25η Μαρτίου 1968. Τα κορίτσια Γ´ και Δ´ τάξης του Δημοτικού Μύτικα με τη Λευκαδίτισα δασκάλα Βασιλική Φατούρου.

Κάτοχος φωτογραφίας Αγγελική Λύτρα.

3 σχόλια:

 1. Aλέξης Παπαναστάσης26 Μαρτίου 2013 - 2:57 μ.μ.

  Αγγελική, έβαλες στόχο να μας ζουρλάνεις...Πριν 45 χρόνια ήμασταν μαθητές Δ'τάξης και είχαμε δασκάλα τη δίδα Βάσω Φατούρου από τον Αϊ-Πέτρο Λευκάδας, η οποία υπηρέτησε τα κατοπινά χρόνια στα Ιωάννινα, όπου και συνταξιοδοτήθηκε (έμενε στου Καμαρέτσου).Αγγελική, γράψε τα ονόματα των συμμαθητριών σου (τις περισσότερες τις έχω αναγνωρίσει)!Διακρίνω την Πανωραία του Μασούτα (τρίτη όρθια από τα δεξιά) που την επόμενη χρονιά "έφυγε" από κοντά μας... Κάναμε μάθημα στη δεξιά αίθουσα, όπως μπαίναμε!Τη φωτογραφία ποιος την τράβηξε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη φωτογραφία την τράβηξε ο φωτογράφος της εποχής εκείνης ο Σταυράκης (πιστεύω τον θυμάσαι)Τώρα ονόματα συμμαθητριών μας ντυμένες με αρχαία ελληνικά όρθιες απο αριστερά προς δεξιά:Γιάννα Βουλιέρη,Αγγελική Λύτρα,Ευφροσύνη Ζαμπέλη,Ευγενία Γεωργαλή,Αννα Καραπάνου,Γεωργία Λιβιτσάνη;(πάντως της Μήλως),Νίκα (κόρη του φωτογράφου), Πανωραία (που έφυγε νωρίς),Τούλα Λεκατσά,Αγγελική Χαγιάννη. Τώρα γονατιστές απο αριστερα προς δεξιά: Ουρανία Πουρνάρα, εδώ δεν θυμάμαι όνομα πάντως στο σπίτι της έμενε ο δασκαλός μας Στέφανος και αδελφή της ήταν η Βαντούλα ένα χρόνο μεγαλύτερη απο εμάς,Ευσταθία Πιτσινέλη,Μαρία Χαντζαρά,Κατερίνα (δεν θυμάμαι επίθετο του Ναπολέοντα του χωροφύλακα κόρη από 'Αρτα),Φωτεινή Παλμπά,Βάσω Μαρούλη;(πάντως κολοτσίτση),Γιαννούλα Σαμαντά (κίκου),και Ευτυχία Γαρμπή. Ελπίζω να θυμάσαι ποιές είναι συμμαθήτριες σου της Δ΄τάξης. Αλέξη εγώ λέω να βγάλουμε όλοι από τα σεντούκια ότι φωτογραφίες ίσως ελάχιστες έχουμε από τα παιδικά μαθητικά μας χρόνια και να τις μοιραστούμε. Δεν ξέρω μόνο αν όλοι οι συμμαθητές μας τις βλέπουν σκοπός μου είναι να τις δουν και να χαρούν όπως εσύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλέξης Παπαναστάσης26 Μαρτίου 2013 - 10:21 μ.μ.

  Αγγελική, συμφωνώ και επαυξάνω...Ορθώς αναφέρεις τα ονόματα των μαθητριών που απεικονίζονται στη φωτογραφία, που "τράβηξε" ο φωτογράφος του χωριού μας, ο Σταυράκιας!Να συμπληρώσω, η αδελφή της Βαντούλας λεγόταν Παρασκευή (του Φωκίου) και το επίθετο της Κατερίνας (του Ναπολέοντα) ήταν Σταύρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.