Δημοτική αρχή Δήμου Ξηρομέρου: Κύριε Λύτρα ψηφίσατε και εσείς ο ίδιος για να πληρωθεί το εν λόγω μελετητικό γραφείο.


Σε σχόλιο-απάντηση, που έκανε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Λύτρας στο Δελτίο Τύπου της 12/04/2013 και δημοσιεύτηκε σε ιστολόγια και ιστοσελίδες αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής: «ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΕΝΩ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΛΕΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 5ΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ; ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΑΞΑΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ……».
Δυστυχώς για εσάς κ. Λύτρα, οι ισχυρισμοί σας, για μια ακόμη φορά, διαψεύδονται πλήρως. Υπάρχουν τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου που επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ποια είναι η πραγματική αλήθεια.
Συγκεκριμένα: Tο Δημοτικό Συμβούλιο της 7/12/2012 και στο θέμα για την Έγκριση υποβολής της πρότασης προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με τίτλο:
«Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Αστακού, ανάδειξη του ιστορικού κέντρου του Αστακού και αισθητική αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία» (αρ. απ. 203/2012) αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει την υποβολή της πρότασης, «Σχεδίων Παρεμβάσεων Τοπικής Ανάπτυξης (ΣΠΤΑ)», προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Μειοψήφησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ψηλός και Βότσης. Αυτή την απόφαση παρόλο τις ενστάσεις σας κ. Λύτρα εσείς την ψηφίσατε.
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο (7/12/2013) και στο επόμενο θέμα που αφορούσε την λήψη απόφασης περί «Αμοιβή Τεχνικής υποστήριξης συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπτυξη», παρότι μειοψήφησαν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης σας (κ.κ. Λαινάς, Κυριάκος, Γαλούνης, Ρετούλης, Ψήλος) όπως και ο κ. Βότσης, εσείς κ. Λύτρα ψηφίσατε να ανατεθεί η εργασία σε συγκεκριμένη εταιρεία, όπως και την πίστωση (8.000 ευρώ) ως αμοιβή για την εργασία!! (αρ. αποφ. 204/2012). Δηλαδή κ. Λύτρα συμφωνήσατε σε όλα με την εισήγηση της κ. Αντιδημάρχου!!.
Από τις δυο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προκύπτει κ. αρχηγέ της μείζονος μειοψηφίας ότι γνωρίζατε τα πάντα για την μελέτη και το κόστος αυτής. Αφού ήσασταν τόσο σίγουρος για τον «προχειρότητα» όπως λέτε αλλά και για την ανεπάρκεια του μελετητή γιατί δεν το καταψηφίσατε εκείνη την χρονική στιγμή; Γιατί δεν βγάλατε τότε μια ανακοίνωση για να καταγγέλλετε την δημοτική αρχή για άσκοπη σπάταλη των χρημάτων του Δήμου, και σαν υπεύθυνος αρχηγός της αντιπολίτευσης να προστατεύεστε το κύρος του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και τα χρήματα των δημοτών; Και που αποδεικνύεται από τα πρακτικά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κάτι διαφορετικό για την πληρωμή της σύνταξης της μελέτης, ενώ η δημοτική αρχή έπραξε το αντίθετο; Η κ. Αντιδήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ για το κόστος και τον τρόπο πληρωμής της μελέτης, και η πρόταση της πέρασε και με την δική σας ψήφο!!
Επομένως, κ. Λύτρα πληροφορηθήκατε, όπως και η δημοτική αρχή, σε μεταγενέστερο χρόνο το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο μελετητή, και ενώ η Αντιδήμαρχος σας είπε ξεκάθαρα ότι ο μελετητής δεν έχει πληρωθεί, ούτε πρόκειται να πληρωθεί από τα ταμεία του Δήμου μετά την εξέλιξη αυτή, εσείς δηλώνετε ότι δεν πήρατε απάντηση με σκοπό να σπιλώσετε την δημοτική αρχή περί αδιαφάνειας και άσκοπης σπατάλης των χρημάτων του Δήμου.
Μάλλον είστε εκτεθειμένος κ. Λύτρα σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως στους πολίτες του Ξηρομέρου.
Αλήθεια κ. Λύτρα εσείς θέλετε να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου και της παραλίας του Αστακού; Διότι η στάση σας αυτή άλλα μαρτυρεί, και όχι ότι θέλετε να βοηθήσετε όπως λέτε. Αυτό που καταλαβαίνουν όλοι οι δημότες του Ξηρομέρου είναι ότι προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε το θέμα με το πτυχίο του μελετητή, και να επενδύσετε μικροπολιτικά σε μια ενδεχόμενη καθυστέρηση της διαδικασίας. Στην ουσία κ. Λύτρα θα ήσασταν ευτυχής αν δεν γίνει το σπουδαίο αυτό έργο, ώστε να κατηγορήσετε την δημοτική αρχή για ανεπάρκεια και αποτυχία..
Σας αφήνουμε στην κρίση των κατοίκων του Αστακού.


Η ψήφιση της πίστωσης για να πληρωθεί η εν λόγω εταιρεία. αρ. αποφ. 204/2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
(grafeiotipouxiromerou@gmail.com)

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.