Της κοντής (.)ωλής της φταιν οι τρίχες... (Αφιερωμένο στον Υπουργό Αρβανιτόπουλο και στους εμπνευστές του σχεδίου Αθηνά).


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

Να λοιπόν που την έβγαλαν την Αθηνά. Τη θεά της σοφίας. Την έβγαλαν στο κουρμπέτι. Για διαβούλευση είπαν... Αυτή η παπαριά όπως και κάποιες άλλες, όπεν γκαβ, πράσινη ανάπτυξη, είναι κληρονομιά εκείνου του αλήστου μνήμης Άβερελ Ντάλτον, ακατανόμαστου Πρωθυπουργού του ΔΝΤ, αρχηγού της περιβόητης συμμορίας των Ντάλτονς, διακεκριμένα μέλη της οποίας κατοικοεδρεύουν στον Κορυδαλλό, ενώ άλλοι περιμένουν σειρά.
Δηλαδή δεν μπορούσαν να πάρουν τις απόψεις πριν, να καλέσουν τα Πανεπιστήμια, τους τοπικούς άρχοντες, τυχόν άλλους εμπλεκόμενους φορείς και να συζητήσουν για τη παιδεία; Γιατί πρώτα αποφασίζουμε και μετά συζητάμε; Δημιουργούμε την εικόνα που θέλουμε και μετά παίζουμε τις κουμπάρες. Πάρε αυτό, δώσε μου εκείνο. Και γιατί να σου το δώσω; Ας κάνει η μάνα.
Πολιτικαντισμοί και τακτικισμοί του άτιμου παρελθόντος, που έφερε τη χώρα στη καταστροφή. Τίποτε δεν έχετε διδαχτεί από όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα; Κι είναι κρίμα κ. Αρβανιτόπουλε. Γιατί η πορεία σας έδειχνε τουλάχιστον έναν σοβαρό άνθρωπο, μέσα σ αυτόν τον εσμό τυχάρπαστων και ανίκανων που έχουν κυριαρχήσει στη πολιτική ζωή του τόπου, χρόνια τώρα.
Ναι, η Παιδεία μας έχει πολλά προβλήματα. Που είτε έχουν σχέση με τη διοίκηση, είτε με την οργάνωση της μάθησης, είτε με την ΄΄οικονομία΄΄ των ιδρυμάτων, αλλά επίσης με τους καθηγητές και με τους φοιτητές. Πεδίο η Παιδεία των πελατειακών σχέσεων πολιτικών και τοπικών κοινωνιών, οι μεν για τα κέρδη τα πολιτικά, οι δε για την εξασφάλιση πρόσθετων πόρων. Κι ας γίνουν στάχτη και μπούρμπερη όλα τα άλλα.
Ποια γνώση, ποια μάθηση; Οι τοπικές κοινωνίες όλες ήθελαν κι από ένα πανεπιστήμιο, ένα ΤΕΙ, ένα παράρτημα, κάποιες σχολές. Κι ανάλογα τι εκλογική δύναμη είχαν, ποιος ήταν Υπουργός, φτιάχναν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Κανένας χωροταξικός σχεδιασμός, καμιά πυξίδα. Χαμένοι στη μετάφραση, άρπα κόλα, να τη βγάλουμε τη τετραετία στην εξουσία και ποιος γαμεί τη Παιδεία.
Γιατί τη βίαζαν τόσα χρόνια, παρά φύση και κατά φύση. Όποιος προλάβαινε, πολιτικοί, Υπουργοί, Πρυτάνεις, φοιτητές. Το μεγάλο μπουρδέλο ήταν. Και φτάνει κάποια στιγμή στο απροχώρητο, όπως και με την οικονομία. Κάτι αντίστοιχο. Τη ξεσκίσαν, τη λεηλάτησαν και μετά έφεραν τους ξένους, παρέδωσαν την εθνική κυριαρχία και τους είπαν σώστε μας. Κι εκείνοι μας τραβάν μια διάσωση τώρα που θα τη νιώσουν δυο γενιές τουλάχιστον. Εκτός κι αν ο από μηχανής θεός της ελληνικής τραγωδίας κάνει κάτι...
Αλλά στη Παιδεία, σε αντίθεση με την οικονομία, δεν υπάρχουν άλλοι να τους δώσουμε τα κλειδιά. Πρέπει μόνοι μας να σωθούμε. Και ναι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο. Όμως όχι με αυτόν τον τρόπο. Πρώτα αποφασίζουμε και μετά συζητάμε. Κι εδώ βέβαια μπαίνει το ζήτημα των τοπικών παραγόντων της Αιτωλοακαρνανίας, διαχρονικά. Δήμαρχος Αγρινίου, ο Μοσχολιός, τα τελευταία χρόνια. Τι έκανε μέχρι τώρα για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδος; Τι πρωτοβουλίες πήρε, πως το στήριξε; Απ΄ότι τουλάχιστον εγώ παρακολουθώ, παντελής απουσία. Σαν να ήταν αλλού το Πανεπιστήμιο. Ήλθε μια βδομάδα πριν στην Αθήνα και συσκέφθηκε με τους Βουλευτές της περιοχής για το πως θα αντιδράσουν στην ΄΄Αθηνά΄΄. Τώρα εκ των υστέρων. Πριν κοιμόταν ύπνο βαθύ. Κι οι Βουλευτές μας; Ε αυτοί είχαν άλλα να ασχοληθούν. Να ψηφίσουν τα μονίμως τελευταία μέτρα περικοπών και φορολόγησης. Πρέπει να σώσουν τον ασθενή που έχει ήδη διαβεί για τον άλλο κόσμο. Με το Πανεπιστήμιο θ ασχοληθούν τώρα; Ε θα κάνουν καμιά δήλωση, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου θα πάρουν κάποια απόφαση αποενοχοποίησης, απ αυτές που κανείς δεν ασχολείται. Αλλά αυτοί θα έχουν κάνει το καθήκον τους. Άλλωστε ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και γενικότερα της Ελλάδας έχει αποδείξει τη κοντή του μνήμη. Μέχρι τις άλλες εκλογές θα το έχει ξεχάσει.
Κι ο τιτάνας Κατσιφάρας, τι είπε μόλις χτες, ΄΄δεν θα περάσει η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας΄΄. Ε φυσικά, το πολιτικό του μέγεθος, θα το αποτρέψει. Καλά που βρισκόταν δυο χρόνια Περιφερειάρχης; Ασχολήθηκε καθόλου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος; Όχι βέβαια. Δε πειράζει, πλησιάζει η ώρα που θα μπει κι αυτός στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας των κηπουρών του Άβερελ.
Δεν μπαίνω στη σωστή ή όχι λογική της ΄΄Αθηνάς΄΄. Δεν μ' ενδιαφέρει αυτή τη χρονική στιγμή. Ο απλός λαός υποφέρει. Οργάνωσε, συντόνισε, αλλά μην αφαιρείς πόρους απ τη περιοχή. Δεν είναι η κατάλληλη ώρα. Ο κόσμος πεινάει. Πως πας εσύ αυτή τη στιγμή και παίρνεις απ τη κοινωνία του Αγρινίου κοντά στις επτακόσες -οχτακόσες χιλιάδες ευρώ που κάθε μήνα άφηναν αυτά τα παιδιά; Γιατί ας μη ξεγελιόμαστε από αυτό που είπαν, ότι μένουν τρεις σχολές στο Αγρίνιο, θα φύγουν του χρόνου ή σε δύο χρόνια. Για την ώρα αφήνουν ένα κόκαλο. Σε λίγο τίποτε. 
Και τι γίνεται τώρα; Σίγουρα είναι καλύτερα το ΄΄προλαμβάνειν΄΄ από το ΄΄θεραπεύειν΄΄. Όμως έστω και αυτήν ΄΄την ύστατη στιγμή΄΄ ας σώσουν τη παρτίδα, ας κινητοποιηθούν οι τοπικοί θεσμοί, Δήμοι και Βουλευτές. Δυναμικά όχι με φούμαρα. Διότι ως γνωστόν η εξουσία από λόγια δεν χαμπαριάζει.
Γιατί το πρόβλημα της Παιδείας δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι τα περιφερειακά Πανεπιστήμια. Μου θυμίζει τη γνωστή παροιμία, που κι ο Αρβανιτόπουλος, σαν Πειραιώτης που είναι, τη ξέρει: ΄΄Της κοντής (.)ωλής της φταιν οι τρίχες...΄΄
Κι ευτυχώς δηλαδη που παίρνει τα πάνω του ο Παναιτωλικός ...
Τώρα εσείς αδέλφια, τι άλλο να κάνετε; Οσο μπορείτε, ΄΄ΥΓΙΑΙΝΕΤΕ!΄΄

13 σχόλια:

  1. Εγω θα παω κοντρα στο ρευμα και τον λαικισμο και λεω, Καλα θα κανουν και να κλεισουν ολες τις σχολες στο Αγρινιο και να μεινουν μερικα και καλα πανεπιστημια που να αξιζουν το ονομα τους.
    Οποιος θελει πανεπιστημιο στη πολι του και τει στο χωριο του να το πληρωνει ο ιδιος.
    Και ο καθε δημαρχος και περιφεριαρχης θα κανει οτι του λεει το κομα του αρκει να πεφτει ο μιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του ακατανόμαστου που μα; έβαλε στο ΔΝΤ προγήθηκαν οι αλήστου μνήμης Αλογοσκούφης, Παπαθανασίου και φυσικά ο Βούδας της Ραφήνας τους οποίους εσύ υποστήριξες και που χοντρικά διπλασίασαν το μισθολογικό κόστος της γενικής κυβέρνησης από 15 στα 30 δις, διπλασίασαν το κόστος των φαρμάκων από 4 στα 8 δις, εικοσαπλασίασαν το πρωτογενές έλλειμμα από 1,2 στα 24 δις, διπλασίασαν το δημόσιο χρέος από τα 150 στα 300 δις, και κατρακύλησαν την ανταγωνιστικότητα της χώρας από την θέση 35 στην θέση 70 διεθνώς. Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μη ξεχνιομαστε των αληστου μνήμης προηγηθηκε το στυγνο καθεστως παπανδρεου που παρελαβε χωρα και την γεμισε με κομματοσκυλα της κλαδικης στο δημοσιο και δεκο, σε ενωσεις, κλπ. ο παμπερακιας με το τσοβολα δωστα ολα και τις κυδεπ τους καλαμποκανθρωπους και τους κομισσαριους πρασινοσκωληκες διελυσε την ελλαδα θεσμους παιδεια εργασια κοινωνικη συνοχη και ηρθε ο κινεζος και την καταχρεωσε με τους ολυμπιακους.ποσα πακετα απο εοκ πηγαιναν κρητη τα πρωτα χρονια και αλλου για να συντηρειται και να ανανεωνεται ο κομματικος στρατος των πρασινων ψηφοφορων.αποδειξη ότι ακομα και τωρα στο δημοσιο σε εκλογες πρωτο βγαινει η πασκε!!!! βαλανε βαλανε βαλανε. ελεος. τον μητσοτακη δεν τον ααφησαν να φτιαξει κρατος. τον καραμανλη τον εφαγε η απροθυια του το 2004 να πει την αληθεια τι χρεη παρελαβε και ποιος φταιει. για καθε δανειο που επαιρνε το 80% πηγαινε για την πληρωμη των χρεων σημιτη και λοιπων δημοκρατων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση στον 7:41
    Ειλικρινά θλίβομαι όταν βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι, που προσπαθουν να υποστηρίξουν τι; Οτι έφταιγε η κακή δεξιά που η χωρα εφτασε σε αυτο το χάλι; Λίγη τσίπα επιτέλους. Αντί να κοκκινίζετε από ντροπή βγαίνετε και επιχειρηματολογείτε; Για την γενική ευθύνη της πράσινης ακρίδας δεν θα μιλήσω, για το Τσοβόλα δώστα όλα του πατέρα, για το λεφτα υπάρχουν του υιού,για τους οικονομισάριους, τα πάμπερς του Κοσκωτά, τα υποβρύχια που γέρνουν, τους πυραυλους ΤΟΡ, τη ΖΙΜΕΝΣ και τον Κόκκαλη και τελειωμό δεν έχει. Πάει πολύ να ζητάτε και τα ρέστα. Δυστυχώς ο λαός είχε εθιστεί στα κόκκαλα που του εδιναν, με δανεικά και με απάτες και τα δεχόταν. Τώρα που πλέον έγινε κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής το ΠΑΣΟΚ θα μείνει εκτός βουλής στις επόμενες εκλογές. Στα ειδικά που αναφέρεις, θα μπορούσα σε καθένα να σου απαντήσω, θ αρκεστώ μόνο να πω ότι το μαγείρεμα των αριθμών ήταν αποστολή της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας γι αυτό και κάποιοι θα μπουν φυλακή όπου τους περιμένει ο μόνιμος υπουργός, παρ ολίγον αρχηγός, πρωθυπουργεύων για ένα διάστημα, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Τσοχατζόπουλος. Ακόμα στο ότι η χώρα δεν κυβερνιόταν το τελευταίο τρίμηνο του 2009 με αποτέλεσμα τα πάντα να εκτροχιαστούν. Τελειώνω με παράδειγμα την αναφορά σου στο δημόσιο χρέος. Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182. δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δις ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτα πήγαν: 50 δις για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος που κληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία, 10 δις για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών που είχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ, 2,5 δις για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ από προηγούμενα χρόνια, 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή από τα 80 δισ, τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ.
    Ας μη πουμε άλλα. Θα πω μόνο ότι η ΝΔ έχει και αυτή ευθύνη, γιατί δεν μπόρεσε να αποτρεψει τη καταστροφή στην οποία το σύστημα ΠΑΣΟΚ των κλεφτών και απατεώνων έφερε τη χώρα. Γιατί στο χρονικό διάστημα που αυτή κυβέρνησε είχε να αντιμετωπίσει τους συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου, που τώρα πήραν μετεγγραφή για τον Συνασπισμό, τύπου Κολά και άλλων παρασίτων αλλά και τους διαπλεκόμενους μεγαλοκαναλάρχες και εθνικούς προμηθευτές.
    Πάει πολύ να λέτε φταιν άλλοι. ΣΚΑΣΜΟΣ, λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝΤ΄ΑΥΤΟΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕ? ΜΟΙΡΑΖΕ 500.000.ΟΟΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΕΜΙΖΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΙΔΡΥΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΧΗΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΘΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΦΑΙΔΡΑ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΟ ΑΝ Η ΝΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΙΩΝΙΣΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΣΟΚΑΡΙΑ


      ΥΣ.1 ΤΟ ΣΚΑΣΜΟΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΘΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΝΙΞΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΣΧΡΟΙ ΜΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


      ΥΣ.2 ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΣΕ ΜΑΛΩΣΕΙ Η ΣΥΓΓΡΟΥ

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη, ξέχασες να γράψεις και για τον ποδηλατάκια τζέφρευ, γιο της μάργκαρετ και αγγόνι του Μινέϊκο(οχύρωσε το μπιζάνι) που θέλει λέει να έρθει στην Ελλάδα μας να διδάξει οικονομικά.

      Διαγραφή
    3. Το ΣΚΑΣΜΟΣ θα επρεπε να το ειχατε παροπλισει...δεν ειμαστε στρατιωτες σας κ.συνταγναταρχα...

      Διαγραφή
    4. τα περί γαλάζιων παιδιών, ωραίο ανέκδοτο.

      Διαγραφή
    5. Σωστος ο 9.15 πρεπει να γελανε και οι αγροφυλακες του πολυδωρα....

      Διαγραφή
    6. μακαρι να ειχες αγροφυλακες φιλε. χωρις αυτους σημερα γινεται της ποπης στην υπαιθρο. χωραφια, ζωντανα, λαθρουλοτόμοι, κλπ.τους κατηργησε το πασοκ, δεν εβαζαν τουλαχιστον τις χιλιαδες ΜΚΟ που δημιουργησαν να μας φυλανε. τοσα λεφτα σπαταληθηκαν.

      Διαγραφή
  5. Ναι αλλα φιλε μη πεφτεις στη παγιδα και λαικιζεις για το αχριστο πανεπιστημιο αγρινιου που εγινε μονο για ρουσφετολογικους και πελατειακους λογους.
    Για παρε τηλεφωνο πανεπιστημιο εξωτερικου να δεις σε τι κλιμακα αξιων ειναι το πανεπιστημιο αγρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ 7:01, κανένας λαϊκισμός, αυτή ειναι η γνώμη μου κι οχι μόνο για το Αγρίνιο, αλλά για όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια.Διαφωνώ για τη χρονική στιγμή που γίνεται αυτό. Αφαιρείς πόρους από τη περιφέρεια αυτή τη περίοδο; Το βρισκω ανόητο. Κι η τακτική που ακολουθήθηκε απαράδεκτη. Φίλε 8:58 εσκεμμένα χρησιμοποίησα το σκασμός, υπό την έννοια της πλήρως σιωπής, του ΄΄δεν δικαιούστε να ομιλειτε΄΄ όπως έλεγε ένας αείμνηστος. Οχι για τίποτε άλλο. Ουτε για να προσβάλλω. Οσο για την ιδιότητα του Συνταγματάρχη που τη τιμώ, την εχω αφήσει αμετάκλητα πίσω μου, εδώ και δωδεκα χρόνια. Αγαπητε 7:35 σε μένα το λες αυτο περί κριτικής; Αν παρακολουθεις τι γράφω δεν θα έπρεπε να το πεις. Γιατι εχω αναφερθεί σαφώς και επωνύμως για τα μεγάλα λάθη και τις αστοχίες της παράταξης. Και σ αυτό το άρθρο που διάβασες κριτική κάνω και μαλιστα σκληρή σε πρωτοκλασάτο υπουργό της Ν.Δ. Όσο για τη Συγγρού, ατυχές το σχόλιο σου. Δεν είμαι του (παλαιο)κομματικού σωλήνα κι ούτε υπακούω σε υποδείξεις. Μόνο τη συνείδηση μου εχω φίλε να με ''μαλώνει''.Κι αυτό από μικρός, όχι τωρα στην ηλικία που είμαι... Σας ευχαριστω πάντως για τα σχόλια σας. Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχως κυριε αποστρατε που δεν πηγατε πιο ψηλα γιατι με τα μυαλα που κουβαλατε σαν κοματοσκυλο παλιας εποχης και τον φανατισμο και την μισαλοδοξια που βγαζεται θα ηταν τσαμπα ο μισθος σας.Οσο για το ποσο καλα κυβερνησε και ο δικος σας εκλεκτος αστα καλυτερα,Η Ελλαδα στις πιο δυσκολες στιγμες της κυβεπνηθηκε απο τους 2 αχρηστους απογονους. τον ΚΩΣΤΑΚΗ και τον ΓΙΩΡΓΑΚΗ.Τα αποτελεσματα τα ζουμε.Ας προσεχαμε.....ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.