Ερώτηση από Βουλευτές του ΚΚΕ για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας.Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας. Με «επενδυτικό» κίνητρο «κράχτη» την εφαρμοζόμενη εγκληματική πολιτική για τη διαμόρφωση φθηνότερης και περισσότερο ευέλικτης εργασίας. Όλα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και των καπιταλιστικών κερδών.
Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική δεν γλίτωσε ούτε η περιοχή Σάλτινη και Κουκουμίτσα στη Βόνιτσα. Όπου οι λαϊκές οικογένειες τους χρησιμοποιούν σαν χώρους αναψυχής, πλαζ λουομένων αλλά και χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων (αγώνες ιππασίας από τον ιππικό σύλλογο της περιοχής) λαϊκές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θρησκευτικές εκδηλώσεις. Περιοχή που είναι δεμένη με την πολιτιστική κληρονομία του τόπου.
Η συγκεκριμένη περιοχή είχε μπει στο μάτι των επενδυτών εδώ και χρόνια και τώρα δόθηκε η ευκαιρία όπου η συγκυβέρνηση παραδίδει την πλήρη κυριότητα δημόσιων ακινήτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και υπόσχονται κέρδη στους «επενδυτές» στο ΤΑΙΠΕΔ για να το παραχωρήσει στη συνέχεια για την κερδοφορία των επιχειρηματιών όπου η λειτουργία τους και η χρήση τους θα γίνει απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες για τους ανθρώπους του μόχθου της περιοχής.


Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία της περιοχής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Όχι μόνο δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τις ιδιωτικοποιήσεις αντίθετα δεν πρέπει να ξεγελαστούν από όλους αυτούς που τους τάζουν δουλειά, που πατάνε πάνω στις ανάγκες, στην ανεργία που δημιούργησαν οι πολιτικές τους στην περιοχή. Αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες γαλέρας, με μεροκάματα πείνας χωρίς δικαιώματα και υποβαθμισμένο περιβάλλον.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.Υπουργός:
· Θα σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο νησάκι Κουκουμίτσα και στην παραλία Σαλτινή στον Αμβρακικό κόλπο στη Βόνιτσα;
· Να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν οι χώροι για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Οι Bουλευτές 

Νίκος Μωραΐτης
Νίκος Καραθανασόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Κυρ βουλευταδες οσα προσπαθησαν οι δημοι να διαχειρηστουν, καταντησαν εστιες διαφθορας, βρωμιας και μη παροχης υπηρεσιων στο πολιτη. αυτο θελετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.