Γιάννης Λύτρας: Η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
«ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΑΓΗΣ»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ
16.04.2013

«Απάντηση σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής».

Επειδή η μισή αλήθεια είναι το μεγαλύτερο ψέμα και επειδή η ηγεσία του Δήμου σκόπιμα και με εμφανή στόχο να καλύψει μία υπόθεση που κανένα μας δεν τιμά, επιδίδεται άλλοτε επώνυμα και άλλοτε ανώνυμα σε σωρεία σχολίων.
Σε ότι αφορά την ανάθεση αλλά και το περιεχόμενο του πενταετούς προγράμματος του Δήμου καθώς και της πρότασης «Σχεδίων Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΠΤΑ) έχω να πω».
Συγκεκριμένα:
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 02.11.2011 εισήγαγε το θέμα «Έγκριση ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλου» για:
α) την υποβολή φακέλου συμμετοχής στο πρόγραμμα ΣΠΤΑ Δήμου Ξηρομέρου,
β) επιχειρησιακό πρόγραμμα Δήμου Ξηρομέρου και
γ) διαχειριστική επάρκεια Δήμου Ξηρομέρου.
Το ποσό για την παραπάνω ανάθεση θα ήταν έως 24000 ευρώ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε κατά πλειοψηφία την παραπάνω πρόταση, με το σκεπτικό ότι ο Δήμαρχος έχει πάρει ειδικούς συμβούλους που αμείβονται από το Δήμο και θα πρέπει αυτοί να τα συντάξουν.
Προσφερθήκαμε και εμείς ως αντιπολίτευση να βοηθήσουμε συμμετέχοντας σε μια επιτροπή που θα αποτελούνταν από τους ειδικούς συμβούλους που έχει προσλάβει ο Δήμαρχος και υπηρεσιακούς παράγοντες, χωρίς ο Δήμος να πληρώσει επιπλέον χρήματα. Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 161/2011.
Σε αντίθεση με αυτή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία ουδέποτε οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποίησαν.
Στις 30.12.2011 λίγο πριν κλείσει το έτος και αγνοώντας την απόφαση του ανωτάτου οργάνου του Δήμου αποφάσισαν στην οικονομική επιτροπή (κατώτερο όργανο), την «ΑΜΟΙΒΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ» με το ποσό των 11000 ευρώ στην επιχείρηση DATA RC. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι γεμάτο ανακρίβειες (τις οποίες επισημάναμε, αλλά κανένας δεν ήθελε ν’ ακούσει) που εκθέτουν τον Δήμο. Για παράδειγμα στα θέματα της υγείας αναφέρει επί λέξη ότι ο Δήμος Ξηρομέρου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και τα νοσοκομεία Πρέβεζας και Λευκάδας.
Στα θέματα της εκπαίδευσης από την επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμφιλοχίας κ.λ.π. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 199/2011.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισαν την ανάθεση και αμοιβή με το ποσό των 5000 ευρώ στην εταιρεία DATA RC. Για παροχή υπηρεσίας για τη «Διαχειριστική Επάρκεια Δήμου» η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 200/2011. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση πήραν απόφαση για την «Αμοιβή τεχνικής υποστήριξης συμμετοχής στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη» με το ποσό των 8.000 ευρώ στην επιχείρηση DATA RC. Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 201/2011 (τμηματικά 11000 ευρώ + 5000 ευρώ + 8000 ευρώ = 24000 ευρώ).
Στη συνέχεια στις 10.08.2012 έφεραν για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Αμοιβής Τεχνικής Υποστήριξης Σύνταξης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου» και βλέποντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο επέμενε στην αρχική του απόφαση εξαναγκάστηκαν να το αναβάλλουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 127/2012.
Στην ίδια συνεδρίαση έφεραν για έγκριση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής περί «Διαχειριστικής Επάρκειας» και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο τους εξανάγκασε να την αποσύρουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 128/2012. Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση έφεραν για έγκριση την «Αμοιβή Τεχνικής Υποστήριξης συμμετοχής στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη», ενώ η προθεσμία για την υποβολή της ανωτέρω πρότασης στην Περιφέρεια είχε λήξει και καμία πρόταση δεν είχε υποβάλλει ο Δήμος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι επέμενε στην αρχική του θέση και μπροστά στην άρνησή του εξαναγκάστηκαν να το αποσύρουν. Η απόφαση αυτή έλαβε αριθμό 129/2012 (όλες βέβαια αυτές οι αναθέσεις τμηματικά και στη ίδια εταιρεία, ποσό 24000 ευρώ). Στη συνέχεια είχα συνάντηση εγώ και ο Δήμαρχος με τον Περιφερειάρχη στην Πάτρα και μας είπε ότι έδωσε παράταση στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη έως 20.12.2013 και προκειμένου να μην χαθεί το έργο και μόνο γι’ αυτό ψήφισα στη συνεδρίαση στις 13.12.2012 την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης, παρ’ ότι όπως είπα και στη συνεδρίαση διαφώνησα με τους χειρισμούς της ηγεσίας του Δήμου.
Επειδή με ενδιαφέρει να ενταχθεί το έργο συνέχισα να το παρακολουθώ στην Περιφέρεια και να αγωνίζομαι για την ένταξή του και προς μεγάλη μου έκπληξη εκεί με πληροφόρησαν ότι το έργο δεν μπορεί να ενταχθεί διότι η μελέτη πάσχει νομικά.
Στη συνέχεια έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέροντας όλα τα παραπάνω και ζητώντας να μην γίνει η πληρωμή καθώς και να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες εκείνες τις ενέργειες για την τήρηση της νομιμότητας όσον αφορά τη μελέτη, αλλά και να μην χαθεί το έργο. Όμως πολύ φοβάμαι ότι με τα καμώματα, την επιπολαιότητα και την ανευθυνότητα της ηγεσίας του Δήμου θα χαθεί το έργο- πράγμα που το απεύχομαι.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
1. Ξέρετε ότι είναι παράνομο να μην εφαρμόζετε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πολύ δε περισσότερο να τις καταστρατηγείτε;
2. Ξέρετε ότι τον έλεγχο της νομιμότητας έπρεπε να τον κάνει αυτός που ανέθεσε τη μελέτη;

Υ.Σ: Επειδή το Γραφείο Τύπου όπως συνηθίζει θ’ αρχίσει με διάφορα ανώνυμα σχόλια απαξιωτικά, υβριστικά να απαντά δήθεν, δεν θα συνεχίσω αυτό τον διάλογο, έχω γράψει τους αριθμούς των αποφάσεων για όποιον θέλει να τις ζητήσει καθώς επίσης υπάρχουν και τα ηχητικά ντοκουμέντα στα οποία ακούγονται πολλά περισσότερα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΤΡΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

12 σχόλια:

  1. Η παρακάτω μελέτη
    «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Αστακού, ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Αστακού και αισθητική αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία»

    έχει τον ίδιο μελετητή με τις άλλες 3 που διαβαζω?

    Ένα θέμα Δημοτικού Συμβουλίου που καταψηφίστηκε, μπορεί να επενέλθει νόμιμα αν ναι, τότε γιατι υπάρχει παρανομία και καταστρατήγηση?

    Έλεγχο νομιμότητας μπορεί να εκτελέσει ο Δήμος με αυτή την οργάνωση χωρίς Νομικό Σύμβουλο ή χωρίς Τεχνική Υπηρεσία? Θα απαιτηθούν χρήματα για ανάθεση σε ιδιώτη δικηγόρο? Ποιός θα ελέγξει τις ανακρίβειες που υπάρχουν στις μελέτες ιδιωτών ? Η καθαρίστρια?(Οι ανακρίβειες που αναφέρονται και τα λάθη αντιγραφής από άλλους δήμους και μελέτες ειναι μη ουσιαστικές και διογκώνονται για δημιουργία εντυπώσεων).
    Εδώ ευθύνεται η Δημοτική αρχή που δεν απαίτησε από τη Κυβέρνηση και τη Περιφέρεια, από τις αρχές του 2011 την άμεση απόσπαση 3 τεχνικών υπαλλήλων για επάνδρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Έπρεπε να κλείσει τον Δήμο ο Δήμαρχος εάν δεν γίνονταν αυτό, αλλά... τώρα τρέχει.

    Τον κ Ραγκούση του Πασοκ με τον Καλλικράτη που έφτιαξε όταν δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μικροί δήμοι χωρίς υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό, θα τον κατακρίνουμε ποτέ ή το αποσιωπούμε για προφανείς λόγους? Πόσες αποφάσεις και ψηφίσματα έχει εκδόσει η ΚΕΔΕ (κεντρική ενωση δημων Ελλάδος) για αυτη την κατάσταση που βιώνουν οι δήμοι? Για...διαβάστε στο σαιτ της κάποια από αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητατε 3 υπαλληλους να αποσπαστουν στη τεχνικη υπηρεσια.
    δεν εχετε μας λετε νομικο συμβουλο και λετε χαρακτηριστικα τον ελεγχο νομιμοτητας θα τον κανει η καθαριστρια?
    γενικα διαμαρτυρεστε οτι δεν εχετε προσωπικο και μαλιστα πανεπιστημιακου επιπεδου.

    ερωτηση προς τον κυριο δημαρχο.

    δημαρχε απο το νομο εχεις δικαιωμα επιλογης τριων ειδικων συμβουλων.
    το δικαιωμα σου αυτο το ασκησες σωστα με μοναδικο σου κριτηριο τις αναγκες του δημου?

    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε δεν είναι έτσι. Καμμία σχέση οι ειδικοί σύμβουλοι με την σύνταξη του τεχνικού προγράμματος τη μετέπειτα σύνταξη μελετών, την παρακολούθηση των έργων στο Δήμο, τη διενέργεια δημοπρασιών και πάμπολες άλλες εργασίες τεχνικής φύσης, για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων μας ως δημότες.

    Αν κυτάξεις στο διαδίκτυο θα δεις ότι το έργο των ειδικών συμβούλων – συνεργατών είναι να παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου τον οποίο έχουν οριστεί να εξυπηρετήσουν. Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται στο Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τη δημαρχιακή επιτροπή-εκτελεστική ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους.Πόσους έχει ο Σαμαράς δεν ξέρω, πάντως δεν νομίζω ότι έχει τρείς. Ο κ Αρβανίτης που υπήρχε έφυγε προ πολλού.

    Δηλαδή φίλε αμείβονται για να ασκούν καθήκοντα επιτελικά, το δε έργο τους είναι συμβουλευτικό προφορικό ή γραπτό.
    Νομικό σύμβουλο δεν ξέρω αν έχει, ούτε ξέρω αν έχει έναν ή τρείς άλλους συμβούλους. Εδώ μάλλον έκανα λάθος και εγώ που πράγματι ο δήμαρχος θα μπορούσε να έχει νομικό σύμβουλο. Το καταλαβαίνεις όμως νομίζω ότι η ουσία δεν είναι στο θέμα των συμβούλων αλλά στην έλλειψη μηχανικών ή τοπογραφων ή μηχανολόγων που δεν υπάρχει κανείς. Σε προκαλώ πάρε τηλέφωνα και ρώτησε σε κάποιον άλλο δήμο αν θα μπορούσαν να σκεφτούν να λειτουργούν χωρίς τεχνική υπηρεσία. Ούτε για ανέκδοτο δεν θα έπαιρναν το ερώτημά σου και θα γελούσαν. Ρώτησε αύριο όπου θες και μετά γράψε τα σχόλιά σου.

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..ξέχασα να γράψω ότι θα μπορούσε να έχει και μηχανικούς συμβούλους αλλά είπαμε αυτοί δεν θα έκαναν πρωτογενή εργασία, όπως οι υπάλληλοι μηχανικοί. τεράστια η διαφορά σε αυτά που θέλει να κάνει ο κάθε δήμος για να υλοποιήσει το τεχνικό του πρόγραμμα έργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ. Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
    ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΠΑΡΕΧΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ Κ.ΛΠ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

    Ο κάθε ειδικός σύμβουλος, επιστημονικός συνεργάτης ή ειδικός συνεργάτης ασκεί καθήκοντα επιτελικά και δεν έχει αποφασιστική αρμοδιότητα οποιασδήποτε μορφής. Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων τον οποίο έχει οριστεί να εξυπηρετήσει.
    Παρέχει υπηρεσίες, μέσα στον κύκλο των γνώσεών του, σε εξειδικευμένα επιστημονικά και τεχνικά θέματα, που μπορεί να αναφέρονται στη διενέργεια ερευνών, εκπόνηση μελετών, σύνταξη εκθέσεων, υποβολή προτάσεων ή εισηγήσεων, επεξεργασία και παρουσίαση στοιχείων απαραίτητων για την πραγμάτωση των σκοπών του Δήμου, παροχή επιστημονικής ή τεχνολογικής βοήθειας σε ειδικά θέματα που απασχολούν τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου, συστηματική παρακολούθηση της επιστήμης και τεχνολογίας στον τομέα της δραστηριότητάς τους, τήρηση αρχείου ελληνικών και ξένων βιβλιογραφικών δεδομένων ή σε κάθε άλλη εργασία που τους ανατίθεται από τον Δήμαρχο.
    Το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και Δημαρχιακή Επιτροπή ανάλογα με τις αρμοδιότητές του. Συνεργάζεται με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ 600 ΕΥΡΩ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ,ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΣΤΗΣΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΑΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.

      Διαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΖΗΣΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. λεφτα δεν υπαρχουν και εσεις ενω στο δημοτικο συμβουλιο αποφασισατε καποιες δουλειες να γινουν απο τους ειδικους συμβουλους (απο την πισω πορτα -οικονομικη επιτροπη- σπρώχνετε 24000 ευρώ). ειστε εκτος πνευματος της δυσκολης εποχης μας, τελειως εκτος πνευματος.
    επισης να πουμε οτι την σημερινη εποχη το να εχεις δουλεια ειναι ευλογια. μην μας λενε λοιπον ψεματα για 600 ευρω αμοιβη γιατι ξερουμε. τα 600 και πιο κατω τα περνουν αλλοι και οχι εσεις. η δουλεια ειναι δουλεια παιδια και υπαρχουν διαθεσιμοι παρα πολλοι εδω εξω να την κανουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ. ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ.

    ΕΓΡΑΦΑ..
    Η παρακάτω μελέτη
    «Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Αστακού, ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Αστακού και αισθητική αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία»

    έχει τον ίδιο μελετητή με τις άλλες 3 που διαβαζω?

    Ένα θέμα Δημοτικού Συμβουλίου που καταψηφίστηκε, μπορεί να επενέλθει νόμιμα αν ναι, τότε γιατι υπάρχει παρανομία και καταστρατήγηση?......


    ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ....

    Γνωμοδοτήσεις Νομικής Υπηρεσίας ΕΕΤΑΑ

    Μπορεί η σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του ειδικού συμβούλου-συνεργάτη του Δήμου να μετραταπεί σε σχέση έμμισθης εντολής;

    Από Πρωτοβάθμιο Ο.Τ.Α. τέθηκε το ερώτημα, εάν η σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του ειδικού συμβούλου - συνεργάτη του Δήμου μπορεί να μετατραπεί σε σχέση έμμισθης εντολής.

    Επ’ αυτού εκθέτουμε τα ακόλουθα:

    Ι. Σύμφωνα με το ως άνω άρθρο οι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες προσλαμβάνονται με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και υπάγονται αποκλειστικά στις διατάξεις των παραγράφων 5 έως 13 του άρθρου 67 Ν. 1416/1984 όπως έχει τροποποιηθεί.

    Οι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί και είναι ανεξάρτητοι από το ειδικό επιστημονικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου, το οποίο που προσλαμβάνεται σε οργανικές θέσεις για την εξυπηρέτηση διαρκών αναγκών του Δήμου.

    Η πλήρωση των θέσεων των ειδικών συμβούλων – συνεργατών ενεργείται με δημόσια γνωστοποίηση δια του τύπου από το Δήμαρχο, ο οποίος προσλαμβάνει με απόφασή του τα πρόσωπα που εκείνος κρίνει κατάλληλα. Η απόφαση του Δημάρχου στην οποία καθορίζονται οι δραστηριότητες και τα ειδικότερα καθήκοντα με τα οποία θα απασχοληθεί ο προσλαμβανόμενος, δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Η πλήρωση των θέσεων των ειδικών συμβούλων – συνεργατών μπορεί να γίνει και με απόσπαση από θέση του δημόσιου τομέα ή με ανάθεση καθηκόντων με παράλληλη πλήρη ή μειωμένη άσκηση των κύριων καθηκόντων του προσλαμβανόμενου. Ως ειδικός σύμβουλος – συνεργάτης μπορεί να προσληφθεί και συνταξιούχος του δημόσιου τομέα εφόσον έχει τα απαιτούμενα προσόντα και τις λοιπές προϋποθέσεις για την πλήρωση των θέσεων αυτών.

    Το έργο των ειδικών συμβούλων – συνεργατών είναι να παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου τον οποίο έχουν οριστεί να εξυπηρετήσουν. Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται στο Δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο και τη δημαρχιακή επιτροπή ανάλογα με τις αρμοδιότητές τους........

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΦΙΛΕ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ...
    ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΣΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ. ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΑ Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ Η ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΞΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καποιοι δουλεψτε και μην μας δουλευετε
    τα λεφτα δεν ειναι για πεταμα σε εξωτερικους συνεργατες και συμβουλους εαν μπορειτε με το δικο σας προσωπικο να βγαλετε την δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.