Ξεκίνησαν οι ανακρίσεις.Συμπληρώνονται σε λίγο δυο ολόκληρα χρόνια απ’ την ημέρα που ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου και πρώην πρόεδρος του Σώματος περνούσε την πόρτα του εισαγγελέα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το σκάνδαλο με τα δημοτικά τέλη της Δ.Ε. Αλυζίας και την υπεξαίρεση που είχε διαπιστωθεί. Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2011 όταν ο κ. Βασίλης Μουρκούσης ενημέρωνε επισήμως την Εισαγγελία, για μια υπόθεση που επί μακρόν απασχολούσε την τοπικό κοινωνία, την επικαιρότητα και το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου είχαν γίνει επανειλημμένως απίστευτες καταγγελίες.
Επί ενάμισι και πλέον χρόνο, με αλλεπάλληλα έγγραφα και αποφάσεις καλούνταν το ΣΔΟΕ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, η Περιφέρεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο Εισαγγελέας να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο… και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί (!), για μια υπόθεση, μάλιστα, για την οποία βοούσε ο τόπος!!!
Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση της μη απόδοσης εισπραχθέντων δημοτικών τελών στον πρώην Δήμο Αλυζίας.
Θυμίζουμε πως όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση, στην αρχική έκθεση, που φέρει ημερομηνία 28/2/2011, γίνονταν λόγος για 31.808,60 ευρώ. Δύο εβδομάδες αργότερα με εντολή του αρμοδίου Αντιδημάρχου «διατάσσεται» έλεγχος και στις 23/3/2011 το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί, με απόφασή του, το ΣΔΟΕ να σπεύσει. Την επομένη κιόλας ημέρα κοινοποιείται έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο ο Δήμος ζητά την αποστολή επιθεωρητών. Ανάλογο έγγραφο – απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου θα πάει αργότερα και στην Περιφέρεια, αλλά και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Εν τω μεταξύ τα δημοσιεύματα οργιάζουν, το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις στην τοπική κοινωνία. Και επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο με αντικείμενο το διαγραφή των «χρεών» των 281 πολιτών που έπρεπε να πληρώσουν για δεύτερη φορά ποσό της τάξης των 9000 ευρώ, για τα οποία δεν είχαν βρεθεί οι βεβαιωτικοί κατάλογοι. Η εισαγγελία της Λευκάδας, είναι βεβαίως ενήμερη. Τίποτε ωστόσο δεν έχει γίνει, πλην της απομάκρυνσης του υπαλλήλου απ’ την υπηρεσία που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών και την απασχόλησή του σε άλλον τομέα!
Το θέμα επαναφέρει η αντιπολίτευση, με τον κ. Γιάννη Λύτρα να καταγγέλλει ολιγωρία απ’ την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Και ανοίγει νέος κύκλος αντιπαραθέσεων και πολιτικής σύγκρουσης στο Δήμο Ξηρομέρου, με τους πολίτες σαστισμένοι να παρακολουθούν και να μην μπορούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να έχει διαπιστωθεί η υπεξαίρεση και τόσα χρόνια μετά..., να υπάρχουν μόνο συζητήσεις και καταγγελίες.


Η κίνηση του κ. Μουρκούση, πάντως, ήταν εκείνη που έδωσε την αναγκαία κατεύθυνση σ’ αυτή την ιστορία.
Και φτάνουμε στη σημερινή ημέρα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, ο κ. Μουρκούσης μόλις εξήλθε απ’ το γραφείο του πταισματοδίκη ανακριτή, όπου και κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας, αφού αυτός είχε κάνει την καταγγελία.
Δεν ξέρουμε ποιοι και πόσοι άλλοι θα κληθούν, είναι όμως βέβαιο πια, ότι, απ’ η στιγμή που ξεκίνησε (επιτέλους) η διαδικασία, η δικαιοσύνη θα καταλήξει σύντομα σε ασφαλή συμπεράσματα και αποφάσεις.

5 σχόλια:

 1. Καιρός ήταν γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο απλός κόσμος που έχει πληρώσει να είναι χρεωμένος και να μην μπορεί να πάρει ούτε μία απλή φορολογική ενημερότητα. Επίσης οι αντικειμενικά υπεύθυνοι που είναι οι πρώην Δήμαρχοι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες και όποιος άλλος εμπλέκεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ώστε ο κ. Μουρκούσης μόνο ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση! Κι εμείς νομίζαμε ότι ο δήμος, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έκανε ΕΔΕ και την έστειλε στον εισαγγελέα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. O δημοσ την εστειλε στον εισαγγελεα. υπαρχει το σχετικο εγγραφο ....τωρα ο βασιλης επεμενε για τ θεμα και βοηθησε πολυ. το καλο ειναι οτι επιτελους ξεκινησε η ανακριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙ ΕΙΠΕ; ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΛΕΙΠΟΥΝ. ΤΙ ΠΗΓΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ . ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟ. ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.