Διακήρυξη-πρόσκληση Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου. Σήμερα στις 07:30 μ.μ. συνάντηση στο Ξενοδοχείο «Στράτος» στον Αστακό.


Αγαπητέ συμπολίτη,
Είναι κοινό, πια, βίωμα πως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων (προσωπικών και συλλογικών) που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Η εποχή του αυτόματου πιλότου και της εναπόθεσης της τύχης των δημόσιων πραγμάτων σε επιτήδειους ενδιάμεσους έχει παρέλθει. Προϋπόθεση ανασύνταξης και ανόρθωσης απ΄ την Κρίση είναι η διατήρηση της κοινωνικής ενότητας. Η κοινωνική ενότητα δεν είναι μια ηθικιστική προτροπή αλλά μια καίρια πολιτική πράξη. Δεν είναι μια συντηρητική περιφρούρηση της μεταπολιτευτικής κοινωνικοποίησης, αλλά επαν-ανακάλυψη της κοινωνίας σχέσεων, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας. Είναι, τέλος, η έξοδος απ΄την ατομική σιγουριά στην συλλογική αγορά.
Συμπολίτη,
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι τώρα πια παραδεκτό απ΄όλους, με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις μετετράπη σε τοπική Διοίκηση. Οι πολίτες αποξενώθηκαν απ΄την συμμετοχή στους θεσμούς και τον έλεγχο της εξουσίας, η τοπική πολιτική επαγγελματοποιήθηκε, η διαπλοκή ήκμασε και η διαφθορά κυριάρχησε. Ένα πλέγμα μυστικών σχέσεων συνέδεσε οικονομικά, πολιτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανοχή (λιγότερο ή περισσότερο) όλων μας σ΄ ένα πανηγύρι πολλών ετών.
Σ΄αυτό το πλαίσιο κι οι κάποιες συνετές φωνές απλώς ενίσχυαν το κάδρο.
Το τίμημα της Τ.Α στην πολιτική των μνημονίων ήταν η κατάρρευση της τοπικής Διοίκησης (40% μείωση εσόδων, 50% μείωση επενδύσεων κλπ).
Μ΄ αυτό το ιστορικό φορτίο και την δεδομένη διάθεση της κεντρικής εξουσίας να τελειώνει με το «σπάταλο κράτος» η ΤΑ οδηγείται ολοταχώς στην Ιδιωτικοποίηση. 
Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης, την ώρα που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, όπως το γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, καταρρέει, την ώρα που η κοινωνία διαλύεται κάτω από το βάρος του μνημονίου και η ίδια η κυριαρχία της χώρας υποθηκεύεται, μια ελπίδα απομένει: 
Η ανασυγκρότηση της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας. Μια μακρά, δηλαδή, διαδικασία ρήξεων και ανασυνθέσεων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι καταλυτικός ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πατριώτη,
Ζούμε σ΄ ένα Δήμο που απ΄ την φύση του μπορεί να διασφαλίσει την αυτάρκεια προϊόντων, μ’ ένα σύγχρονο αυτοτροφοδοτούμενο πολυπαραγωγικό μοντέλο, που θα κρατάει τον πληθυσμό του διασφαλίζοντας την εργασία του. Με δυνατότητες συνδυασμού γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, δασικού περιβάλλοντος, κτηνοτροφικής παραγωγής, αλιείας, μεταποίησης, τουρισμού κλπ. Με δυνατότητες αυτάρκειας (μέσω εναλλακτικής διαχείρισης) φυσικών πόρων. Με προϋποθέσεις ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Ένα Δήμο σε κομβικό στρατηγικό χώρο για τον νομό μας και την Δυτ. Ελλάδα συνολικά.
Προϋπόθεση ενεργοποίησης αυτών των πλεονεκτημάτων είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.
Να βάλουμε τους πολίτες του τόπου μας, απ΄ το περιθώριο της ιστορίας, στο κέντρο της πολιτικής και της οικονομίας.
Συμπατριώτη,
Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική στο Δήμο μας αδίκησε τους πολίτες. Μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών από ελάχιστα πρόσωπα που διαχειρίζονταν τον Δήμο ερήμην του κόσμου, με μια ομάδα οπαδών, ευνοημένων του τοπικού συστήματος, με τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα να λειτουργούν σαν παραμάγαζα της τοπικής εξουσίας.
Μια πολιτική με επίκεντρο τις δημόσιες σχέσεις, με αδιαφάνεια και άμεση διασύνδεση με το κεντρικό πολιτικό κατεστημένο.
Έλειψε το όραμα, ο Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο έλεγχος κι η αμεσοδημοκρατική συμμετοχή.
Πατριώτη,
Αν σ΄αυτή, την καθοριστική για το μέλλον του Ελληνισμού, της χώρας και του τόπου μας, ιστορική στιγμή επιλέξουμε την αποχή, την απάθεια κι όχι την άμεση, συλλογική παρέμβαση, αν τώρα δεν βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε εδώ, παρόντες, ενωμένοι κι αποφασισμένοι, στρατευμένοι στον Αγώνα σωτηρίας του τόπου, θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας και την ιστορία. Θα μείνουμε ως η γενιά των καταραμένων δειλών, «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα».
Πάνω στις αρχές της άμεσης συμμετοχής και του ελέγχου, της βιώσιμης ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, της διαφύλαξης του δημόσιου χώρου, της Αλληλεγγύης και της συνεταιριστικότητας οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα ευρύ Αυτοδιοικητικό Μέτωπο.
Μια Συνάντηση Πολιτών για τον Δήμο Ξηρομέρου, με στόχο την σύγκρουση με τις χρόνιες κατεστημένες δομές και τις χρόνιες τοπικές παθογένειες.
Μια Συνάντηση Πολιτών που πρέπει να κυβερνήσει τον Δήμο.
Αν δεν γίνει τώρα θα είμαστε ανάξιοι της χώρας και του τόπου για άλλη μια, ίσως ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτής της Συνάντησης, δεσμευόμαστε γι΄ αυτό και καλούμε τους πολίτες σε ανοικτή ιδρυτική συγκέντρωση όπου θα συναποφασίσουμε το πλαίσιο καθόδου στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον επικεφαλής του σχήματος.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7:30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «ΣΤΡΑΤΟΣ».

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.