Παρουσίαση σχολικών προγραμμάτων Γυμνασίου Κανδήλας.


Οι μαθητές του Γυμνασίου Κανδήλας παρουσίασαν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στις 11:00 π.μ. στο χώρο του Γυμνασίου Κανδήλας τις εργασίες τους στα πλαίσια της υλοποίησης σχολικών προγραμμάτων.
Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Γ' Γυμνασίου, που αποτέλεσαν την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου, επέλεξαν να ασχοληθούν με το θέμα «Καταγραφή των παραδοσιακών οικισμών της περιοχής μας. Το χτες και το σήμερα στην ενεργειακή συμπεριφορά των κτισμάτων». Οι μαθητές, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους Μπάτη Γεώργιο, Νίκα Ευδοκία και Τεντζερά Ιουλία συνέλεξαν υλικό από τη βιβλιογραφία για την ιστορία της Αρχαίας Αλυζίας και των μετέπειτα οικισμών, Κανδήλας, Αρχοντοχωρίου, Βάρνακα, Παναγούλας και Μύτικα.
Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους παραπάνω οικισμούς και φωτογράφισαν παραδοσιακά κτίσματα και μελέτησαν την αρχιτεκτονική τους, τους τρόπους κατασκευής και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Τέλος ασχολήθηκαν με τις σύγχρονες προσεγγίσεις στην κατασκευή των ενεργειακών σπιτιών και τις συνέδεσαν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Σημαντική πηγή για την ολοκλήρωση της εργασίας αποτέλεσαν οι συνεντεύξεις που πήραν οι μαθήτριες Πεταλιά Κωνσταντίνα και Λιοπύρη Τατιάνα από τους τεχνίτες παραδοσιακών πέτρινων σπιτιών κ Φώτη Ρούπα και Νίκο Χεινόπωρο. Οι μαθητές της Β' Γυμνασίου με τη βοήθεια των καθηγητών τους κ. Γρίβα Κωνσταντίνου και Μπασιούλη Ιωάννας ασχολήθηκαν με τις «Βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και την εισαγωγική εκπαίδευση των μαθητών στην παροχή πρώτων βοηθειών».
Με την καθοδήγηση του κ. Γρίβα οι μαθητές με παραστατικό και απλό τρόπο έδειξαν στο κοινό τις πρώτες ενέργειες για την παροχή των πρώτων βοηθειών σε έκτακτα περιστατικά. Η δραματοποίηση αυτή ενθουσίασε το κοινό και τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Κανδήλας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με τους δασκάλους τους και το διευθυντή τους κ. Παπαναστάση Αλέξη.
Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος της Κανδήλας πατήρ Ευφρόσυνος, ο δημοτικός σύμβουλος Αλυζίας κ. Βασίλης Μουρκούσης, η Πρόεδρος τοπικού διαμερίσματος Κανδήλας κ. Καραπιπέρη Δήμητρα, ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Τσαμπιέρης Στάθης και πολλοί γονείς των μαθητών.
Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο ενδοσχολικό κύπελλο ποδοσφαίρου που έγινε ανάμεσα στις ομάδες Κανδήλα-Αρχοντοχώρι και έληξε με νικήτρια την ομάδα της Κανδήλας με σκορ 6-2.

1 σχόλιο:

 1. Θέμα: «Συγχαρητήρια Επιστολή»
  Πράγματι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κανδήλας κατέθεσαν, μέσα στη γενικευμένη δυσκολία συγκυριών που βιώνουμε όλοι, μεράκι, ψυχή, χρόνο…. και φαντασία, δίνοντας και μ’ αυτόν τον τρόπο προοπτική και όραμα στους μαθητές τους.
  Θεωρώ ότι τέτοιες προσπάθειες είναι σημαντικό να τυγχάνουν κοινοποίησης, και επιβράβευσης και να λειτουργούν ως ανατροφοδοτικός παράγοντας καλών πρακτικών στο σχολείο.
  Θερμά συγχαρητήρια στη διεύθυνση, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους μαθητές που συμμετείχαν στα σχολικά προγράμματα. Εύχομαι να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και μεράκι την εξαιρετική και άξια επαίνου προσπάθεια.
  Μ. Θ. Σπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.