Η μετάφραση της επιστολής των 290 αλλοδαπών προς τον Πρωθυπουργό για τα ιχθυοτροφεία.

 

Ρώμη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ FISH-FARM ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΛΑΜΟΣ, ΚΑΣΤΟΣ, ΛΕΥΚΑΔΑ, ΜΕΓΑΝΗΣΙ.

Αξιοσέβαστε Πρόεδρε Σαμαρά,
Είμαστε μια πολυπληθής ομάδα τουριστών, Ιταλών, Γάλλων, και άλλων Ευρωπαϊκών εθνικοτήτων, που αγαπάει την Ελλάδα και ιδιαίτερα την περιοχή της Λευκάδος-Μεγανησίου-Καλάμου-Καστού-Μύτικα. Μερικοί από εμάς έχουν αγοράσει κατοικίες, πολλές εκ των οποίων τις ανακαινίσαμε και τις ξαναφέραμε στην ομορφιά περασμένων χρόνων.
Η περιοχή είναι τόσο όμορφη και μοναδική με μία θάλασσα που δεν υπάρχει πλέον σε κανένα μέρος της Ευρώπης, που μας φάνηκε ειλικρινά απίστευτο όταν μάθαμε ό,τι σε αυτά τα παρθένα μέρη σχεδιάζεται η κατασκευή ιχθυοκαλλιεργειών.
Η ανησυχία δεν είναι μόνο δικιά μας, αλλά και του κόσμου που κατοικεί δεκαετίες δεκαετίων στην περιοχή: ψαράδες, αγρότες, και άλλοι που διαμένουν εκεί, για διαφορετικούς λόγους σε αυτά τα νησιά. Δεν καταλαβαίνουμε πως είναι δυνατόν να καταστραφούν τέτοια μέρη -προσανατολισμένα στον τουρισμό που ειδικά φέτος ήταν σε πλήρη ανάπτυξη -με πρωτοβουλίες τέτοιου τύπου.
Δεν είμαστε αντίθετοι στις ιχθυοκαλλιέργειες. Στις χώρες μας έχουμε πολλές, αυτό όμως που μας φαίνεται απίστευτο είναι ότι κάποιοι θέλουν να κατασκευάσουν σε αυτή την περιοχή.
Η Ελλάδα έχει εκατοντάδες χιλιομέτρων ακατοίκητης και μη τουριστικής ακτογραμμής. Γιατί λοιπόν να μην κατασκευασθούν εκεί;
Αγαπητέ Πρόεδρε μπορούμε να σας φέρουμε ένα παράδειγμα;
Είναι σαν εμείς στην Ιταλία να θέλαμε να κατασκευάσουμε fish-farm στο νησί του Capri ή οι Γάλλοι στα παράλια της Κυανής Ακτής. Δυστυχώς αρνητικά παραδείγματα υπάρχουν και στην Ιταλία: στο Orbetello στην Τοσκάνη υπάρχει από χρόνια μια τεράστια ιχθυοκαλλιέργεια που μολύνει την περιοχή, διαχέει αηδιαστικές μυρωδιές και χαρακτηρίζεται από αύξηση κουνουπιών και θαλάσσιων φυκιών.
Πολλοί από εμάς, αν αυτή η πρωτοβουλία συνεχιστεί θα μπορούσαν να αποφασίσουν να μην περνούν τις διακοπές τους στην περιοχή (κάποιοι συχνάζουν σε αυτές τις θάλασσες περισσότερο από 20 χρόνια) και να πουλήσουν τα ακίνητα τους με θλίψη και θυμό.
Θα μπορούσαμε να σας ζητήσουμε να ξανασκεφτείτε αυτές τις επιλογές οι οποίες μας φαίνονται ότι δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση για την ανάπτυξη της αγαπητής και αγαπημένης μας Ελλάδας;

Με πολύ σεβασμό
Renzo Santelli
(εκπρόσωπος των πρώτων 290 που υπογράφουν το γράμμα)
renzo.santelli@fnsi.it
Κινητό τηλέφωνο 00393355325534

3 σχόλια:

 1. grazie per tutto quello che fate per noi
  gracias por tuttos los acciones por nosotros
  merci pour tout che fairent pour nous

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγωνίζονται οι ευρωπαίοι τουρίστες να σώσουν τον Μύτικα...
  (κι οι Μυτικιώτες το ξύνουν με γκαζμά γιατί η τζουγκράνα αφήνει κενά)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.