Βατράχια και Δερβίσηδες!


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Να λοιπόν που ένα ζωντανό γεννήθηκε στο βάλτο του διαδικτύου.
Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι μέσα στις λάσπες, τα φύκια και τα βρωμερά νερά εκτός από βάτραχος; Τώρα αν θέλετε του βάζουμε και μεταξωτές κορδέλες για να πάει με τα φύκια. Αλλά από την άλλη θα νομίσετε ότι θέλουμε να πουλήσουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες πράγμα το οποίον, πιστέψτε με, δεν είναι στις προθέσεις μας.
Ποιος όμως ο σκοπός αυτής της γέννησης; Πως συνέβη η σύλληψις; Ποιοι οι γεννήτορες, ο νονός, οι γιατροί και οι μαίες αλλά και οι λοιποί συγγενείς; Πως θα πορευτεί το νεογνό, σε ποια βαλτόνερα θα κατοικήσει; Και πως ακριβώς θα ζήσει; Με τι τροφές; Πως θα λειτουργεί; Καίρια ερωτήματα που απαιτούν σαφείς και καθαρές απαντήσεις.
Θα μου πείτε τώρα, ΄΄άσε μας ρε μεγάλε και ποιος ενδιαφέρεται για τον βάτραχό σας;΄΄ Αντιληπτό και ως ένα σημείο κατανοητό, αλλά λάθος σας!
Διότι δεν είναι απλός βάτραχος, το βατραχάκι μας. Είναι ο πρώτος βάτραχος πουλί. Ειλικρινά σας το λέω. Έχει όλα τα στάνταρς που απαιτούνται για να πετάξει. Αλλά και πιστοποιήσεις ποιότητας διαθέτουν οι γεννήτορες προς απόδειξη των ισχυρισμών τους.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα αυτά πιο κάτω, επειδή πιστεύω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
Σκοπός της γέννησης είναι να δώσουμε στους περιπολούντες το διαδίκτυο φίλους, ενημέρωση. Από τη δική μας σκοπιά. Γιατί θα συμφωνείτε ότι η ενημέρωση έχει σχέση με αυτόν που την εκπέμπει. Κι εδώ είναι το δράμα των μεγαλοεκδοτών, διαπλεκόμενων εθνικών εργολάβων. Δεν έχουν πλέον το μονοπώλιο των ειδήσεων. Όχι ότι δεν προσπαθούν. Προσπαθούν, γι αυτό κι έχουν κάνει όλοι ενημερωτικές ιστοσελίδες δίνοντας και πολλά χρήματα. Κάποιοι μάλιστα δεν βγαίνουν οι ίδιοι, χρησιμοποιούν αχυράνθρωπους. Αλλά πλέον υπάρχει πλουραλισμός και οι ειδήσεις δεν είναι δυνατό να θαφτούν ή να ελεγχθούν.
Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, από την ελεγχόμενη ενημέρωση του κράτους και των μιντιαρχών περάσαμε στην άλλη όχθη, στον βομβαρδισμό και στη πλήρη αυθαιρεσία. Γιατί δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες, κάποιες αρχές που υποχρεωτικά να ακολουθούνται απ όσους ασχολούνται είτε με μπλόγκς είτε με σάιτς αλλά και η όποια κρατική παρέμβαση να θέσει το πλαίσιο ενέχει τον κίνδυνο της προσπάθειας ελέγχου. Έτσι τα θηρία αλλά και τα παράσιτα και τα ερπετά ζουν ανάμεσα μας, ελεύθερα στη ζούγκλα και στους βάλτους του διαδικτύου. Οπότε η αλήθεια και το ψέμα συνυπάρχουν, δεν μπορεί να ξέρεις ποιος, τι, γιατί. Εμείς βγαίνουμε καθαρά και λέμε ποιοι είμαστε. 
Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας και στην ένδειξη ''ποιοι είμαστε΄΄, αναγράφονται τα ονοματεπώνυμα και οι ιδιότητες όσων ασχολούνται, όλοι με σχέση φιλική και όχι οικονομική.
Σε ότι αφορά τους γεννήτορες και τη σύλληψη του πουλοβάτραχου, ήταν πριν δύο μήνες περίπου όταν μιλώντας με τον φίλο μου Νίκο Ναούμη και σχολιάζοντας ότι κάποιο σάιτ δεν έβαλε ένα άρθρο που στείλαμε, μισοαστεία – μισοσοβαρά του είπα: ΄΄ρε συ ασχολούμαστε και γράφουμε στα ιστολόγια μας δυόμισυ χρόνια, γιατί δεν κάνουμε τη δική μας ιστοσελίδα να δημοσιεύουμε αυτά που θέλουμε εμείς;΄΄ Αυτός αμέσως αγκάλιασε την ιδέα κι αρχίσαμε να ψάχνουμε φίλους και συνοδοιπόρους, όπως η Κυριακή Κέκου και η Ελένη Κριτσιδήμα. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν κι οι υπόλοιποι φίλοι κι έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα δεκαπέντε ατόμων περίπου η οποία φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τον πουλοβάτραχο μας σε υπερηχητικές πτήσεις. Η κοινή γραμμή είναι, γράφουμε τις απόψεις μας χωρίς φόβο και πάθος, ελεύθερα, τις ειδήσεις με προσπάθεια διασταύρωσης αλλά και με κριτήριο την κατά τη δική μας γνώμη σπουδαιότητα τους. Κριτική ελεύθερη αλλά όχι ελευθεριάζουσα και κακόπιστη. Στους πάντες, κυβερνώντες και μη.
Που θα κατοικήσει ο βατραχος, πως θα λειτουργεί και πως θα τρέφεται; Πεδίο μας κατ αρχήν, η Ελλάδα αλλά κι ο κόσμος. Με έμφαση εντός Ελλάδας δυτικά, δηλαδή στη Δυτική Ελλάδα. Γιατί αυτό; Οι γεννήτορες ανήκουν στη Δυτική Ελλάδα αλλά και οι περισσότεροι των υπολοίπων. Ο υπογράφων κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του αρχισυντάκτη και φέρει την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Τώρα σχετικά με την τροφή του πουλοβάτραχου μας δηλώνουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τροφής.
Έχουμε αλλάξει διάσταση κι έχουμε γίνει δερβίσηδες, δηλαδή ζούμε δερβίσικα, το οποίο μεθερμηνευόμενον πάει να πει : Είμαι αυτάρκης με τα λίγα που έχω, ζω κατά ένα λιτό τρόπο, δεν είμαι εξαρτημένος από τα υλικά αγαθά.
Κι αν ακόμα στη ζούγκλα και τους βάλτους τσακώνονται τα βουβάλια δεν πρόκειται να τη πληρώσει ο δικός μας βάτραχος, γιατί στο μεταξύ θα έχουμε γίνει πουλιά.
Όσο για σας που θα πείτε ΄΄βρε άει στο καλό πάρτε τον πούλο –βάτραχο σας και κάντε την΄΄ τι να πω; Κακό του κεφαλιού σας, εσείς θα χάσετε το θέαμα των μαχών στους βάλτους...
Αγαπητοί φίλοι, το βατραχάκι μας θα το βρείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Απόψεις, γνώμες, σχόλια, παρατηρήσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Βρείτε το βατραχάκι μας και κάντε το follow σε facebook και twitter!
Θερμές ευχαριστίες!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.