Το πραξικόπημα και το γελοίον του πράγματος


Γράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης.
Συνταγματάρχης ε.α.

Όπως κάθε βράδυ έτσι και χτες σερφάριζα στο διαδίκτυο ψάχνοντας ειδήσεις και ενδιαφέροντα κείμενα για διάβασμα μέχρι που ένας τίτλος ηλεκτρονικής έκδοσης σοβαρής, υποτίθεται, εφημερίδας, πετάχτηκε σαν καρφί στο μάτι: ‘’Πραξικόπημα ετοιμάζουν οι έφεδροι των ειδικών δυνάμεων΄΄. Μετά τη πρώτη ταραχή, θυμήθηκα την υπερβολή και την ελαφρότητα που χαρακτηρίζει τα ΜΜΕ και το διάβασα για να πληροφορηθώ κι εγώ, πως το ανακάλυψαν τα τσακάλια οι δημοσιογράφοι.
Να λέει ο ανώνυμος συντάκτης, κυκλοφορεί μια διακήρυξη στο διαδίκτυο από τους εφέδρους των ειδικών δυνάμεων που καλεί το λαό σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με αίτημα τη παραίτηση της κυβέρνησης κατ’ επιταγή του άρθρου 120 του Συντάγματος.
Άλλη πληροφορία; Άλλο επιχείρημα για τη προετοιμασία του πραξικοπήματος; Τίποτε άλλο, μόνο η διακήρυξη. Δηλαδή κατ' αυτούς τα πραξικοπήματα αναγγέλλονται: Αύριο στις έξι το πρωί, θα κάνουμε πραξικόπημα. Προσέξτε μη σας πιάσουμε με τις πιτζάμες όπως το ΄67’’ Α και υπογράφονται γιατί στην ιστοσελίδα των έφεδρων υπάρχουν όλα τα ονόματα, φωτογραφίες, δραστηριότητες κλπ
Και να η σκυτάλη στον κάθε αδέκαστο Μπάρα της δημοσιογραφίας, Πρετεντέρη, Χατζηνικολάου και λοιπούς τηλεοπτικούς αστέρες να σχολιάζουν, να κάνουν αναλύσεις, να καλούν ειδικούς τηλεοπτικούς μαϊντανούς το ίδιο γελοίους με αυτούς και να αναλύουν το πραξικόπημα.
Το Μαξίμου γράφουν ανησυχεί και παρακολουθεί τη κατάσταση, ενώ η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε προκαταρκτική εξέταση.
Κι εγώ ο δυστυχής αναφωνώ: Μα καλά πόσο γελοίοι είναι τέλος πάντων; Διότι αν δεν είναι γελοίοι τότε είναι εξαιρετικά επικίνδυνος όλος αυτός ο εσμός δημοσιογράφων και πολιτικών
Πως γίνεται πραξικόπημα που προαγγέλλεται από συγκεκριμένη ομάδα;
Με τι μέσα θα την κάνει; Με τα νεροπίστολα; Ή με τα ελβετικά μαχαιράκια εκστρατείας; Ένα πραξικόπημα θέλει μηχανισμό βίαιης καταστολής και επιβολής της θέλησης, υπάρχει κανένας τέτοιος; Μήπως οι έφεδροι έχουν όπλα φυλαγμένα σε κρύπτες; Για εξετάστε τη περίπτωση αυτή, γιατί υπήρχε κι ένα σχέδιο ανταρτοπολέμου με κρύπτες όπλων. Μάλλον αυτά θα χρησιμοποιήσουν. Άντε σας άνοιξα και τα μάτια. Δεν το έχει αναφέρει κανένας αυτό, έτσι;
Αδέλφια αν δεν ισχύει το γελοίον του πράγματος τότε υπάρχει και η εκδοχή της σχεδιασμένης αναταραχής. Ψάξτε ρουφιανάκια του συστήματος ένα θέμα, τρέξτε το, αναλύστε το, γαμήστε το για να αλληθωρίσει το πόπολο, να γουρλώσει τα μάτια του, πω πω χούντα ετοιμάζουν πάλι, για να περάσουν πιθανά νέα μέτρα που θα επιβληθούν. Είναι μια εκδοχή, αρρωστημένη αλλά υπαρκτή.
Και για να σοβαρευτούμε, οι ενώσεις αυτές των εφέδρων είναι ομάδες ανθρώπων που αγαπάν τη πατρίδα κι είναι έτοιμοι να θυσιαστούν γι' αυτήν. Σαφώς υπάρχουν κάποιοι γραφικοί ή ακραίοι ανάμεσα τους, αλλά μέχρις εκεί Δεν βάζουν τη κομματική ταυτότητα πριν τη πατρίδα. Κι ανησυχούν όπως όλοι για την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Για τη δουλεία μας στους ξένους. Και δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το να αντισταθούν , να αντισταθούμε, διαμαρτυρόμενοι και να ζητήσουν τη παραίτηση της κυβέρνησης και τη δρομολόγηση νέων εκλογών αντιβαίνει τον νόμο; Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει το ίδιο, η αριστερά, οι ΑΝΕΛ, η ΧΑ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κι ο κάθε φούφουτος της πολιτικής. Τι ενόχλησε εδώ, ότι η ομάδα αυτή έχει καταγωγή από το στράτευμα; Σαφώς ναι, γιατί η σημερινή δημοκρατία είναι αδύναμη, δεν έχει τη στήριξη του λαού και μ ένα φύσημα θα καταρρεύσει. Γιατί η σημερινή δημοκρατία εξέθρεψε τους κλέφτες πολιτικούς και τους νταβατζήδες καναλάρχες, εθνικούς εργολάβους, τον τεράστιο δανεισμό για τον έλεγχο του λαού μέσα από τη πελατειακή σχέση και την εθνική λαμογιά. Γιατί αποδείχτηκε ανάξια να θέσει τα εχέγγυα της χρηστής διοίκησης κι η χώρα να οδηγηθεί στην ευημερία μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είχε σχεδιάσει ο πραγματικός Εθνάρχης ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Τέτοια δημοκρατία δεν τη θέλει πλέον ο λαός κι επειδή χρειάζεται ν αλλάξει, ας το κάνει το πολιτικό σύστημα από μόνο του γιατί είναι πολύ πιθανό να εξαναγκαστεί από τον ίδιο το λαό. Και τότε δε θα λέγεται πραξικόπημα. Διαφορετική είναι η λέξη. Και μπορεί να έχει και αίμα, πολύ αίμα.
Είναι καιρός να το αντιληφθεί αυτό το πολιτικό σύστημα. Να εδραιώσει μια διαφορετική δημοκρατία, πραγματική με σεβασμό σ έναν κυρίαρχο, σκληρά εργαζόμενο λαό. Αν αυτό δε γίνει και συνεχίσει να πορεύεται όπως μέχρι τώρα τότε θα τρέμει σε κάθε διακήρυξη έφεδρου λοχία και σε κάθε ακραίο ακτιβισμό του μορφώματος της Χρυσής Αυγής, που το ίδιο το πολιτικό σύστημα εξέθρεψε με την καταστροφική διαχείριση της χώρας μας τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Άντε και σε άλλα τέτοια πραξικοπήματα της πιτζάμας, μπας και ξυπνήσουν οι ‘’σωτήρες’’.
Και σε πείσμα καιρών και προσώπων,
Αδέλφια,
Υγιαίνετε

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.