Αναζητώντας συμμαχίες στο Ξηρόμερο.... Το δικό μας σχόλιο.



Η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλάζει τα δεδομένα. Πολλοί εν δυνάμει υποψήφιοι που είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στο Ξηρόμερο, σίγουρα τώρα το ξανασκέφτονται.
Το παλιό σύστημα δεν τους ευνοεί. Απαιτεί συνδυασμούς με πολλούς υποψήφιους (γύρω στους 100 στο Ξηρόμερο) και άρα καλή γνώση των Τοπικών Κοινωνιών και των μηχανισμών. Τι επιλογή έχουν λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή. Συμμαχίες. Δηλαδή να ενταχθούν μαζί με την ομάδα τους, αν έχουν, σε κάποιον άλλο υποψήφιο ή να ζητήσουν συνεργασία για κοινή κάθοδο...
Ήδη τις προηγούμενες μέρες κάποιοι δήλωσαν ανοιχτά ότι αποσύρουν την υποψηφιότητα τους, και το βράδυ ακολούθησαν τραπεζώματα που φούντωσαν τις φήμες για συμμαχίες.
Με την έλευση του νέου χρόνου θα ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα. Το βέβαιο είναι ότι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα είναι λιγότεροι από όσους αρχικά είχαν ακουστεί... Γύρω στο Φεβρουάριο το πολιτικό σκηνικό στο Ξηρόμερο αναμένεται να πάρει φωτιά. Ας γνωρίζουν όμως κάποιοι που εμφανίζουν τον εαυτό τους ως σίγουρο Δήμαρχο, ότι ένας κούκος, και μάλιστα ξένος, δεν φέρνει την Άνοιξη. Στο θέμα όμως αυτό θα επανέλθουμε.. 

Το τρίτο μάτι.

ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ: Τα πράγματα ξεκαθάρισαν ως προς το σύστημα διεξαγωγής των εκλογών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να αποφασίσουν και την πορεία τους. Τα πράγματα αυτή την στιγμή είναι ρευστά. Κάποιοι αποφασίζουν βλέποντας και τι πράττουν και οι άλλοι. Επίσης κάποιοι εξωγενείς παράγοντες και κάποιες ωμές παρεμβάσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, οδηγούν σε ζυμώσεις και συζητήσεις που ανακατεύουν αρκετά την τράπουλα.
Ένα είναι το σίγουρο. Το αργότερο τέλος Ιανουαρίου το τοπίο θα ξεκαθαρίσει.

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΟΜΩΣ;; ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ;;; ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;; ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΥΤΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΔΥΟ ΑΠΑΡΕΜΦΑΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΝΕ και το ΛΑΒΕΙΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ ΒΛΕΠΕ (ΓΑΛΟΥΝΗΣ-ΣΤΑΙΚΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΜ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.