Παρέμβαση του Βασίλη Μουρκούση για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και των ανώνυμων επικρίσεων και κατηγοριών στο διαδίκτυο.


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες.
Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τους θρασύδειλους ανώνυμους εισαγγελείς του διαδικτύου να δικάζουν, να απαξιώνουν και να εγκαλούν την δημοτική αρχή και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Ξηρομέρου για δειλία, αφωνία, σκοπιμότητα, για υπηρέτες συμφερόντων κ.τ.λ. Κυρίες και Κύριοι δειλοί ανώνυμοι εισαγγελείς γιατί ούτε εδώ τολμάτε να βάλετε το όνομά σας για να δούμε τι σόι "ενεργοί πολίτες" είστε και η αιχμή αυτή δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την πολιτική κίνηση των Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου, η γενίκευση είναι αρχή Φασισμού. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Η αξιοπρέπεια και η τιμή του κάθε πολιτευτή δεν είναι συλλογική αλλα τον χαρακτηρίζουν οι πράξεις, οι θέσεις και οι υπογραφές του. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου τάχθηκε κατά του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών απο τον Νοέμβρη του 2011 και εξέδωσε το γνωστό ψήφισμα. Συμμετείχε με άλλους Δήμους και κινήσεις για την ανάκληση του παραπάνω νομοθετήματος στο ΣτΕ. Δηλαδή λίγες μέρες μετά την ψήφιση του διότι με τον τρόπο που το ψήφισε δια περιφοράς η κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου πρωτοστατούντος του Υπουργού κυρίου Γερουλάνου πέντε μέρες πριν πέσει δεν το πήρε κανένας χαμπάρι.
Επείδή πολλά έχουν γραφτεί ότι ο Δήμος Ξηρομέρου έχει αλλάξει θέση στο θέμα αυτό είναι παντελώς αναληθή, διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αλλαγή θέσης!
Τώρα αν δεν έχει πληρώσει στους δικηγόρους το ποσό που αντιστοιχεί στο Δήμο Ξηρομέρου για τις ενέργειες στο Συμβούλιο Επικρατείας αυτό είναι θέμα της οικονομικής επιτροπής.
Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 είναι αλήθεια ότι το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου κατά πλειοψηφία έδωσε την έγκριση του για να κάνει ο ΝΗΡΕΑΣ στη νήσο Μάκρη δυο μονάδες των εκατό στρεμμάτων η κάθε μια με την προϋπόθεση ότι θα καταργούσε εννέα παλιές που ήταν γύρω από την νήσο Μάκρη συνολικής έκτασης διακοσίων στρεμμάτων. Τότε αν και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανα τοποθέτηση και εξήγησα τους λόγους που καταψήφισα την πρόταση αυτή, καθώς και οι συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι Λύτρας Σπύρος, Καϋμενάκης Σπύρος και Κατσιπάνος Αναστάσιος.
"Κύριε blogger την απόφαση την έχετε. Σας παρακαλώ να την αναρτήσετε για να βγάλει και ο κάθε συνδημότης τα συμπεράσματα του."
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΨΗΦΙΣΜΑ 
Το Δ.Σ. του Δήμου Ξηρομέρου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ψήφιση του χωροταξικού Σχεδίου για τις ιχθυοκαλλιέργειες, χωρίς την έγκριση του και χωρίς να ερωτηθούν οι Τοπικές Κοινωνίες αλλά με την λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». 
Καταγγέλλει:
α) Τον τρόπο που έγινε η σύνταξη της μελέτης, που κατά πληροφορίες και δημοσιεύματα, συντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους ιχθυοκαλλιεργητές. 
β) Τον χρόνο και τον τρόπο που υπεγράφη η εν λόγω Κ.Υ.Α., από τους συναρμόδιους Υπουργούς και η δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. στις 4/11/2011, η οποία:
- έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τους παράκτιους αλιείς. 
- τινάζει στον αέρα κατ’ εξοχήν τουριστικές περιοχές της χώρας, με την χωροθέτηση Π.Α.Υ. σε μισθωμένες εκτάσεις 100 θαλασσίων στρεμμάτων, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μίγμα θαλάσσιων νεκροταφείων με ταυτόχρονο αποκλεισμό κάθε άλλης παραγωγικής και οικονομικής δραστηριότητας. 

Ο κίνδυνος είναι ορατός για: 
- τα ευαίσθητα οικοσυστήματα και τη λειτουργία τους. 
- τη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της χώρας. 
- την υποβάθμιση κάθε συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει η χώρα. 
- την ανάπτυξη κάθε μορφής εναλλακτικών δράσεων τουρισμού σε όλα τα οικοσυστήματα. 

Ζητάει: 
α) Την ανάκληση της εν λόγω Κ.Υ.Α. περί του χωροταξικού Σχεδίου για τις ιχθυοκαλλιέργειες. 
β) Νέο σαφές σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης των ιχθυοκαλλιεργειών που θα ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. 


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όσο για τον αξιότιμο "παραπολιτικό" τον προκαλώ να βγάλει την κουκούλα του και να γίνει επώνυμος πολιτικός ή πολίτης. Εμείς σωστά ή λάθος μιλήσαμε και παρεμβήκαμε το 2011 και 2012 με τι θέσεις μας και τις υπογραφές μας και δεν περιμέναμε να θιχθούν τα προσωπικά μας συμφέροντα για να βγούμε στα κεραμίδια. Όσο για τους πολιτικούς εκλογές έρχονται!!! Να μην κάνουν και κανένα "show"! Είδαν φως και μπήκαν. 
Κλείνοντας δηλώνω ότι παραμένω αταλάντευτα στις θέσεις μου και με εκφράζει απόλυτα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου τον Νοέμβρη του 2011.

Με εκτίμηση 
Μουρκούσης Βασίλης 

Π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου -
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου

9 σχόλια:

  1. Αυτά τα ψηφίσματα έχουν πρακτικό αντίκρυσμα;
    μπορούν, δηλαδη, να εμποδίσουν την δημιουργία νέων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών ή απλά έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα; φαντάζομαι ό,τι όσοι πήραν μέρος, στο εν λόγω ψήφισμα θα γνωρίζουν και την απάντηση, ελπίζω να την κάνουν γνωστή και σε εμάς.

    ανώνυμος ψηφοφόρος (Σαν αυτούς που επι αιώνες κάνουν κριτική στους κατέχοντες την εξουσία στα καφενεία. στον δρόμο, στο σαλόνι, στην κουζίνα και στην κραβατοκαμαρα χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να την κοινοποιήσουν επωνύμως σε κανέναν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΝΩΜΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΤΟ ΑΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ. ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΙΣΩΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε πολλες φορες τετοιες αποφασεις ειναι για τα ματια του κοσμου.
      Συνηθως τοσο σημαντικα θεματα κρινονται στο παρασκηνιο, μεσω πιεσεων σε εξουσιες που μετρανε, εκτος και αν ισχυει το "και την πιτα ολακερη και τον σκυλο χορτατο"
      ξερω οτι μερικα πραγματα δεν εξαρτιονται απο δημους και τοπικες κοινωνιες το ερωτημα που τιθεται ομως ειναι αν ο δημος εχει κανει ή προτιθεται να κανει ολα οσα πρεπει.
      Αν η κοινοτητα του Μυτικα ειχε μεινει σε αποφασεις τον καιρο του χοιροστασιου πιστευεις οτι θα ειχε αλλαξει κατι;

      Διαγραφή
    2. Υπάρχουν και αποφάσεις-ψηφίσματα γνωμοδοτικού χαρακτήρα π.χ. η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου των Επτανήσων όπως δήλωσε ευθαρσώς και ο περιφεριαρχης κ.Σπύρου
      Τα ελληνικά είναι πολύπλοκα...

      Διαγραφή
  3. Το νησί Μάκρη είναι ιδιωτικό. Από που κι ως πού γνωμοδότησε ο δήμος για εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργειας σε αυτό το σημείο? Τον ιδιοκτήτη τον ενημέρωσε κανένας? Όπως και στα υπόλοιπα νησιά? Έτσι ενημερωτικά, επειδή δεν ξέρουμε για να μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειλικρινά δεν ξέρω πως λειτουργούν και πως διοικούνται οι Δήμοι, αλλά πως είναι δυνατόν η οικονομική επιτροπή να είναι αρμόδια για την πληρωμή του δικηγόρου? Θέλω να πω είναι δυνατόν να έχει αποφασίσει ο Δήμος την συμμετοχή του στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η οικονομική επιτροπή να είναι αρνητική στην πληρωμή του δικηγόρου? Κάτι δεν κολλάει καλά. Καθόλου καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά καμιά απάντηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.