Αιτία πολέμου!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.-Πολιτευτής Ν.Δ.

Σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2013, στο Συμβούλιο Επικρατείας θα παιχτεί άλλο ένα επεισόδιο της κωμικοτραγωδίας «Εκτροπή του Αχελώου». Θα παρελάσουν από εκεί ο πολιτικαντισμός, ο παραλογισμός, η προχειρότητα, η αδιαφορία αλλά και η κουτοπονηριά, η πολιτική ίντριγκα, η διαφθορά, η διαπλοκή και άλλες τέτοιες αρετές των πολιτικών και του καταγέλαστου ελληνικού κράτους. Είναι γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μεταξύ των άλλων απαντήσεων έκρινε ότι η περιβόητη τροπολογία του Θεσσαλάρχη Σουφλιά, η οποία προσπάθησε από το παράθυρο να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους της εκτροπής, παραβίασε τη κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία.
Στο παρά ένα της Δίκης κυριολεκτικά, δηλαδή τρεις μέρες πριν, έρχεται το ΥΠΕΚΑ και ανακοινώνει τα σχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων. Συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου. Ένα σχέδιο που ΄΄λίμναζε΄΄ μεταξύ οπεν γκαβ, διαβούλευσης και ανεπάρκειας ή μη βούλησης των υπευθύνων ολοκληρώθηκε και τίθεται σε εφαρμογή. Το ερώτημα όμως είναι αν αυτή η ώρα ήταν κατάλληλη. Δηλαδή τρεις μέρες πριν τη Δίκη. Εγώ σαν Αιτωλοακαρνάνας, καχύποπτος δικαιολογημένα, απ όσα έχουν δει τα μάτια μου υπέρ των Θεσσαλών, να μη θεωρήσω ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ξανά πλαγίως, να παρέμβει στη κρίση της υπόθεσης από το Συμβούλιο Επικρατείας;
Ας δούμε γιατί αυτή η ανακοίνωση αφού επισημάνουμε ότι η απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ, δεν μπορεί να είναι δική της μόνο, αλλά αποτελεί κυβερνητική επιλογή.
  • Η έκδοση του σχεδίου ήταν προϋπόθεση της κοινοτικής νομοθεσίας, για την άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής στο τομέα των υδάτων. Άρα νομιμοποιεί εκ των υστέρων τη απόφαση της εκτροπής.
  • Τα σχέδια έρχονται στη σειρά της ΄΄συνεπούς΄΄ ψηφοθηρικής πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων να γίνει το έργο προκειμένου να ικανοποιηθεί ο θεσσαλικός κάμπος, υπερπολλαπλάσιος του νομού μας και κρίσιμος πολιτικά για την επιλογή κυβερνήσεων.
  • Τα σχέδια επιχειρούν να καταδείξουν στους ευρωπαίους ότι τα τρομακτικά κεφάλαια που δαπανήθηκαν, κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια έπιασαν τόπο, μια που το έργο θα ολοκληρωθεί.
  • Τα σχέδια μπαίνουν στη σειρά των ενεργειών του διεφθαρμένου πολιτικού κατεστημένου να νομιμοποιήσουν μια πολιτική ανοησία του καταστροφικού ανδρεοπαπανδρεϊσμου στην αρχή, ο οποίος όμως βόλεψε πολλές κυβερνήσεις αλλά και τη μετέπειτα διαπλεκόμενη ιστορία της εκτροπής.
Και στη μέση αυτής της τρελής ιστορίας οι παρίες της Ελλάδας Αιτωλοακαρνάνες να δέχονται τα χτυπήματα το ένα μετά το άλλο και να μη βγάζουν άχνα. Είτε αυτά αφορούν το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ελλάδας, είτε τις οδικές υποδομές, είτε τον παραγκωνισμό στα αγροτικά. Και αυτό διαχρονικά, όχι μόνο σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Έχει βέβαια την εξήγηση του, το ότι ο νομός μας έχει γίνει σάκος του μποξ των εκάστοτε κυβερνήσεων. Κι αυτή έχει σχέση με το μέγεθος των πολιτικών που ο ίδιος ο λαός επιλέγει να τον εκπροσωπήσουν. Διότι πλην ελαχίστων, ίσως δύο άντε τρεις, οι υπόλοιποι ήταν εξαιρετικά «λίγοι» να βοηθήσουν τον τόπο μας.
Μου προκαλεί γέλιο η προχειρότητα που αντιμετωπίζουν τα θέματα. Καμιά πρόβλεψη, κανένας σχεδιασμός. Τρέχουν οι «θεσμοί» μας τοπικοί και κεντρικοί, ασθμαίνοντας, πίσω απ τα γεγονότα. Και τώρα που από ότι φαίνεται ξαναπαίρνει το δρόμο της η εκτροπή τι θα κάνουν; Τα γνωστά που έκαναν και με το Πανεπιστήμιο και με άλλα σοβαρά θέματα. Τίποτα ή μάλλον δηλώσεις και δελτία τύπου. Γελοίοι, άβουλοι, αδύναμα ανθρωπάκια βολεμένα στο σύστημα να το υπηρετούν και να το εκμεταλλεύονται για ρουσφέτια και προσωπική πολιτική. Ούτε οράματα, ούτε κόκκινες γραμμές, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Έρμη Αιτωλοακαρνανία με τους ταγούς που επιλέγεις...
Στο ρέκβιεμ του Αχελώου για το νομό μας, που το απεύχομαι, αλλά διαφαίνεται, έχω «εν κατακλείδι» να επισημάνω ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τα ολοκληρωμένα -τρομάρα τους- σχέδια διαχείρισης των υδατικών πόρων αποτελεί αιτία πολέμου για τους Αιτωλοακαρνάνες. Τώρα αν θα σηκώσουν το γάντι οι συμπατριώτες μου δεν το ξέρω γιατί αυτό θέλει και τους μπροστάρηδες, οι οποίοι μάλλον θα απαντήσουν όπως ο Ζήκος, ο ήρωας του Χατζηχρήστου στο παλιό φιλμ:
- Μαλώνεις ρε;
- Μη μ' αφήνεις εσύ, κράτα με κόντρα κυρά μου!
-Μαλώνεις ρε;
-Ναι, ρε μαλώνω!
-Καλά μάλωσε μονάχος σου!!!! Δε μαλώνω εγώ!
-Του την έσκασα ε; Τον εξευτέλισα!!!
Κι ανάμεσα σ' όλη αυτή τη ξεφτίλα εσείς αδέλφια ΄΄Υγιαίνετε΄΄.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.