Ποια δημοτική αρχή και ποιος δήμαρχος δεν θα ένοιωθαν άνετοι, με αυτές τις πιστώσεις, με το αναγκαίο προσωπικό, με τα αναγκαία μέσα και τις υπηρεσίες?
      Ούτε γκρίνιες ούτε φωνές τότε. Να όμως που μας άφησαν και χρέη. Αυτή είναι η αλήθεια. Έχω εδώ το τεχνικό πρόγραμμα Αστακού έτους 2010 12 εκατομμύ-ρια. Εμείς για όλο το Ξηρόμερο σήμερα έχουμε μπροστά μας τεχνικό πρό-γραμμα 7 εκατομμύρια. Κάναμε λάθη και θα κάνουμε και στο μέλλον. Αρκεί να είναι τυπικά και όχι ουσιαστικά. Για εμάς πρέπει να έχει προτεραιότητα ο πολί-της δημότης. Τα είχα πεί και στο προηγούμενο συμβούλιο. Όλοι οι Δήμοι στη χώρα είναι στα όρια της κατάρρευσης, από τη ασφυκτική πίεση που δημιουργεί η έλλειψη πόρων, είτε από το κράτος είτε από τις εισφορές των δημοτών μας, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν. Ο λαός γνωρίζει την κατάσταση, αλλά απαιτεί τα αναγκαία που ταλανίζουν τη καθημερινότητά του, στην υγεία, στο μάζεμα των σκουπιδιών, στις λακκούβες στους δρόμους, στη καθαριότητα, στην έλλειψη υδραυλικών, ηλεκτρολόγων για τις διαρροές, την ποιότητα νερού και τις καμένες λάμπες, στη δίκαιη και χρηστή διοίκηση, στην οργάνωση, στη διεκπεραίωση των υποθέσεών του από τις υπηρεσίες μας. Το 13 είναι δύσκο-λο έτος για όλους μας συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Όλοι μας όμως υπη-ρετούμε το κοινό συμφέρον για την ανάπτυξη του Ξηρομέρου. Ας προσγειω-θούμε επομένως στη στυγνή πραγματικότητα, που είναι αληθινή και σκληρή για το περισσότερο λαό που δεν έχει να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του. Όλοι μας κρινόμαστε στο τέλος από τις πράξεις μας στο παρελθόν στο παρόν και το αποτέλεσμα στο μέλλον και όχι από τα λόγια μας. Ο λαός έχει μνήμη και κρίση.
      συνεχίζεται.....

      Διαγραφή

    4. συνέχεια...
      Τα ποσοστά κατανομής πιστώσεων για τις Δημοτικές Ενότητες είναι εκεί που πρέπει. Μακάρι όμως να έρθουν χρήματα που περιμένουμε. Μακάρι παρά-δειγμα να πάρουμε τα χρήματα από τα νερά. Αλλά οι δημότες μας έχουν στε-νάξει με τα χαράτσια του κράτους. Υδρονομείς ή υδραυλικοί ή ηλεκτρολόγοι δεν υπάρχουν. Ποιος θα μετρήσει στις Φυτείες τα νερά? Ο εργάτης πρασίνου? Τεχνική υπηρεσία ουσιαστικά δεν υφίσταται. Μπορεί να λειτουργήσει ένας Δή-μος έτσι? Ή κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.
      Με βάση τα στοιχεία λοιπόν, ενισχύθηκε όπως έπρεπε η ΔΕ ΦΥΤΕΙΩΝ, πάντα μέσα στα πλαίσια του ασφυκτικού προγράμματος.
      Ας κοιτάξουμε τα περυσινά και τα φετινά…. Να δούμε τα στοιχεία..550000 πέ-ρυσι με 9 εκατομμύρια προυπολισμό 1000000 περίπου εφέτος με 7 εκατομμύ-ρια προϋπολογισμό
      Ας δούμε μεγάλες δαπάνες σε Αστακό. Τα σφαγεία είναι κοινά για όλο το Δή-μο, δεν πρέπει να τα υπολογίζουμε ως Αστακός όσον αφορά τον υπολογισμό της ΣΑΤΑ.
      Ας δούμε το πρόβλημα με τις πιστώσεις για τα σκουπίδια. Εμείς έχουμε απορ-ριμματοφόρο. Ο Αστακός δεν έχει, επομένως πρέπει να πληρωθούν μεγάλες δαπάνες.
      Εφέτος βάλαμε ξεχωριστές για κάθε ενότητα προμήθειες. Υπάρχουν χρέη ό-πως ξέρετε που πρέπει να ξεπληρώνονται σταδιακά και άλλες δαπάνες που πρέπει να πληρωθούν.
      Απαντώντας στον κ Τζαχρήστα Π Δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, για το θέμα των ποσοστών πιστώσεων ανά δημοτική ενότητα ανέφερα « Πως γίνεται κ Τζαχρήστα πριν 2 εβδομάδες ενώ παίρναμε με το τεχνικό πρόγραμμα που δεν ψηφίστηκε 213000 ευρω λέγατε ότι πήραμε ποσοστό 11% σε χρήματα αντί για 20% και τώρα που παίρνουμε 190000 ευρώ επειδή μειώθηκε η ΣΑΤΑ, παίρνουμε 15,8% όπως αναφέρθηκε? Επίσης ανέφερα ότι το πρόγραμμα ΘΗ-ΣΕΑΣ συνεχίζεται, και κατέθεσα τον νόμο ΦΕΚ Α’256-31/12/2012 όπου με το άρθρο 5 παρατείνεται μέχρι 31/12/2014. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι νεώτερο από αυτό. Επίσης για το έργο ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στη θέση πλάτα-νος Φυτειών, πόσο πρέπει να περιμένουμε για να γίνει το συγκεκριμένο έργο? Ο κύριος Καϋμενάκης και η κ Ραλάτου έχουν εξηγήσει γιαυτό. Το ότι βάλαμε 12600 , ρώτησα πόσες αναθέσεις είχαμε στον πρώην Δήμο Φυτειών?
      Στον κ Κατσιπάνο που είπε να μη γίνει το έργο ανάπλασης της πλατείας Φυτειών απάντησα ότι υπάρχει μία ολοκληρωμένη και όμορφη μελέτη επί Δημαρχίας κ Τζα-χρήστα. Έχω δεί τα σχέδια, δεν ξέρω αν τα είδε ο κ Κατσιπάνος, τα οποία είναι άρι-στα και θα γίνει κάτι όμορφο παραδοσιακό στο πάνω χωριό μας, τα δε χρήματα από δημοπρατημένο ήδη έργο από ΠΔΕ, δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού ή σε άλλο χωριό όπως αναφέρθηκε.
      (Στην διαύγεια δεν αναγράφησαν, δεν γνωρίζω γιατί. Με μέριμνα του κ προέδρου θα αποσταλεί ορθή επανάληψη της απόφασης)
      Ευθυμία καραπάνου κολοβού.

      Διαγραφή
  6. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΜΕ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΙΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΑΣ Ο ΤΑΜΠΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΜΑΓΓΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ Κ.ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ αγαπητέ 3:57. Εγώ όμως δεν αναφέρομαι στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου, αλλά στα επίσημα πρακτικά στο διαύγεια που δεν αναφέρονται καθόλου οι τοποθετήσεις εμού, κ.Ταμπάκη και κ.Μαγγίνα, ενώ αναφέρονται όλων των άλλων ομιλησάντων.Υπήρξε παράλειψη και θα πρέπει να προσέχουν οι αρμόδιοι επί τούτου, για λόγους καθαρά αρχής και σωστής λειτουργίας μας. Θα το προσπαθήσουμε να τεθούν και να ισχύουν όπως προβλέπονται οι κανόνες δεοντολογίας σε όλα τα επίπεδα. Στη ΔΕ Φυτειών με ένα υπάλληλο που έχει να πάρει 2 χρόνια άδεια, προσπαθώ να βρώ αρχεία στα υπόγεια να συντάξω έγγραφα και να οργανώσω την τρέχουσα και μελλοντική δραστηριότητά μου ως αντιδήμαρχος και χάνουμε ώρες ολόκληρες σε αναζήτηση στοιχείων. Έτσι η γραφεικρατία κινείται εις βάρος της απόδοσης και εις βάρος της εξυπηρέτησης των δημοτών. Λυπάμαι για την κατάσταση που υπάρχει. Δεν γνωρίζουμε ποιά αρχεία πήγαν στον Αστακό, ποιά έμειναν εδώ στις φυτείες. Γενικά θέλει να καθήσουν δυό- τρία άτομα(που δεν υπάρχουν) για να κάνουν ηλεκτρονική αρχειοθέτηση αναζήτησης αρχειων -φακέλλων και στοιχείων επί μήνες. Το ίδιο συμβαίνει και σε μία μεγάλη αίθουσα αρχείου στο δημαρχείο στον Αστακό. Τρόμαξα.Εγώ θα το ζητήσω να γίνει. Είμαι πρόεδρος επιτροπής ποιότητας ζωής και οι υποθέσεις έρχονται η μία πίσω από την άλλη. Τι προσωπικό θα υποστηρίξει τις αρμοδιότητες αυτές, αφού είναι ελάχιστο και έχει επιφορτισθεί με 4-5 καθήκοντα επιπλέον. Θέλει εισηγήσεις, μελέτη φακέλων παλαιών υποθέσεων, σύνταξη διαβιβαστικών εγγράφων σε άλλες υπηρεσίες για αναζήτηση στοιχείων κλπ. Παράδειγμα ια πολλά ζητήματα πολεοδομικά τεχνικά κλπ θέλω την εισήγηση και έλεγχο Τεχνικής Υπηρεσίας η οποία όμως δεν λειτουργεί ουσιαστικά. Αλλά τα έγγραφα και οι ημερομηνίες τρέχουν και υπάρχουν και νομικά ζητήματα. Ελάτε μία μόνο μέρα να δείτε την αλήθεια.Ευχαριστώ. Ευθυμία Καραπάνου Κολοβού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ...Κ ΝΤΙΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΑ, ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ. ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ. ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΉΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ θα αφιερώσω μια μαντινάδα στην κ.Αντιδήμαρχο μιας και είναι από την Κρήτη.

    "Όντε θα βγει ο αετός ψηλά πάνω στα νέφη,
    στ' άλλα πουλιά του ουρανού τους κόβεται το κέφι "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.