Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου για το πρόβλημα του νερού στον Αστακό.


Σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη του Αστακού, από την Δημοτική Αρχή ανακοινώνονται τα εξής: 
Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό την 28η Οκτωβρίου (απογευματινές ώρες). Αμέσως δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο, και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, και συνεργείο του Δήμου, καθώς και ο υπεύθυνος εργολάβος για την συντήρηση των αντλιοστασίων στην Δ.Ε Αστακού, μετέβησαν στις πηγές του Αγίου Δημητρίου, όπου διαπίστωσαν βλάβη στην υποβρύχια αντλία (μειωμένη απόδοση κατά 50%). Αποτέλεσμα αυτού, η αδυναμία στην επάρκεια υδροδότησης της πόλης του Αστακού.
Εντός του επόμενου 24ωρου έγινε παραγγελία και παράλληλα τοποθέτηση της καινούργιας αντλίας από τον υπεύθυνο εργολάβο, η οποία τέθηκε σε λειτουργία στις 10:00 μ.μ. (30/10/2013). Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια όλα τα παραπάνω να γίνουν σε όσο το ανθρωπίνως δυνατόν σύντομο χρονικό διάστημα.


Όπως όλοι οι κάτοικοι γνωρίζουν η υδροδότηση της πόλης του Αστακού γίνεται τις τελευταίες δεκαετίες ανελλιπώς από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου, με ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο αφενός εκτείνεται σε μια απόσταση αρκετών χιλιομέτρων και αφετέρου είναι παλαιό. Θα πρέπει εδώ να ενημερώσουμε όλους τους κατοίκους της πόλης του Αστακού ότι τα προβλήματα υδροδότησης, αυτά που παρουσιάστηκαν και κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού, οφείλονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στην παλαιότητα του δικτύου. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι έχουμε σχεδόν καθημερινά βλάβες.
Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου προσπαθεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα όπως:
  1. Με την ένταξη στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, της αντικατάστασης του παλαιού δικτύου υδρεύσεως του Αστακού. 
  2. Με παρεμβάσεις και βελτιώσεις στο δίκτυο ύδρευσης στην πόλη του Αστακού (διακλαδώσεις).
Αγαπητοί συνδημότες, κάτοικοι του Αστακού,
Το νερό, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι κοινωνικό αγαθό, και η εκάστοτε Δημοτική Αρχή οφείλει να παρέχει ανελλιπώς, και σε άριστη ποιότητα, σε όλους τους δημότες της. Ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή και έχοντας πλήρη επίγνωση των δύσκολων καταστάσεων που αντιμετώπισαν όλο αυτό το διάστημα οι συμπολίτες μας...
Ζητάμε συγνώμη από όλους τους δημότες μας για τα προβλήματα στην υδροδότηση και για την ταλαιπωρία την οποία υπέστησαν.
Παράλληλα ζητάμε και την δική σας κατανόηση αλλά κυρίως την συμπαράστασή σας για κοινή προσπάθεια ΟΛΩΝ (Δημοτών και Δημοτικής Αρχής) έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες από όλους.
Δίνουμε την υπόσχεση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την προσπάθεια σε κάθε επίπεδο για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του Αστακού αλλά και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά ότι η υπόθεση του νερού είναι κάτι που μας αφορά όλους (κυρίως την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ) αλλά και τον καθένα προσωπικά.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.