Παναγιώτης Στάϊκος: «Θα στηρίξω ψυχικά και χρηματικά τη Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Αστακού γιατί πιστεύω ότι ΑΞΙΑ ΕΣΤΙ».


Γράφει ο Παναγιώτης Στάϊκος.

Ο κύριος Λάμπρος Πιτσούλιας είναι ένας εξαίρετος εκπαιδευτικός, οικογενειάρχης και άνθρωπος. Πριν από λίγα χρόνια συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο, όπου ήταν Διευθυντής του Γυμνασίου Αστακού. Ο πραγματικός Δάσκαλος φαίνεται όμως, πως δεν μπορεί να αποκοπεί από το έργο του. Έτσι λοιπόν ως ψυχή της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου Αστακού, την οποία δημιούργησε πριν από 13 χρόνια, συνέχισε και μετά την ημέρα της συνταξιοδότησης του αυτή την όμορφη και δημιουργική πορεία.
Όλοι θυμόμαστε ότι αυτή η θεατρική ομάδα μας χάρισε υπέροχες παραστάσεις και μας έκανε υπερήφανους με τις Πανελλήνιες Διακρίσεις της στους μαθητικούς διαγωνισμούς θεάτρου. Αυτή η προσπάθεια αποτελούσε πραγματική παραγωγή πολιτισμού και επιπλέον κορυφαίο παιδαγωγικό στόχο.
Το σύγχρονο σχολείο δεν πρέπει απλά να στοχεύει στην παροχή γνώσεων, αλλά θα πρέπει να διδάσκει και να καλλιεργεί το ήθος και την αρετή, προκειμένου να παραδώσει στην κοινωνία ενάρετους πολίτες. Ολοκληρωμένη είναι η παιδεία των μαθητών, όταν μέσα σε αυτό που ορίζουμε ως κλασική παιδεία, λαμβάνουν και Μουσική και Θεατρική Παιδεία.
Το πραγματικό Θέατρο, το οποίο άνθισε τόσο πολύ στην Κλασική Ελλάδα, είναι αρμονική συνύπαρξη υψηλού επιπέδου νοητικών και ψυχικών διεργασιών. Απαύγασμα της ανθρώπινης διανόησης και στις μέρες μας θεωρούνται οι Τραγωδίες των αρχαίων Ελλήνων Τραγωδών. Τα Θέατρο πρωτίστως απαιτεί συλλογική προσπάθεια, πράγμα που δίνει χαρά σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες να μοιραστούν την επιτυχία, με αυτόν που συνεργάζονται. Απαιτεί να υποταχθεί το εγώ στο εμείς. Για να στεφθεί η συλλογική προσπάθεια με επιτυχία, απαιτείται υπευθυνότητα, συνέπεια, σκληρή δουλειά, αυτοσεβασμός, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, στοιχείων απαραίτητων για την επιτυχία και την ευτυχία και στην ζωή κάθε αξιόλογου και ολοκληρωμένου ανθρώπου.
Όλα αυτά τα δίδαξε και τα καλλιέργησε με μοναδική μαεστρία και αγάπη στους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας του Γυμνασίου Αστακού, ο εκλεκτός φίλος Λάμπρος Πιτσούλιας. Θυμάμαι τα πρόσωπα των παιδιών μετά από κάθε επιτυχημένη παράσταση να λάμπουν από χαρά, ευτυχία και ικανοποίηση. Κερδίζοντας την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους  εκτέθηκαν στο κοινό, νίκησαν τους φόβους τους, στάθηκαν όρθιοι και κέρδισαν άξια το δικό μας χειροκρότημα και θαυμασμό. Τα παιδιά μέσω του Δασκάλου τους κυρίου Λάμπρου Πιτσούλια είχαν ήδη ανέβει σε μια σφαίρα ανώτερης διανόησης. Τα ίδια μέσα από αυτή την διαδικασία είχαν μάθει να αναγνωρίζουν, εάν κάποιο παιδί είχε ξεχωριστό ταλέντο να το χειροκροτούν θερμά και να το πνίγουν στα φιλιά. Έτσι είχαν γίνει πραγματικά ανώτεροι άνθρωποι, τα οποία δεν ένοιωθαν φθόνο για κάποιον ικανότερο από εκείνα, αλλά θαυμασμό και αγάπη.!!!!
Σήμερα το πρωί ο εκλεκτός Φίλος Λάμπρος Πιτσούλιας μπροστά την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου με πικρία μου είπε, ότι τα τελευταία χρόνια συνάντησε κλειστές πόρτες για την λειτουργία της Θεατρικής Ομάδας και μου ζήτησε την αρωγή μου, μαζί με τον Δραστήριο Σύλλογο Γυναικών να στηρίξουμε την Θεατρική Ομάδα. Του δήλωσα ότι θα στηρίξω ψυχικά και χρηματικά την προσπάθειά του, γιατί πιστεύω ότι ΑΞΙΑ ΕΣΤΙ, καλώντας και όσους μπορούν σε αυτή την προσπάθεια.
Φίλε Λάμπρο μας έχουν λείψει πολύ τα φωτεινά πρόσωπα των παιδιών.
Επειδή ξέρω ότι είσαι λάτρης της καλής μουσικής, θέλω να σου αφιερώσω ένα υπέροχο τραγούδι που αγαπώ πολύ, την Ηλιαχτίδα, που έχει ερμηνεύσει με μοναδική ευαισθησία η Τάνια Τσανακλίδου και να σου πω παραφράζοντας τον στοίχο, ότι με αυτό το εγχείρημά σου σίγουρα δεν θα σπαταληθείς. Είμαστε δίπλα σου.
Αγαπητό Blog σας παρακαλώ να το κατεβάσετε από το YouTube.



Ευχαριστώ για την φιλοξενία. 
Αστακός 3/7/2013
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.