Τι πληρώνει σήμερα ο δύσμοιρος Δήμος Ξηρομέρου. Δείτε...

Αγαπητό ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS,
Σας στέλνω δύο σελίδες από τον μόλις ψηφισθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου, ώστε να δείτε δύο παραδείγματα του σε τι ξοδεύει λεφτά ο Δήμος. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, για να βγάλουν και οι πολίτες τα συμπεράσματά τους (όπως τα έβγαλα και εγώ δυστυχώς), χωρίς περαιτέρω σχόλια.
Στη σελίδα 51 φαίνεται ότι ο Δήμος εν έτη 2013 πληρώνει 2.141 ευρώ για μια... συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Αλυζίας, υποτίθεται διαφημιστική για τον τόπο, η οποία δόθηκε το... 2002!!
Στη σελίδα 48 φαίνεται ότι ο Δήμος πληρώνει ακόμη εν έτη 2013 αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για έξοδα παραστάσεων των δημοτικών συμβούλων και Αντιδημάρχων του πρώην Δήμου Αλυζίας, που αφορούν τα έτη 2006 έως και 2010. Ο πρώην Δήμαρχος αντίθετα, προφανώς έχει εξοφληθεί (θα ήταν ενδιαφέρον να τον ρωτήσετε!).




Αλλά και οι σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, δε πρέπει να παραπονιούνται. Γιατί τα δικά τους χρωστούμενα δεν παραγράφονται, ενώ τα μόλις 197 ευρώ που οφείλονταν στην πρακτικογράφο του Δήμου, παραγράφονται στην τριετία. Οπότε, ακριβώς από κάτω από τα προϋπολογισθέντα ευρώ για τους πρώην δημοτικούς συμβούλους, έχει προϋπολογιστεί ένα... ωραιότατο μηδενικό για την έρμη την υπάλληλο, η οποία έμεινε με το φιλότιμο στην τσέπη.
Αυτά. Τα συμπεράσματα δικά σας!

Θ.Λ.

25 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ...ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ, ΠΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2.141 ΕΥΡΩ Για μια συνέντευξη?? καλα στους TIMES την εδινε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τα οποία χρήματα ( έξοδα παραστάσεων π. Δημ. Συμβούλων Αλυζίας ) δεν τα έχει πληρώσει ούτε και η σημερινη δημοτική αρχή, αν και κάθε χρόνο τα εγγράφει όπως και για το 2013 στον προυπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου. Ορθώς επισημένετε οτι ο π. Δήμαρχος Αλυζίας κ. Τριποτσέρης έχει εξοφληθεί σε ό,τι τον αφορά ( μισθός του ) μέχρι και του τελευταίου ευρώ και μάλιστα μέσα στην θητεία του δηλ. πριν φύγει. Ενω τους Αντιδημάρχους , Προεδρους Δημοτικου Συμβουλίου , Συμβούλους Αλυζίας, Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων δεν τους πλήρωσε αν και ήταν και είναι απ το νόμο υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ έ ς και καταβλητέες αυτές οι δαπάνες που αφορούν τα εξοδα παραστάσεως στα δημοτικα συμβούλια και τις αντιμισθιες των Αντιδημαρχώνκαι για τη σημερινή δημοτική αρχή [Δημοτικός Κοινοτικός Κώδικας / Ν.3463/2006/ΦΕΚΑ΄΄/114/8-6-2006]. Και φυσικά δεν είναι μόνον αυτα τα έξοδα των παρελθόντων οικονομικών ετων (ΠΟΕ) . Πέρυσι αναλυθήκανε εκτενώς και μάλιστα ενυπόγραφα , τόσο στο ΜΥΤΙΚΑSPRESS όσο και στην Εημερίδα ΑΛΥΖΙΑ. Από πέρυσι μέχρι φέτος τί έγινε ; τίποτα . Κι όταν η σημερινή δημοτική αρχή παραδώσει π.χ αύριο στην επομένη και αυτή ( δηλ. η σημερινή )θα έχει έξοδα ανεξόφλητα και ιδίως αυτα που κυρίως θα πραγματοποιηθούν το 2ο εξάμηνο του 2013 και το 1ο εξάμηνο του 2014. Δυστυχώς αυτή είναι η ανεξέλεγκτος απ το κράτος λειτουργία των αυτοδιοικητικών "τοπαρχών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Κ.7:56 ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα παραπάνω αναφέρεστε οτι : τι έχει ακόμη να πληρώσει! και αναφέρετε και αυτα που προσδιορίζω στο παραδειγμα σας . τελικα τι συμβαινει ; εχουν ή δεν εχουν πληρωθεί οι Αντιδήμαρχοι της Αλυζίας ;

      Διαγραφή
    2. διαβαζω σήμερα 21-2-2013 σ΄ενα τοπικο μπλοκ , οτι εργολάβος που του χρωσταγε απο παλιες οφειλες ο Δημος Ξηρομέρου και δεν τον πλήρωσαν τον άνθρωπο ( οπως εσεις ισχυρίζεστε οτι τα εξοφλησαν ΟΛΑ ) , πήγε στα παλια Δημαρχεία και σε άλλα κτίρια και ξήλωσε τα Αλλουμινένια πορτοπαράθυρα!!! Τι εχετε να πειτε επ΄αυτού κ. 8.07μ.μ 18-2-2013 ["συνηγορε"] της σημερινης δημοτικης αρχής ;Απλα δεν ανεχόμαστε κοροϊδίες και φυσικα μέσω διαδικτύου θα σας τα λέμε όλα.

      Διαγραφή
  6. ΦΙΛΕ 7:56 ΞΕΧΝΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.ΠΩΣ ΘΕ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα επειδη οι χτεσινοί είχαν χρήματα και τα έκαναν κοινως μαντάρα γιαυτό ο λαός τους καταδίκασε τελεσιδίκως! Το θεμα ομως δεν ειναι- κατα τη γνωμη μου - αυτο που λετε , αλλα η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ λειτουργία ΟΛΩΝ των εν Ελλάδι που ασκουν διοίκηση στους Ο.Τ.Α . π.χ ΟΛΟΙ μας ακουσαμε χτες στα μέσα μαζικης ενημέρωσης οτι ενας Δήμαρχος ( απο βόρεια Ελλαδα ) πήρε ο αθεόφοβος τα χρήματα για τους νεκρους μαθητες του ατυχήματος στα Τέμπη και τα διέθεσε για άλλες υποχρεώσεις του.... ή οι σωρηδόν κατατμήσεις και οι απ΄ευθείας αναθέσεις μικρων εργων ως 12.000 ευρω που δίνονται σε ημέτερους εργολάβους κ.λπ, κ.λπ , κ.λπ

      Διαγραφή
    2. Δίδεται μεγάλη σημασία στην "καταδίκη" του λαού... Αν ήμουν Δήμαρχος, -με ό,τι αυτό συνεπάγετα: εξουσία, χρήμα, και καλές γνωριμίες που θα μου φανούν χρήσιμες στο μέλλον- θα έγραφα στα παλαιότερα των υποδημάτων μου την όποια "καταδίκη" του λαού.

      Διαγραφή
  7. Μυτικα πρες ποιος εστειλε την ανακοινωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ γενικά ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟ στους ΟΤΑ , ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΩΝ : κ.κ ΨΩΜΙΑΔΗ ( π.Περιφερειάρχης Μακεδονίας και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ π.δημαρχος Θεσσαλονίκης ( και σε εξελιξη η δίκη του για καταχρηση χρημάτων κ.λπ) αλλα ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο.Τ.Α . Και σε καμια περίπτωση δεν τσουβαλιάζουμε ΟΛΟΥΣ τους ασχολουμενους με τους ΟΤΑ. Ναι υπάρχουν και ΑΔΑΜΑΝΤΕΣ ανα την Ελλάδα τοπικοι "αρχοντες" που τους επισκιάζουν οι λογικες και οι πρακτικές δυστυχώς των περισσοτέρων δημάρχων που δεν είναι και τόσο καλές. Ειναι τυχαίο που οι περισσότεροι Δήμοι στην Ελλάδα είναι καταχρεωμένοι ; Ειναι τυχαίο που αυτοί που τους χρέωσαν δεν ελέγχονται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΡΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΕΥΘΗΝΕΣ ΣΩΣΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ. ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΗΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥΣ (ΑΣΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΥΖΙΑΣ) ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ MYTIKAS PREES ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ?(ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΗΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ).ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΘΕ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ (ΥΔΡΕΥΣΗ,ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ,ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ Κ.Λ.Π),ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΩΡΗΓΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΕΠΟΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΡΧΕΤΑΙ...... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΤΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ !! ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( δημαρχος, αντιδημαρχοι ) ; ΟΥΔΕΙΣ !

      Διαγραφή
  11. ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΥΖΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 2141 ΕΥΡΩ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ. ΕΙΧΑΝ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ???? ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ?? ΚΑΙ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε 9.29 το ποιός έστειλε τη ανακοίνωση έχει σημασία ή το τι έστειλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και ποιος θα μας σωσει φιλοιμου αφου ολοι οι προηγουμενοι ηταν αχριστοι απο τους δημαρχους μεχρι αντιδημαρχους και δημ συμβουλους ? Και αυτοι που θελουν να τους αντικαταστησουν ειναι χειροτεροι?
    Ειναι θεμα νοοτροπιας και πολιτικης παιδειας που αντεγραψαν και εξελειχθηκε απο τη κεντρικη πολιτικη σκηνη σε πληγη της ελληνικης κοινωνιας.
    Καλυτερα να χρεοκωπησει ο δημος και να μπει σε επιτηρηση αφου αφου τα μισα να ισχυουν απ οσα λετε φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΗΝ ΠΕΡΝΕΤΕ ΤΟΣΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ. ΑΠ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΣΚΟΥΝ Μ Ο Ν Ο Ν ΟΙ : Διοικητικές υπηρεσίες ( δηλ. οι υπάλληλοι), ο δήμαρχος και έμμεσα οι αντιδήμαρχοι που ασκούν εξουσία που τους εχει παραχωρήσει απ΄το νόμο ο δήμαρχος . Να μην σου πω οτι υπάρχουν θέματα που τα γνωρίζει μονον ο Δήμαρχος με τους διευθυντικους παραγοντες και πολλες φορες οι αντιδήμαρχοι τα αγνοούν παντελώς καποια θεματα που υπάρχουν εμπόδια και θελει να τα περασει ο Δήμαρχος.

      Διαγραφή
  14. Καλημερα κ.11.23μ.μ. Εικρινά , καλα μας τα λέτε .Μπορειτε ομως να μας πειτε γιατί μένουνε ατιμώρητοι αυτοί που χρεωσαν ( φέσωσαν λεει ο λαός ) τους Δήμους σε ολη την Ελλάδα και εν προκειμενω και τον δικο σας ; Μπορείτε να μας πειτε ποια είναι η θεση σας (προσωπικά ) , της σημερινης δημ.αρχής ; και τι ενεργειες εχει κάνει προς αυτή την κατευθυνση η δημοτικη αρχή ; Δεν είδαμε πουθενα μια υπευθυνη θέση του Δημοτικου Συμβουλίου που να λεει απλα , οτι : απο το Δημο Φυτειών παραλάβαμε αυτα και αυτα και αυτά τα χρέη , δεν ειδαμε π.χ αν απ αυτα τα χρέη ποια μπορει να είναι επιλήψιμα ή όχι και ποια πιθανον να αγγίζουν και τον εισαγγελέα ;Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τις ανεξελεγκτες απευθείας αναθέσεις σε ποσα ως 12.000ευρω σύνηθες φαινομενο ΟΛΩΝ των δημάρχων ; Γιατί δεν βγαζετε- ως Δήμος Ξηρομέρου - στην επιφάνεια τους οφειλετες προς τον Δήμο Ξηρομέρου [ απο νερά , τραπεζοκαθίσματα , καταστήματα απο ενοικίαση παραλιών κ.λπ που αυτα δυστυχώς δεν εισπράτονται!!! οφειλες απο νεκροταφεία , φοροι επιτηδεύματος κ.λπ ] που και αυτα δεν εχουν ειπραχθεί, εννοώ τις οφειλες των παρελθόντων ετών που τα αφηναν οι "Βλαχοδήμαρχοι" ανείσπρακτα ! Γιατί π.χ ενός πονηρού που οφείλει στο Δήμο 5 ετη νερό δεν του κλεινετε τη βρύση - πράγμα που το λέει και ο κανονισμός υδρευσης του δήμου - ωστε να σωφρονιστεί και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όπως κάνει με τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ ; ενω απ΄την αλλη η γιαγιούλα απ τ΄Αγράμπελο τρεχει να πληρωσει το νερό κι ας πέρνει σύνταξη 250 ευρώ ;Και μια ματια στον προυπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου θα δείτε οτι τα προς τον Δήμο οφειλομενα ποσά δεν είναι και τόσο ευκαταφρόνητα ! Αλήθεια συτα τα ποσά 2 χρόνια τωρα γιατί ΜΈΝΟΥΝ ανείσπρακτα ; Μοιραία λοιπόν και το απεύχομαι ειλικρινα- μοιραία λοιπόν λέω κάποια στιγμη ο κίνδυνος της επιτήρησης είναι προ των πυλών . Τέλος μια ματια στις ετήσιες εκθέσεις του Επιθεωρητή της Δημόσιας Διοίκησης , Λέανδρου Ρακιντζή , που αφορά τις κακοδιοικήσεις των Δήμων ,θα καταλάβετε και το πνεύμα της παρέμβασής μου.
    Σας ευχαριστώ.
    Κ.ΓΑΛΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρεμπιπτόντως, γιατί ο προϋπολογισμός ΔΕΝ είναι αναρτημένος στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ παρά μόνο η απόφαση του ΔΣ που τον εγκρίνει?
    Μήπως γιατί αν τον δουν πολλά μάτια δημοτών, μπορεί να πιάσουν ένα, δύο, πολλά "λαβράκια" σαν κι αυτό εδώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απ τον νόμο είναι υποχρεωμένοι να τον αναρτησουν ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΣΤΟ ΔΙΑΎΓΕΙΑ., όπως έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια ( ιδε αποφαση 4/2012),και το αναρτησε και το MYTIKASPRESS πέρυσι στις 6-4-2012 με τίτλο ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ,απ την οποία ειδαμε κάποια πραγματα σοβαρά,την οποία ανάρτηση βλέπετε και σεις σήμερα αν ψαξετε λίγο . ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΚΌΜΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ .Ελπίζουμε το ΜΥΤΙΚΑΣΠΡΕΣΣ που σκύβει με σοβαρότητα στα Τοπικα θέματα ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΊ- εχει δημοσιογραφική υποχρέωση - ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙ.Οπως πιθανόν να αναρτηθεί και απ τους αρμοδίους τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , ο νόμος 3861/2010 ΦΕΚ 112,τ. Α΄/ 13-7-2010 και το άρθρο 6 αναφέρει οτι ο προυπολογισμός αναρτάται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ .Επίσης ειναι υποχρεωμένοι οι Δήμοι να αναρτούν και οποιαδήποτε μελλοντική αναμόρφωση του προυπολογισμού , αλλα και οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά τόσο του Δήμου όσο και των Νομικών Προσώπων που εχει ο Δήμος π.χ Βρεφονηπιακοι σταθμοί κ.λ.π. Οι κρίσεις δικές σας.

      Διαγραφή
  17. Σχετικά με το περιστατικό που έγινε στο Δημαρχείο στον Αστακό θα θέλαμε να πούμε τα εξής: Εμείς το μάθαμε το ίδιο πρωί και πήραμε τηλέφωνο να ρωτήσουμε τι έγινε. Μάθαμε λοιπόν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πάρει τη δουλεία σαν μέρος εργολαβίας και ότι ο Δήμος είχε πληρώσει τον εργολάβο απλά αυτός δεν είχε πληρώσει τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όταν λοιπόν δόθηκαν οι διευκρινίσεις και κατάλαβε ότι ο Δήμος τελικά δεν του χρωστά επανατοποθέτησε τα παράθυρα στο ΚΕΠ του Αστακού την ίδια μέρα.
    Αυτός είναι και ο λόγος που δεν το βάλαμε το θέμα γιατί τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν μία παρεξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ???? ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ!
      ΜΑΡΙΑ ΛΥΓΚΩΝΗ!!!!!!

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.