Έγινε η συνάντηση των μελών του Ναυτικού Ομίλου Μύτικα-Αλυζίας (Ν.Ο.Μ.Α.).


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/4, στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Μύτικα, η συνάντηση των μελών του Ν.Ο.Μ.Α. Τα μέλη συζήτησαν μεταξύ τους τα μελλοντικά βήματα του Ναυτικού Ομίλου, ώστε αυτός να γίνει ενεργός και να προσφέρει τους σκοπούς που προβλέπονται από το καταστατικό του.
Αποφασίστηκαν τα κάτωθι:
  • Δημοσιοποίηση του καταστατικού, για να λάβει γνώση ο οποιοσδήποτε τα της λειτουργίας του Ομίλου, και των ονομάτων των ιδρυτικών μελών.
  • Άνοιγμα του Ομίλου με εγγραφή νέων μελών (με τις προϋποθέσεις όπως αυτές σαφώς ορίζονται στο καταστατικό). Σκοπός είναι στον Όμιλο να συμμετέχουν όσο πιο πολλοί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
  • Σε μελλοντικό χρόνο (πολύ σύντομα), θα οριστεί νέα συνάντηση με κύριο σκοπό την διεύρυνση του Ομίλου με προσθήκη νέων μελών. Επίσης σε αυτή τη συνάντηση θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση εκλογών για αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο.
  • Επιδίωξη συνεργασίας με το Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Αστακού (Ν.Α.Ο.ΑΣ.). 
Καλούνται τόσο τα ιδρυτικά μέλη όσο και τα νέα μέλη να αγκαλιάσουν αυτή τη προσπάθεια και να συμμετέχουν. Σε ένα μέρος, όπου η θάλασσα κυριολεκτικά μπαίνει μέσα στα σπίτια μας, όπου η θέα της μας συνοδεύει καθημερινά από μικρά παιδιά, πιστεύουμε ότι έχει λόγω ύπαρξης ένας Ναυτικός Όμιλος.
Ιστιοπλοΐα, χειρισμός μηχανοκίνητου σκάφους, κολύμβηση, ψάρεμα, περιβαλλοντικές δράσεις, σεμινάρια πρώτων βοηθειών για περιστατικά πνιγμών, παρεμβάσεις για κακώς κείμενα και προτάσεις για την λύση τους, π.χ. λιμάνι του Μύτικα, σήμανση με σημαδούρες παραλιών λοουένων κ.α. είναι πεδία στα οποία θα δραστηριοποιηθεί ο Ναυτικός Όμιλος.
Όλοι θυμόμαστε τους κολυμβητικούς αγώνες το καλοκαίρι στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΑΛΥΖΙΑ». Θυμόμαστε πλήθος κόσμου να μαζεύεται στο μώλο του Αγίου Νικολάου να παρακολουθήσει τους αγώνες και το Πάολο να σαρώνει τις νίκες. Δεν θα ήταν ωραίο αυτό να ξαναγίνει κάθε καλοκαίρι με οργάνωση του Ν.Ο.Μ.Α.;
Διαγωνισμός ψαρέματος. Μία ωραία ιδέα, τον Αύγουστο θα μπορούσε να διοργανωθεί ψάρεμα κολιού και σαυριδιού με τσαπαρί, ένα εύκολο ψάρεμα όπου όλοι μπορούν να λάβουν μέρος και στους νικητές να δοθεί και έπαθλο. Θα οριστούν απλοί κανόνες, δηλαδή ώρα έναρξης ψαρέματος με ομαδική αναχώρηση από το λιμάνι και ώρα λήξης με ταυτόχρονη άφιξη στο λιμάνι και ζύγιση της ψαριάς. Επίσης ένας διαγωνισμός ψαρέματος με ψαροτούφεκο. Όλοι ξέρουμε ότι στο Μύτικα υπάρχουν δεινοί ψαροτουφεκάδες, αλλά και πολλοί ξένοι που κάνουν διακοπές στο Μύτικα είναι επίσης πάρα πολλοί καλοί.
Επίσης υπάρχουν ήδη μέλη του Ομίλου που έχουν δουλέψει σε πισίνα και μπορούν να κάνουν σε μικρά παιδιά μαθήματα εκμάθησης για κολύμπι. Υπάρχει μέλος του Ομίλου με γνώσεις ιστιοπλοΐας και με δικό του ιδιωτικό ιστιοπλοΐκό σκάφος, ο οποίος μπορεί να κάνει μαθήματα ιστιοπλοΐας με τα μικρά ιστιοπλοΐκά σκαφάκια που προτίθεται να φέρει ο Όμιλος.
Επίσης για κάποιους που ενδιαφέρονται για άδεια οδήγησης ταχύπλοου, μέλη του Ναυτικού Ομίλου μπορούν με ένα συμβολικό αντίτιμο, που θα πηγαίνει στο ταμείο του Ομίλου, να παραδώσουν μαθήματα χειρισμού.
Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν, αλλά προαπαιτούμενο είναι η ενεργός συμμετοχή και μάλιστα αν τα μέλη είναι πολλά, η συμμετοχή αυτή που θα αναλογεί στο καθένα για να περπατήσει ο Όμιλος θα είναι ελάχιστη.
Ακολουθεί το έντυπο της αίτησης για εγγραφή νέου μέλους στο Ν.Ο.Μ.Α., καθώς και όλο το εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Λευκάδας καταστατικό του με τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου. Ελπίζουμε στην επόμενη συνάντηση μας στο Πνευματικό Κέντρο του Μύτικα να είμαστε τόσοι πολλοί ώστε να μην μας φτάνουν τα καθίσματα.Καταστατικό Ναυτικού Ομίλου Μύτικα-Αλυζίας (Ν.Ο.Μ.Α).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.