Συνέντευξη της Αντιδημάρχου Δήμου Ξηρομέρου κ. Κωνσταντίνας Κουμανδράκη-Σαμαρά στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ». «Στα δύσκολα βγαίνω πάντα μπροστά». Προαναγγελία υποψηφιότητας;


Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» η Αντιδήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου κ. Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά. Λέει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα και ουσιαστικά προαναγγέλλει την υποψηφιότητα της για το δημαρχιακό θώκο, παρότι στο επίμαχο ερώτημα απαντά αφήνοντας το ανοικτό «κάθε πράγμα στην ώρα του, μη βιάζεστε έχουμε δρόμο μπροστά μας....»
Με παλαιότερη ανάρτηση μας (δείτε εδώ), σας είχαμε προϊδεάσει για την συγκεκριμένη πιθανή υποψηφιότητα και η δική μας εκτίμηση είναι ότι μιλάμε σχεδόν για ειλημμένη απόφαση αυτόνομης καθόδου στις επικείμενες εκλογές, παρότι κυκλοφόρησε ένα σενάριο-φήμη που μιλούσε για συνεργασία της και κοινή κάθοδο με τον δημοτικό σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος θα προοριζόταν αυτός για Δήμαρχος. Αυτό το σενάριο φαίνεται προς το παρόν να διαψεύδεται. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» στη δημοσιογράφο Βάσω Βήττα.

Κα Σαμαρά είστε αντιδήμαρχος στο δήμο Ξηρομέρου σε μια δύσκολη συγκυρία η οποία προφανώς επηρεάζει και την τοπική αυτοδιοίκηση. Πως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή και ποια τα προβλήματα;
Τα προβλήματα ξεκινούν από το παρελθόν και από αυτά που παραλάβαμε, αλλά και από την αντιμετώπιση από πλευράς κεντρικής εξουσίας.
Χρέη παρελθόντων ετών. Τα προβλήματα που κληρονομήσαμε από τους τρεις πρώην Καποδιστριακούς δήμους ήταν δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος και την οικονομική δυνατότητα του νέου Καλλικρατικού δήμου Ξηρομέρου. Το χρέος αποτελεί τροχοπέδη και θηλιά στο λαιμό για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι τα πρώτο χρονικό διάστημα οι εργολάβοι και οι προμηθευτές έκαναν κυριολεκτικά «παρέλαση» στους διαδρόμους του δημαρχείου ζητώντας τα λεφτά τους, και δικαίως θα έλεγα. Όμως σκεφτείτε και τη θέση της δημοτικής αρχής, αφού έπρεπε από τη μια να εξοφλήσει τα χρέη σύμφωνα με το νόμο, και από την άλλη να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες. Θυμάμαι την αγωνία του δημάρχου να τηρήσει τις ισορροπίες για να συνεχίσει να λειτουργεί ο δήμος. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι φτάσαμε πολλές φορές σε οριακό σημείο.
Έλλειψη προσωπικού. Ενδεικτικά αναφέρω ότι στον πρώην δήμο Φυτειών έμεινε μόνο ένας διοικητικός υπάλληλος. Να σας πω για την πιο σημαντική υπηρεσία του δήμου, την τεχνική. Ενώ στην αρχή είχαμε ελλιπή τεχνική υπηρεσία, αφού κάποιοι δήμαρχοι φρόντισαν με την υπογραφή τους να δώσουν τη δυνατότητα σε υπάλληλους για μετακίνηση σε άλλους δήμους στη συνέχεια η υπηρεσία ουσιαστικά έκλεισε λόγω της εγκυμοσύνης των δυο υπαλλήλων. Είναι μεγάλο πρόβλημα για ένα δήμο να μην έχει ούτε έναν μηχανικό.
Κρατική χρηματοδότηση. Δυστυχώς έχει κλείσει η στρόφιγγα της πολιτείας προς την αυτοδιοίκηση λόγω της οικονομικής κρίσης. Για να καταλάβουν οι δημότες τη διαφορά, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν και να δουν τα επίσημα στοιχεία που αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Μπορούν να δουν τι ΣΑΤΑ έπαιρναν οι τρεις πρώην δήμοι και τι έλαβε ο δήμος Ξηρομέρου αυτά τα χρόνια.
Και πώς τα βγάζετε πέρα με τόσα προβλήματα;
Να σας πω ότι καταφέραμε με πολύ κόπο και προσπάθεια να εντάξουμε τον δήμο Ξηρομέρου σε πολύ σημαντικά προγράμματα. 1. Την αστική αναζωογόνηση 2012-2015 του ΥΠΕΚΑ με το έργο «Συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του εξοπλισμού παιδοτόπων του δήμου και 2. Ανάπλαση παραλιακού μετώπου Αστακού, ανάδειξη ιστορικού κέντρου και αναβάθμιση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία.
Οι στόχοι του δήμου από δω και στο εξής ποιοι είναι;
Βασικός μας στόχος είναι να αποφύγουμε την υποχρεωτική υπαγωγή σε πρόγραμμα εξυγίανσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δημότες, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής. Γι’ αυτό φέραμε έναν προϋπολογισμό που είναι βατός και θα μας επιτρέψει με προσήλωση και πειθαρχία να εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων του. Δώσαμε προτεραιότητα στις βασικές ανάγκες των χωριών μας και στην καθημερινότητα των δημοτών. Παράλληλα, όμως, να υπάρχει και μια προοπτική ανάπτυξης και δημιουργίας για τον τόπο μας, μέσω των μεγάλων έργων όπως είναι τα σφαγεία, ο βιολογικός του Αστακού και του Μύτικα, η ανάπλαση της πλατείας στις Φυτείες.
Πρέπει να πιάσουμε τους οικονομικούς στόχους που έχουμε θέσει, ώστε να βάλουμε το δήμο σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης. Εδώ θα πρέπει να μας βοηθήσουν και οι δημότες μας εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους. Η καθημερινότητα των πολιτών, είναι το βασικότερο μέλημα της δημοτικής αρχής. Συνεργαζόμαστε άψογα με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να αντιμετωπίσουμε τα βασικά προβλήματα. Στις γιορτινές μέρες του Πάσχα τα χωριά μας ήταν καθαρά και νομίζω ότι όλοι το αναγνώρισαν. Σε όλα τα χωριά έχουν τοποθετηθεί καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων. Στο θέμα της ύδρευσης τον πρώτο χρόνο είχαμε κάποια προβλήματα αλλά καταφέραμε να βάλουμε και αυτό το θέμα σε μια καλή πορεία. Επίσης, βασικό στόχο μας αποτελεί και η αγροτική οδοποιία και εργαζόμαστε για να καταφέρουμε να προσφέρουμε δρόμους προσβάσιμους στους ανθρώπους του μόχθου.
Σημαντικό είναι και το έργο του Νομικού Προσώπου του δήμου και αναφέρω χαρακτηριστικά την πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου που στεγάζει τον παιδικό σταθμό της Κανδήλας που ήδη λειτουργεί καθώς και την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του παιδικού σταθμού στο Καραϊσκάκη.
Την αντιπολίτευση πως την βλέπετε;
Ο θεσμικός ρόλος της είναι να ελέγχει αλλά και να βοηθάει τη δημοτική αρχή. Αντ’ αυτού όμως βλέπουμε άλλα πράγματα, ειδικά από τον κ. Λύτρα. Λαϊκιστικές ρητορείες περί ανάπτυξης και μεγάλων έργων και σχεδίων. Πολλές φορές μπερδεύει τη θέση του και το ρόλο του ως αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης. Ίσως νομίζει ότι ομιλεί σε προεκλογικό μπαλκόνι ή σε συνέδριο του κόμματός του. Προτάσεις για τα προβλήματα του δήμου και την καθημερινότητα των πολιτών δεν κάνει. Λόγια που χαϊδεύουν αυτιά και αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση με μια ξύλινη γλώσσα μου θυμίζουν πολιτικούς περασμένων δεκαετιών.
Να σας πω κάτι… Προσωπικά με πεισμώνει η καλοπροαίρετη κριτική και με στεναχωρεί η κακοπροαίρετη αυτή που με ψέματα και ανακρίβειες αφήνει υπονοούμενα για τη διαχείριση των οικονομικών του δήμου. Γενικά, όμως, είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου, γιατί από τη στιγμή που με εξέλεξε ο λαός του Ξηρομέρου βγήκα μπροστά και δεν κρύφτηκα. Βγήκα μπροστά στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είμαι αντιδήμαρχος την περίοδο των παχιών αγελάδων τότε που οι δήμοι έπαιρναν πακτωλούς χρημάτων από την κεντρική εξουσία, αλλά είμαι αντιδήμαρχος εν μέσω μνημονίων. Θέλω να κοιτώ στα μάτια μετά από χρόνια τους Ξηρομερίτες και αυτοί να με χαιρετούν με το μικρό μου όνομα και να ξέρουν ότι προσπάθησα…
Θα δούμε τη Ντίνα Σαμαρά να διεκδικεί το δήμο ως υποψήφια δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές;
Κάθε πράγμα στην ώρα του. Αυτή τη στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι η λύση των προβλημάτων του δήμου Ξηρομέρου. Οι πολίτες θα με βρουν μέχρι αργά το απόγευμα στο γραφείο μου. Και εδώ θέλω να πω ότι το γραφείο του δημάρχου, το δικό μου αλλά και των άλλων αντιδημάρχων είναι πάντα ανοικτό στον κόσμο. Ακούμε και το παραμικρό πρόβλημα των δημοτών και προσπαθούμε να βρούμε λύση. Θέλω να απευθυνθώ στους πολίτες του Ξηρομέρου και να τους πω ότι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δίνουμε καθημερινά τη μάχη με ένα βουνό από προβλήματα.
Ο αγώνας είναι δύσκολος και σκληρός. Παραλάβαμε στην ουσία ένα «κουτσό άλογο» και κάποιοι θέλουν αμέσως να το βάλουμε να τρέξει στον ιππόδρομο. Θέλω να πω ότι απαιτείται συστράτευση από όλους μας για τη λύση των προβλημάτων. Πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των συνδημοτών μας. Ελπίζουμε ότι με πολλή δουλειά θα καταφέρουμε να βγάλουμε το έργο που έχουμε αναλάβει εις πέρας, Το χρωστάμε πρώτα σε αυτούς που μας ψήφισαν και ελπίζουν σ’ εμάς και μετά στους εαυτούς μας.
Να υποθέσω δηλαδή ότι θα είστε υποψήφια…
Μη βιάζεστε, έχουμε δρόμο μπροστά μας…

Πηγή: http://www.aixmi-news.gr

41 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΙΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντινα ασε τους σκελετους στη ντουλαπα και κανε συνδυασμο κατα κυριο λογο με νεους και αφθαρτους. δεν θελουμε να γυρισουμε στο παρελθον αλλα να παμε μπροστα. στις εποχες των παχιων αγελαδων καποιοι απετυχαν. κοιτα γυρω σου και θα βρεις πολλους που ενδιαφερονται και εχουν και λαικο ερεισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας τολμησει να κατεβει. ουτε τη ψηφο της δεν θα βρει. θα το καταλαβει με το καιρο οταν ερθει σε επαφη με το λαο που τη στηριξε.δυσαρεσκεια παντου.μη τη κοροιδευουν. ας το δοκιμασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ανχωνεστε και κρατηστε τις προβλεψεις σας. χαλασε η μανεστρα το καταλαβαμε

      Διαγραφή
  4. MHN ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΝΕΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΛΑΠΛΑΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΦΩΣΤΗΡΕΣ?? ΤΙΠΟΤΑ ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ?/ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ?? Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ?? ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ. ΝΤΙΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα για τον Μύτικα, όπως μας λες, όμως πες μας τι έκανε η Ντίνα ή ο Σαμαράς για τον Μύτικα. Θέλω να αναφέρεις ΕΝΑ έργο (έστω). Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας; Ο Σαμαράς έχει ξεχάσει που είναι ο Μύτικας, έργα θα έκανε; ο άνθρωπος έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί.
      Εγώ που σου απαντώ στο κείμενό σου να φανταστείς ότι τον στήριξα στις προηγούμενες εκλογές, αλλά φίλε μου τώρα έτσι και κατέβει υποψήφιος έστω ΕΝΑΣ από το συνάφι του ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ. Αργά το καταλάβαμε, αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός ¨κάλιο αργά παρά ποτέ¨

      Νομίζω ότι όλοι αυτοί πρέπει να μαζέψουν τα κουβαδάκια τους και να κάνουν παιχνίδι σε άλλη παραλία.

      Διαγραφή
  6. Δεν ξερω τι χαλασε η αποφαση ειναι δικη της. παντως η ντινα ειναι αγαπητη και γι'αυτο την φοβουνται . να βγει ομως εξω στον κοσμο και να πει την αληθεια ο κοσμος θα το εκτιμησει σιγουρα και να κανει 5 πραγματα για την Αλυζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kala tha exoume plaka s aytes tis ekloges.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και είδεν ο Θεός, ότι καλόν.
    Φρέσκα φρούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. NTINA H AΛΥΖΙΑ ΣΕ ΤΙΜΗΣΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΤΡΑ ΤΗΝ ΚΑΝΤΗΛΑ ΓΙΑ 4 ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΗΡΘΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ. ΣΤΗ ΖΑΦΤΣΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΛΟΥΝΗ ΠΗΓΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ ΣΑΡΩΣΕΣ. ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ ΣΑΡΩΣΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΕΠΙΣΗΣ. Η ΑΛΥΖΙΑ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΥ ΔΗΝΑΜΗ. ΓΙΑΤΙ?/ ΑΝΑΡΟΤΗΣΟΥ . ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΣΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ. ΜΗΝ ΑΝΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ.
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΚ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νερό πίνετε στο χωριό σας ; δεν είναι απαραίτητο να αναστηθούν οι πεθαμένοι όπως λες αγαπητε φίλε. υπάρχει λύση . Να μπείς εσύ μπροστά κι τόοοσοι άλλοι νέοι κι να πάρετε τις εκλογές. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ξανά " οι πεθαμένοι" , αλλά ούτε και οι σώγαμπροι και οι "νύφες".
      Φιλικά
      ένας Αρχοντοχωρίτης που δεν πίνει νερό και σαυτό το θέμα τον έχουν γελάσει ΟΛΟΙ οι μέχρι τώρα διατελέσαντες Δήμαρχοι. Μάλιστα ο κ.Τριποτσέρης έφερε και τον Περιφερειάρχη κι έκανε κι εγκαίνια στο χωριο αλλά νερό δεν πίνουμε. Εμπρός λοιπόν μπες μπροστα ΕΣΥ φίλε 10.19π.μ και μεις θα σε ακολουθήσουμε.

      Διαγραφή
    2. ΦΙΛΕ 11:52 ΜΑΖΙ Μ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ??? Η ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΝΕΝΑ ΣΩΓΑΜΠΡΟ??

      Διαγραφή
    3. Βρέ μπές εσύ μπροστά αγαπητέ 8.40μ.μ κι θα σ΄ακολουθήσουμε όλοι ! αντε κάνε το βήμα ντε , μην χρονοτριβείς άλλο...Είπαμε, αλάργα από "νύφες" , "σώγαμπρους" και πως τους είπες παρπάνω ; πεθαμένους ; ΝΑΙ και πεθαμένους. Ενα πράγμα να ξέρεις φίλε μου 8.40μ.μ. Οι όποιας μορφής επαναστάτες είχαν πάντα επώνυμο και μπαίνανε μπροστά και σε σένα απ΄ ότι φαίνεται σου αρέσει το "παρασκήνιο" ... Κάνε επώνυμα και σύ , όπως κάνανε μέχρι στιγμής ορισμένοι αξιόλογοι συντοπίτες μας μια διακήρυξη-ανακοίνωση και θα σε ακολουθήσουμε ΟΛΟΙ μας.
      Αλλά προτιμάς τον εύκολο δρόμο του α ν ώ ν υ μ ο υ "ήρωα ".

      Διαγραφή
    4. ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΣ!!!!!! ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    5. Οταν θες να ηγηθείς ψηφοδελτίου κ.9.31 π.μ, επιβλαλλεται να μιλας ΕΠΩΝΥΜΑ.Εγω δεν είπα ουτε και εξεφρασα ΠΟΤΕ τέτοια επιθυμία. Μονο και μόνο που οι χωριανοί σου ( και κατ΄ επέκταση και οι δικοί σου μανα-πατερας) διψανε κι δεν εχουν νερο να πιουν και σύ λες αυτα που λές ...δεν αξιζει τον κόπο να συνεχιστεί η συνομιλία μας.Αν οντως εισαι Αρχοντοχωρίτης, έλα στον Αη Δημητρη αυριο Δευτέρα 7.30μ.μ στου Φωτη Χεινοπωρου να τα πούμε. Μην διστασεις ...

      Διαγραφή
  12. ΦΙΛΕ 9:08 ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ??? ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ??? ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ. ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντησή σου δεν με καλύπτει, γνωρίζω το χρέος του πρώην Δήμου Αλυζίας, βιώνω και εγώ την κρίση όπως όλοι οι άλλοι, ξέρω ότι δεν υπάρχουν λεφτά για έργα στο Δήμο, όμως ξέρω ότι όλοι (ή σχεδόν όλοι) του Δημάρχου δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να κάνουν έργα στο Μύτικα, ας έδειχναν λίγο ενδιαφέρον - κάποια προσπάθεια έστω- και ο κόσμος θα το αναγνώριζε και τους αντάμειβε όταν έπρεπε.

      Απ' όλο αυτό βγάζω έξω τον κ. Ταμπάκη για τις προσπάθειες που κάνει τελευταία για το λιμάνι

      Διαγραφή
  13. "Δεν είμαι αντιδήμαρχος την περίοδο των παχιών αγελάδων τότε που οι δήμοι έπαιρναν πακτωλούς χρημάτων από την κεντρική εξουσία, αλλά είμαι αντιδήμαρχος εν μέσω μνημονίων...

    ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΗΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΚΟΜΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΜΩΣ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΥΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΑΠΟ 2006 ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΟ ΛΕΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κ. 7.57μ.μ .Δεν είστε ειλικρινής φίλε αν όντως είστε όπως λέτε επαγγελματίας. Ηδη τα έχετε πάρει όταν στις χρυσές εποχές που ενω ένα προϊόν π.χ μια πένσα έκανε 2 -3 ευρω, χρεώνονταν 12 ευρώ....κι ο νοών νοείτω !!! Αν ένας επαγγελματίας δεν πληρώνοπνταν μία ή δυο φορές απλά την τρίτη ,η λογική λέει , οτι δεν συνεργάζομαι ξανα με κάποιον που μου χρωστάει και τα διεκδικώ και δικαστικώς αν χρειαστεί και αξιζει τον κόπο. Μήπως όμως εσείς -αν είστε λέω επαγγελματίας- ήσασταν ο μοναδικός "εθνικός" εργολάβος στο Δήμο Αλυζίας που λέτε ; Ε τότε λογικό είναι εφόσον ο Δήμος αποδείχτηκε ζημιογώνος , εσείς έχετε λαμβάνειν !!! Και κακώς που δεν τα εχετε διεκδικήσει δικαστικώς. Να ξερετε οτι αν εχετε παραστατικά θα δικαιωθείτε σίγουρα. Για την εποχή των παχέων αγελάδων δεν λέτε τίποτα...εννοώ τότε που συνεχώς και αδιαλείπτως - όπως τεκμαίρεται απ΄τα λεγόμενά σας- "ήσασταν" ο μοναδικός που είχε οικονομικο αλισβερήσι ( με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως)με τον Δήμο. Φίλε προσωπικα πιστεύω οτι όσο και να εχετε λαμβάνειν απο το Δήμο , εσείς ως έμπορος σε επίπεδο αρχικού κόστους των προϊόντων που αγοράσατε και τα διαθέτατε τα προϊόντα σας δεν έχετε χάσει δεκάρα. Απλά το λέω αυτό γιατί δεν τα έχετε διεκδικήσει δια της νομίμου οδού και πετέτε μια ανώνυμη ρουκέτα στο μπλόκ κι όποιον πάρει η μπάλα.Αν είστε επαγγελματίας και σας χρωσταει τόσα πολλά ο π.Δήμος Αλυζίας γιατί δεν το λέτε επώνυμα ώστε να μάθουμε κι εμείς πόσα σας χρωστάει τί είδος εμπορεύονταν ο Δήμος απο εσάς κ.λπ .Να μην πω οτι φωτογραφίζεται με τη λέξη υλικά 3-4 μαντράδες οικοδομικών υλικών και φυσικά τους θίγετε εφόσον δεν το λέτε επώνυμα.Ελπίζω το φιλόξενο μπλόκ να μην με λογοκρίνει ...
      Γ.ΚΑΡΟΥΣΟΣ

      Διαγραφή
  15. Και μια μαντινάδα αφιερωμένη στην Αντιδήμαρχο

    "Ξηρομερίτικη καρδιά και λεβεντιά απο την Κρήτη
    ήρθε ο καιρός να δώσουμε ΑΞΙΑ στον πολίτη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ...Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ κ.ΣΑΜΑΡΑ ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΛΕΕΙ Η Κ.ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ??? ΠΟΣΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ?? ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ?? ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η αντιπολιτευση πρεπει να κατεβασει επικεφαλης το Γαλουνη.
    Ο Μπρουφας δεν τραβαει και σε συγκεκριμενα χωρια δε τον συμπαθουν.
    Ο Γαλουνης μπορει να νικησει στις επομενες εκλογες μονο αν ειναι επικεφαλης, διαφορετικα θα βλεπουν τη πλατη του πρωτου οσα χαλια και να εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. eidika aytos einai pou den tha brei tin fifo toy .edo sto mytika den ksexname. o galounis kai oi alloi einai parelthon . nea prosopa.

      Διαγραφή
    2. Αυτοί καλά βολεύτηκαν μέχρι τώρα, ξέρουμε ποιοί είναι, καιρός να βγάλουμε και κανέναν άλλο που δεν έχει φθαρεί όπως οι προηγούμενοι.

      Διαγραφή
  19. ΦΙΛΕ 912 ΣΩΣΤΟς ΕΙΣΑΙ. ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΤΗς ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ? ΜΗΠΩς ΚΟΒΟΥΝ ΒΟΛΤΕς ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ? ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ . ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ.ΗΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ . ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. εγω θα ηθελα καποια στιγμη να δω τι ΣΑΤΑ πηρε ο Δημος Αλυζιας και πηρε ολα αυτα τα χρονια ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ σε πραγματικα στοιχεια οπως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπες στον προυπολογισμό που "δημοσίευσε" ο Δήμος Ξηρομέρου και δέστα ...ή πήγαινε μια βόλτα στον Αστακό και ζήτησέ τα. Κι αμα τα δείς σφύρα μου κλέφτικα!

      Διαγραφή
    2. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ BLOGER ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ!!

      Διαγραφή
  22. Αν πραγματικά η κυβέρνηση επιλέξει- όπως αναφέρουν χτές τα ΜΜΕ- το σύστημα ξεχωριστων ψηφοδελτίων για Δήμαρχος ( δηλ. να είναι όσοι θέλουν οι υποψηφιοι Δήμαρχοι και σε ξεχωριστό για τον καθενα υποψήφιο δήμαρχο σε ψηφοδέλτιο) , αλλα και ξεχωριστό αλλά ενιαίο ψηφοδέλτιο για τους Δημοτικούς Συμβούλους [ ένα σύστημα που ίσχυε απο το 1838 ως το 1960 ] , ε τότε θα δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος ... Είναι το πιο δημοκρατικό σύστημα και ισχύει και σε πολλες χώρες στην Ευρώπη. Πεποίθησις μου είναι οτι ,αυτοί που δεν ήξεραν και ούτε ξέρουν ,κατα που πέφτει η Πόρτα της Μπαμπίνης ή ο Ξουβάς στα Βλιζανα , θα μας εγκαταλείψουν...και , δεν θα ξαναπατήσουν ΠΟΤΕ στο Ξηρόμερο. Ο λαός -τώρα - δεν θα κάνει λάθος .θα εκλεξει στο Ξηρόμερο Δήμαρχο με αναγνωρησιμότητα και Αυτοδιοικητικές ικανότητες και, ο νοών νοήτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οχι παλιες συνταγες. οχι ξανα τα ιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απαραίτητο φίλτατε 11.22μ.μ να ανατρεξουμε σε παλιες συνταγές.Σε όλο τον Δήμο υπάρχουν αξιόλογα , άμεμπτα , ηθικά και έντιμα άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης.Οι παλιοί που εχουν ασκήσει διοίκηση (Δήμαρχοι-Αντιδήμαρχοι-Πρόεδροι Δ.Σ) μην ανησυχείς , τους ξεπερναει η ίδια η ζωή. Δεν μπορεί ομως σε εναν Δήμο να μην υπάρχουν ατομα που να εναρμονίζονται και να ευθυγραμίζονται με το σημερινό λαϊκό αίσθημα ; Δεν είναι απαραίτητο φίλε να στριφογυρίζει το μυαλό μας πάντα γύρω απο αυτούς που υπενίσεστε και που έχουν τεράστιες ευθύνες για το τέλμα στον τόπο μας ; Υπάρχουν και παρα υπάρχουν συμπατριώτες και μάλιστα με πολυποίκιλες γνώσεις σε θέματα ΟΤΑ. Αρκει να τους συμπαρασταθούμε ΟΛΟΙ μας.

      Διαγραφή
  24. ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ!
    ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΥΡΙΑ ΝΤΙΝΑ ΔΕ ΧΑΛΑΣ ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑΙ!!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ
    ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΫΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΦΤΑ..
    ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ(;;;;)
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ! ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ
    Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ψάξτε τις ευθύνες άλλων
    και μη δίνετε καμία σημασία στις δικές σας ευθύνες...
    Κάνει κακό στην επιδερμίδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΗΣΤΟΣ [ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΙΩΤΗΣ ]7 Ιουνίου 2013 στις 1:20 μ.μ.

      ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΤΙΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΩΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΑΙ ,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ .ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΑΛΛΟΣ ΜΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΑΜΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ .ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΤΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ ΤΗΝ ΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΝΤΙΝΑ ΦΥΣΙΚΑ.

      Διαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.