Δήλωση Πάνου Παπαδόπουλου: Αποχωρώ και δε νομιμοποιώ το θεσμικό και πολιτικό πραξικόπημα εκλογής νέου Προέδρου στη λιμενική επιτροπή Αιτωλ/νίας.


Ολοκληρώθηκε σήμερα 4-7-2013 η θεσμική και πολιτική εκτροπή, που σκοπό είχε την εκπαραθύρωσή μου – ως νομίμου αιρετού Προέδρου – της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας μέχρι 31-12-2014, μετά από “συντονισμένες” ενέργειες του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων κ. Αγγελάκα και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο μέσα σε ένα μήνα άλλαξε αναιτιολόγητα θέση, η οποία βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το νόμο που διέπει τη λειτουργία των Λιμενικών Ταμείων και απαγορεύει ρητά την αντικατάσταση Προέδρου – μεσούσης της τριετούς θητείας του – παρά μόνο όταν υπάρχει πλήρης ανασυγκρότηση της Λιμενικής Επιτροπής και το ζητήσουν τα 2/3 των μελών της, ήτοι έξι (6) μέλη. Σε κάθε περίπτωση η παραπάνω διαδικασία είναι κατά πάσα βεβαιότητα έωλη, πραξικοπηματική και νομικά διάτρητη. Παρά ταύτα έχω να επισημάνω τα εξής:
1) Αποδεικνύεται περίτρανα οκτώ (8) μήνες και πλέον τώρα, ότι το πρόβλημα κάποιων δεν ήταν η δυσλειτουργία της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, αλλά η τοποθέτηση, ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας του Προέδρου της (ανοικτές διαδικασίες, διαφάνεια παντού, ξεμπλοκάρισμα των πάσης φύσεως θεμάτων, ανάδειξη νέων κ.λπ.).
2) Προξενεί εντύπωση και κατάπληξη η εμμονή ορισμένων για το ξήλωμα της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, τη στιγμή κατά την οποία σε πολλά ζητήματα της καθ’ ύλην δικής τους αρμοδιότητας, έχουν αποτύχει και είναι ανεπαρκείς. Το μέλλον και τα πραγματικά γεγονότα θα δείξουν την τελική τους στόχευση.
3) Η συντελεσθείσα παρέμβαση καταργεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και σεβασμού της συλλογικής λειτουργίας των θεσμικών οργάνων. Αν κάποιοι δεν σέβονται τους θεσμούς και τις νόμιμες διαδικασίες εκ της θέσεώς τους, αυτό θα κριθεί από τους πολίτες, την ιστορία και την δικαιοσύνη.




4) Η περιπέτεια επανεκκίνησης που μπαίνει η Λιμενική Επιτροπή Αιτωλ/νίας θα έχει σοβαρές συνέπειες στην όλη αναπτυξιακή διαδικασία των λιμένων της περιοχής και των πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα. Προφανώς όμως αυτό δεν τους ενδιαφέρει και δίνουν, ιδιαίτερα στο Μεσολόγγι, την χαριστική βολή και σ’ αυτό τον τομέα δραστηριότητας.
5) Επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου που προκύπτει από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις.
Στη βάση των παραπάνω δηλώνω ότι αποχωρώ και δε νομιμοποιώ με κανένα τρόπο την σημερινή διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, διότι αυτή είναι αυθαίρετη και παράνομη.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι παραμένω μέλος της Λιμενικής Επιτροπής Αιτωλ/νίας, ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και ότι θα συμβάλλω, όταν και όποτε μου ζητηθεί, στην όποια επίλυση ή προώθηση των θεμάτων αρμοδιότητάς της.

Πάνος Παπαδόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.