Δήμος Ξηρομέρου: Ετήσιο πρόγραμμα δράσης - προϋπολογισμός. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;


Είναι αστείο να συζητάμε για πρόγραμμα δράσης του Δήμου μέσα στην σημερινή συγκυρία μη συνυπολογίζοντας τις έκτακτες συνθήκες, την τραγική κοινωνική κατάσταση, την διάλυση της όποιας «αυτοδιοίκησης» που επιβάλλονται απ’ την κεντρική πολιτική.
Σε τέτοιες καταστάσεις μετωπικής επίθεσης απέναντι σ’ ότι σημασιοδοτείται ως δημόσιο, συλλογικό και προνοιακό, σε τέτοιες καταστάσεις διάλυσης της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής και της ανάπτυξης ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
Ή βάζεις σαν την στρουθοκάμηλο το κεφάλι στο χώμα και ισοσκελίζεις κωδικούς, κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου (γιατί την κοινωνία δεν μπορείς πια να την κοροϊδέψεις),
Ή τραβάς μια διαχωριστική γραμμή από την κεντρική εξουσία και τις στρατηγικές επιλογές της.
Για όσους μέχρι σήμερα ασκούσαν πολιτική χωρίς να έχουν καταλάβει πως Αυτοδιοίκηση, τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμοί δεν υπάρχουν χωρίς πολίτες, αλλά ξεκινάν και τελειώνουν σ’ αυτούς, αυτή η κρίση ήταν η χρυσή ευκαιρία, όχι απλά να αναπροσαρμόσουν ότι μέχρι τώρα ήξεραν ως πολιτική διαχείριση αλλά όλο το αξιακό τους σύστημα.
Το Δίλημμα για την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της ήταν απ’ την αρχή της κρίσης αμείλικτο:
Ή με την κυρίαρχη κεντρική πολιτική ή με την κοινωνία.
Ήταν σαφές πως καινούργια σελίδα άνοιγε. Η ταύτιση της πολιτικής με τις δημόσιες και ιδιωτικές σχέσεις είχε ήδη τελειώσει.
Το βασικό και κύριο σε μια τέτοια συγκυρία είναι να σ’ εμπιστευτούν οι πολίτες. Αλλά πως οι πολίτες να εμπιστευτούν το ανακυκλωνόμενο πολιτικό προσωπικό που δεν μπόρεσε να κάνει ΜΙΑ ΕΣΤΩ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΜΗ τον καιρό των παχιών αγελάδων, για να διαχειριστεί την εποχή των ισχνών;
Και πως να εμπιστευτεί μια αντιπολιτευτική πρόταση που θεωρεί δεδομένη την μείωση των κρατικής στήριξης και των εσόδων της αυτοδιοίκησης, που δεν βλέπει πως στο τέλος αυτού του δρόμου παραμονεύει η ίδια η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ.
Ταυτίζομαι με την κοινωνία σημαίνει απλά πράγματα:
  • Συγκρούομαι με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές στο βαθμό που αυτές διαλύουν την αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα θωρακίζω την κοινωνία απέναντι στην κρίση και περιφρουρώ τον δημόσιο χώρο στην Παιδεία, στην υγεία, στις υπηρεσίες.
  • Επιπλέον βάζω μπροστά ένα πρόγραμμα βασικών υποδομών και μια μεσοπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική.
Βασικές υπηρεσιακές υποδομές υποχρέωνε ο ίδιος ο «Καλλικράτης» να έχει ολοκληρώσει ο κάθε ΟΤΑ μέχρι τέλους του 2012.
Τρεις απλές ερωτήσεις δείχνουν το δρόμο της σύνδεσης αυτοδιοίκησης – κοινωνίας:
  • Πόσο πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον Νηρέα τους τελευταίους μήνες;
  • Ποιο είναι το έργο στήριξης των αγροτών απ’ τη μεριά του Αγροτικού Συνεταιρισμού όλα αυτά τα χρόνια;
  • Ποια είναι η πολιτική απέναντι στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ;
Μην βιαστεί να απαντήσει κάποιος πως δεν εμπλέκεται ο Δήμος με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό τον Νηρέα και το Πλατυγιάλι, γιατί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος που γνωρίζει πως κι οι τρεις «επιχειρήσεις» ασκούσαν άμεση πολιτική στο Δήμο, οι δυο μάλιστα μέσω των διαπαραταξιακά εκλεγμένων εκπροσώπων τους.
Είχαμε προβλέψει από καιρό πως η κρίση του πολιτικού συστήματος θα μετατραπεί και σε κρίση των τοπικών πολιτικών (αυτοδιοικητικών) ελίτ.
Είναι φανερό πως σήμερα στον Δήμο Ξηρομέρου ο Δήμαρχος και η παράταξή του έχουν απολέσει όχι μόνο τη λαϊκή στήριξη, αλλά και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κάθε τραγωδία απαιτεί κάθαρση και στο Δήμο μας η μόνη λύση του δράματος είναι η έξοδος του Δημάρχου και της «πλειοψηφίας» του από το πολιτικό προσκήνιο, δηλαδή η άμεση παραίτησή τους. Μια πράξη που δε διασφαλίζει την ήδη κριθείσα υστεροφημία αλλά προστατεύει την αξιοπρέπειά τους.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

6 σχόλια:

  1. Απο διαπιστωσεις κραυγες και παχεια λογια χορτασαμε συντροφια. Τιποτα ουσιαστικο και συγκεκριμενο εχετε να προτεινετε.Γιατι φοβαμε οτι λετε οτι ειστε το καινουριο αλλα με νοοτροπιες και πρακτικες ξεπερασμενες προ πολλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Βαρνακιιώτη
    αυτό το: "Απο διαπιστωσεις κραυγες και παχεια λογια χορτασαμε συντροφια. Τιποτα ουσιαστικο και συγκεκριμενο εχετε να προτεινετε" από τον Πρετεντέρη το ξεσήκωσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και περιφρουρεί λέτε τον δημόσιο χωρο... Δηλαδή αυτόν της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ κλπ των δημοσίων εργατοσυνδικαλιστικοπατερων? Η Παιδεία θέλει ελεύθερη σκέψη-δράση και πρόοδο και όχι δημόσια οπισθοδρόμηση τυπου ΑΣΣΟΕ.

    Βασικές υπηρεσιακές υποδομές υποχρέωνε ο καλλικράτης να εχει ολοκληρωσει ο καθε οτα μεχρι τελους του 12, αλλα ο νομος ελεγε οτι οι οτα θα ενισχυθουν σε προσωπικο σε μεσα και πιστωσεις. Δεν φταινε οι Οτα σε ολη την ελλαδα που δεν μεριμνησε η ...κεντρικη πολιτικη σκηνη γιαυτο. Επομενως με αξιοπρεπεια παλευουν οι εκλεγμενοι σε καθε δημο, για τον λαο και τους δημοτες και με αξιοπρεπεια κρινονται με εκλογες. Εκλογες με μειοψηφια και πλειοψηφια σημαινει δημοκρατια. Ολοι εκει ζυγιζονται για τις ιδέες τους, τα λογια τους, τις πραξεις τους, τις προτάσεις τους.

    'Οσον αφορά τις 'επιχειρήσεις" στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ Νηρέα και τους μισθούς και τα λοιπά.... παιρνουν μάλλον παράδειγμα απο τις "επιχειρήσεις" του ριζοσπαστη "του λαου", που απολυει και μειωνει μισθούς εργαζομενων βαζιζόμενος σε νομους που το ΠΑΜΕ αντιδρα στους δρόμους. Τρέλλα κυριοι τρέλλα.. Τι να πιστέψει αυτή η άμοιρη Κοινωνία, δηλαδή ΕΓΩ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι σημερινές εκλεγμένες διοικήσεις όλων των ΟΤΑ της χωράς δυστυχώς καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο , αυτό του μνημονίου ΙΙΙ.
    Δείτε εδω σχετικά
    http://www.hellastax.com/HTML/2012-n/praksi-nom-periexomenou-fek-a-228-18-11-2012.htm
    Εαν δεν τα καταφέρουν τότε το βάρος θα πέσει στις πλάτες των πολιτών του κάθε ΟΤΑ με αύξηση φόρων , τελών κλπ (άρθρο 3 παράγραφος 6) καθώς οι ΟΤΑ με ελλειματικούς προυπολογισμούς θα υπαχθούν σε πρόγραμμα εξυγίανσης.
    Οι διοικήσεις των ΟΤΑ αυτή την στιγμή θα τραβήξουν τον σταυρό του μαρτυρίου (σε μικρογραφία)όπως και η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό στις διαβουλεύσεις με την τρόικα.
    Εαν τα καταφέρουν έχε καλώς , όμως θα έχουν πολιτικές απώλειες.
    Ποιος όμως θα θελήσει να είναι ο επόμενος δήμαρχος όταν θα δημαρχεύει ο Υπουργός και το παρατηρητήριο εσόδων των ΟΤΑ ?
    Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και δυστυχώς κινδυνεύουμε να απαξιωθούν τα πάντα.
    Πετσοκομμένοι ΚΑΠ , ΣΑΤΑ κλπ χρηματοδοτήσεις , διαθεσιμότητα υπαλλήλων,υπάλληλοι με 50 αντικείμενα απασχόλησης και λαός στα πρόθυρα εξαθλίωσης.
    Ο τίτλος <> είναι απόλυτα ρεαλιστικός κι εύστοχος.

    Υποσημείωση:
    εαν δεν πετύχει το μνημόνιο ΙΙΙ τότε πάμε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων (κλαψ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι μα λες φιλε για κεντρικη πολιτικη σκηνη και αλλα τετοια παλαιοκοματικα.
    Οι καυμενοι οι Οτα ειναι αμετοχοι στη χρεοκοπια και το απεραντο χαλιμας?
    Ο καλλικρατης απετυχε γιατι ειναι εμπνευσμενος και βασισμενος στην βαθεια πασοκικη ιδεολογια (?) και πρακτικη που διελυσε και την ελλαδα.
    Βγαινουν λοιπον διαφορες οργανωσεις και μας βομβαρδιζουν με ανακοινωσεις σαν αυτες ποιο πανω και ξεχνανε το κατα Παγκαλο ρητο. " Μαζι τα φαγαμε "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλαιοκοματικά είναι αυτά που διαβάζω. Μου θυμίζουν τον πινόκιο με την ξύλινη γλώσσα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.