Δήμος Ξηρομέρου: Σημαντική απόφαση για το έργο υδροδότησης της Παλιόβαρκας.


Μια πολύ σημαντική απόφαση όσο αναφορά την πορεία του έργου υδροδότησης της Παλιόβαρκας, δηλαδή της παραλιακής ζώνης της Αλυζίας (από Μύτικα μέχρι Παλιόβαρκα) πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου στην συνεδρίαση της 29ης Σεπτεμβρίου 2013.
Συγκεκριμένα, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την αγορά ακινήτου, εμβαδού 400 τ.μ., στην περιοχή Αγριλιά της Τ.Κ Αρχοντοχωρίου, για την κατασκευή δεξαμενής που θα εξυπηρετεί τις υδρευτικές ανάγκες των κατοίκων της Παλιόβαρκας του Δήμου Ξηρομέρου. Πρόκειται για κομβικό σημείο στο έργο, αφού ο συγκεκριμένος χώρος έχει επιλέγει από τον μελέτη ως ο μοναδικός και καταλληλότερος.



Έτσι λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου έδωσε την λύση στο πρόβλημα για την κατασκευή της δεξαμενής. Στο μεταξύ το υπόλοιπο τμήμα του έργου προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούσαν την διέλευση του κεντρικού αγωγού κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αστακού-Μύτικα και των κάθετων δρόμων προς την παραλία, και κατά μήκος αυτής. Αυτή την στιγμή κατασκευάζονται τα φρεάτια υδρεύσεως.


Ας ελπίζουμε μέχρι το Καλοκαίρι το έργο να είναι έτοιμο. Σίγουρα είναι ένα θετικό βήμα για την αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής, αφού η υδροδότηση της Παλιόβαρκας, πέραν ότι θα εξυπηρετήσει ιδιόκτητες αλλά και επισκέπτες, θα συμβάλει περαιτέρω στην δημιουργία των συνθηκών εκείνων, μαζί με το σχέδιο πόλης του Μύτικα, για την τουριστική ανάπτυξη της Αλυζίας και κατά επέκταση του Δήμου Ξηρομέρου.
Τέτοια έργα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε βιομηχανική ζώνη (βλέπε ΚΥΑ ιχθυοκαλλιεργειών).

To τρίτο μάτι.

4 σχόλια:

  1. Αν προκειται να γινει σε σαθρό εδαφος με χαλικια (χαλικιά οπως το λενε) , οπως φαινεται στη πρωτη φωτογραφια ναλειπει καλυτερα. Γιατι με τις πρωτες βροχες η περασμα απο πανω τρακτερ η φορτηγου θα διαραγει, τα νερα θα τρεχουν στη θαλασσα, οπως διδαξε το προσφατο παρελθον και θα κλεμε τα λεφτα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η πρωτη φωτογραφια ειναι απο την παραλια και εχει χαλικια...τι να κανουμε δηλαδη? τοσο καιριο εχει βουλιαξει η παραλια? μην τρελαθουμε κιολας....γιναμε ολοι μηχανικοι και ειδικοι...

      Διαγραφή
  2. ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΜΝΑΙ ΚΑΛΟ. ΑΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε 727 δε χρειαζεται να εισαι εδικος για να μη Περασεις τις σωληνες μεσα απο χαλικια !
    Η παραλια ολοι το ξερουν εχει χαλικια. Τοτε τι κανουμε ? Περναμε τις σωληνες λιγα μετρα ποιο πανω που ειναι ποιο σταθερο το εδαφος. Η φτιαχνεις τσιμεντενιο καλυμα σαν αυλακι. Αλωστε ειναι γνωστο οτι στη παραλια υπαρχει απαλλοτριωση η οποια ειναι αρκετα ποιο πανω απο εκει που οι επιτηδειοι εχουν τους φρακτες τους. Γνωστο και αυτο!
    Δε χρειαζεται να βγαλεις πανεπιστημιο η πολυτεχνειο για να καταλαβουμε τα αυτονοητα.
    Αλλωστε οι επιστημονες κατεστρεψαν περιβαλον, οικιστικο, και φυσικο.μη κολαμε εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.