Αυτόν τον Δήμο ποιος θα τον πάρει;


Με παλαιότερη μας ανάρτηση (δείτε εδώ), σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με τις πιθανές υποψηφιότητες για τον Δήμο Ξηρομέρου. Από τότε έχει μεσολαβήσει μία σημαντική εξέλιξη που είναι ο εκλογικός νόμος και η οριστικοποίηση ότι θα πάμε στις εκλογές με το παλιό σύστημα.
Αυτό έθεσε νέα δεδομένα και ανέτρεψε τους σχεδιασμούς ορισμένων, μιας και πλέον αποκλείεται η μεμονωμένη κάθοδος προσώπων, βασισμένα στην προσωπικότητα τους και στην εν γένει παρουσία και προσφορά τους στην κοινωνία, και πάμε με το παλιό, και κατά την γνώμη μας αποτυχημένο σύστημα των συνδυασμών, της συναλλαγής, των αμοιβαίων εκδουλεύσεων, του ρουσφετιού και της εξαγοράς ακόμα, και χίλια δύο κακά που έχουν αποδειχτεί με την εφαρμογή του εδώ και χρόνια αναδεικνύοντας τους ΟΤΑ πρωταθλητές στην διαφθορά. Δεν ισχυριζόμαστε ότι με το νέο σύστημα θα λυνόταν όλα αυτά ως δια μαγείας, το σίγουρο όμως είναι ότι θα είχαμε Δημάρχους και συνθέσεις Δημοτικών Συμβουλίων ποιο αντιπροσωπευτικές των τοπικών κοινωνιών. Θα είχαμε μία απελευθέρωση δυνάμεων και άνθρωποι ικανοί και άξιοι θα το σκέφτονταν σοβαρά να ασχοληθούν. Δυστυχώς η Κυβέρνηση σε αυτό υπαναχώρησε, προς τέρψη των συνήθων υπόπτων...
Ας δούμε λοιπόν τι μαθαίνουμε για τον Δήμο μας.
Ντίνα Σαμαρά: Με βεβαιότητα, σχεδόν 100%, μαθαίνουμε ότι τελικά θα βάλει υποψηφιότητα. Τα 3,5 αυτά χρόνια έζησε από μέσα την τοπική αυτοδιοίκηση, από την θέση της Αντιδημάρχου, και νιώθει σίγουρη και δυνατή ότι μπορεί να πάρει την Δημαρχία. Ακούγεται τελευταία, πιθανή συνεργασία της με τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο, τον πρώην Δήμαρχο Αστακού, ο οποίος αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του. Επίσης ακούγεται για συνεργασία μαζί της και το όνομα του γιατρού κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος και αυτός αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα, σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του. Γενικά αφού το σύστημα δεν άλλαξε, οι συνεργασίες είναι μονόδρομος και σχεδόν επιβεβλημένες.
Ηλίας Γεωργαλής: Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινώσει την κάθοδο της στις εκλογές με επικεφαλής για Δήμαρχο τον κ. Ηλία Γεωργαλή και με την στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου με συνεχείς παρεμβάσεις για τα κοινά έχει δώσει το παρόν της σε πολλά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Ο συνδυασμός δεν απαρτίζετε αποκλειστικά από άτομα που ανήκουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά και από άλλους χώρους και φιλοδοξεί να κερδίσει την Δημαρχία και να αλλάξει τα κακώς κείμενα που κυριαρχούν μέσω μίας κατάστασης τοπικής διαπλοκής και συναλλαγής όπως καταγγέλλει.
Ερωτόκριτος Γαλούνης: Ο παλιός στα αυτοδιοικητικά πράγματα κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης κατεβαίνει στις εκλογές με σκοπό να επανέλθει στον δημαρχιακό θώκο. Επί πολλά χρόνια κοινοτάρχης Αρχοντοχωρίου, επί δύο θητείες Δήμαρχος Αλυζίας με το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αγροτοσυνδικαλιστής Πρόεδρος της ΕΑΣ Ξηρομέρου, φιλοδοξεί να κερδίσει τον Δήμο Ξηρομέρου. Μαθαίνουμε ότι επεδίωξε συνεργασία με την κα Ντίνα Σαμαρά, αλλά βρήκε πόρτες κλειστές όπως ακούγεται, και πλέον αυτό δεν υφίσταται σαν πιθανότητα. Επίσης ακούγεται ότι έχει κάνει κρούση και στον κ. Τριανταφυλλάκη για συνεργασία. Παρουσιάζεται να έχει την στήριξη του Αστακιώτη επιχειρηματία κ. Αποστόλη Πανταζή, ο οποίος ενδιαφέρεται επιχειρηματικά για το Πλατυγιάλι, και παρεμβαίνει στα τοπικά πράγματα στον Αστακό, μέσω επιχορηγήσεων σε αθλητικούς συλλόγους και μέσω του Ναυτικού Ομίλου Αστακού. Αυτό πάντως, όπως λένε αυτοί που ξέρουν, δεν ισχύει και μάλλον για διακαή πόθο πρόκειται.
Γεράσιμος Βότσης: Το ΚΚΕ, έχοντας ξεκάθαρη θέση, δεν διαχωρίζει τις δημοτικές εκλογές με τις κεντρικές πολιτικές που ασκούνται στην χώρα. Θεωρεί ότι η κατάσταση στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι αποτέλεσμα των κεντρικών επιλογών με τις οποίες μόνο το ΚΚΕ διαφωνεί ουσιαστικά και γι αυτό κατεβάζει δικούς του συνδυασμούς σε όλους τους ΟΤΑ, και το ίδιο θα πράξει και στο Δήμο μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας επικεφαλής του συνδυασμού θα είναι και πάλι ο μαχητικός κ. Γεράσιμος Βότσης, ο οποίος έδωσε τις μάχες του μέσα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αναδεικνύοντας καθημερινά τα κακώς κείμενα. Το ΚΚΕ ευελπιστεί, υπό την νέα ηγεσία του κου Κουτσούμπα, να καταγράψει άνοδο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Κώστας Μπαρμπαρούσης: Με ερωτηματικό, αλλά ακούγεται πολύ έντονα τελευταία η συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Ο Βουλευτής έλκει την καταγωγή του από την Μπαμπίνη και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει η σκέψη να διεκδικήσει τον Δήμο. Μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή στο Δήμο Ξηρομέρου έχει αυξημένη δύναμη και στις τελευταίες εθνικές εκλογές του Ιουνίου έλαβε ποσοστό 9,14%.
Αναστάσιος Κατσιπάνος: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κατσιπάνος κάνει κινήσεις για να στελεχώσει τον συνδυασμό του και στα υπέρ του είναι ο καθαρός του λόγος και η ντομπροσύνη του. Παλαιότερα είχε ακουστεί ότι μπορεί να στηριχτεί από την Χρυσή Αυγή. Σαν δημοτικός σύμβουλος ήταν μαχητικός και στα δημοτικά συμβούλια δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω. Εμείς μαθαίνουμε ότι κάποιοι θα τον ήθελαν πολύ στον συνδυασμό τους και αναφερόμαστε στην κα Ντίνα Σαμαρά.
Κώστας Γαλάνης: Ανακοίνωσε πρώτος απ' όλους την υποψηφιότητα του, αλλά μάλλον στηριζόταν στην βεβαιότητα του γι αλλαγή του εκλογικού νόμου. Δεν έχουμε μάθει κάτι σχετικά με την εξέλιξη αυτής της υποψηφιότητας και το πιθανότερο είναι να ενταχθεί σε κάποιο άλλο συνδυασμό.
Γιάννης Λύτρας: Ο κ. Γιάννης Λύτρας το πιθανότερο είναι να κατεβεί στις επερχόμενες εκλογές για την αιρετή Περιφέρεια και όχι για τον Δήμο Ξηρομέρου.
Αυτές είναι οι δικές μας πληροφορίες που σας μεταφέρουμε με περίσσια επιφύλαξη, γιατί ως γνωστόν σε μία διαρκή ζύμωση που είναι σε εξέλιξη, όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αύριο πολύ γρήγορα και να δούμε τελείως διαφορετικά πράγματα. Μεγάλο ρόλο θα παίξουν και τι θα πράξουν πρόσωπα που βρίσκονται στα κοινά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Πικρίες, κόντρες και συγκρούσεις που έλαβαν χώρα, θα παίξουν και αυτές τον ρόλο τους για τους συνδυασμούς που θα δημιουργηθούν. Ίδωμεν... Κοντός ψαλμός αλληλούια....
Μέχρι τότε Καλή Χρονιά να έχουμε... με υγεία πάνω απ' όλα...

22 σχόλια:

  1. Ας τον παρει οποιος θελει. ετσι και αλλιως με τα προσωπα που αναφερεις παπαπανω μια απο τα ιδια.
    Το ερωτημα ειναι χωρις σημασια. Απο κολοτουμπες οσες θες εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΛΕΩ ΝΑΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ. ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ... ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να σου πω εγω τι θα γινει φιλε. Η ντινα θα φυγει απο το γραφειο αντιδημαρχου, και θα παει στο γραφειο δημαρχου...αυτη την αλλαγη βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέσα είσαι. Τώρα αν ο Τριανταφυλλάκης συμπορευτεί με το Γαλούνη.....κάηκε πριν καλά καλά ανάψει.

      Διαγραφή
    2. Η Ντίνα δεν νομίζω να έχει ελπίδες με τον Πανταζή να στηρίζει το Γαλούνη! Τη βλέπω να μεταφέρεται απ' το γραφείο της Αντιδημάρχου στο γραφείο της αντιπολίτευσης!

      Διαγραφή
  4. Ωχ... Ωχ... Ωχ... Βοηθεια σωστε μας απο το πασοκ με το ζιβαγκο και την γεματη τσεπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΜΚΡΟΣ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΤΟΝ ΑΙ ΒΑΣΙΛΙ..
    ΓΙΑ ΠΕΡΙMEΝΤΕ ΟΡΕ. ΚΑΙ Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ.?
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥς --DEEP VERY DEEP PASOK.
    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΧΟΡΔΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΤΕΤΡΑΧΟΡΔΟ.
    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΠΟΥΤ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΜΠΟΥΖΙΚΟΜΑΓΑΖΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΡΚΕΛ, ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΞΕΦΤΙΛΕΣ.ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟΝ;ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ.ΡΕ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΥΞΟΚΛΑΙΜΕ.ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΜΥΑΛΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΞΕΦΤΥΛΑΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλως η κακως ο Πασκοτζης προσπαθησε να μας φτιαξει το πολυποθητο λιμανι, αλλα καποιοι απο εμας εκαναν την καταγγελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι
    Άστρο εχει ο Γαλούνης τελικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως τον φοβάστε τον πασοκτζη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλως η κακως ο πασοκτζης φιλε μου το μονο που εχει να επιδειξει ειναι ο πεζοδρομος ο οποιος κατ εμε εχει 2 κακα. πρωτον αμφιβολη αισθητικη, αλλα τελος παντων ειναι πεζοδρομος. δευτερον ολοι οι μεταγενεστεροι, απο προεδρους τοπικων μεχρι δημαρχους, προσπαθουν να φτιαξουν ολα οσα αφησε χωρις καν να τα αρχισει ο πασοκτζης, και για τον πεζοδρομο που ειναι ετοιμος, δεν παιρνει ενας την αποφαση να τον κλεισει. Μιλαμε να τραβας τα μαλια σου με ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΓΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΥΖΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΜΥΤΙΚΑ. ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ 8. ΣΩΣΤΑ? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ? ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ! ΑΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ Ο ΜΥΤΙΚΑΣ ΗΘΕΛΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. τα πολλα εργα ο γαλουνης φιλε μου δεν τα εκανε εντος των οριων της αλυζιας αλλα εκτος!!! τα ξερουν οι εργολαβοι, τα ξερουν ολοι οι δημοτες και οι υπερ του (καταντια) και οι κατα του, τα ξερει ο ιδιος και εσυ επισης...
      διαχειριστηκε πακτωλο χρηματων και αφησε χρεη και λιγα εργα για ξεκαρφωμα. ελπιζω να με επιασες...

      Διαγραφή
  11. Με το προϋπολογισμό του δήμου τι έγινε κ. μπλόγκερ; Κάτι μας είπες πριν συζητηθεί αλλά μετά τη συζήτησή του, εδώ και μιά βδομάδα περίπου, τίποτα! Σιωπή απ' όλους σχεδόν! Θα μας κάνεις καμιά ενημέρωση αν πέρασε, δεν πέρασε, πως και γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο πασοκτζης το μονο που εφτιαξε ηταν ο εαυτος του.εμεις πηραμε τα χρεη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς μπλόγκερ:
    Εννοείς εκείνο το σύντομο ΄΄Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες αλλά μάθαμε ότ δε πέρασε το τεχνικό πρόγραμμα με 12 -10. Όμως έτσι κι αλλοιώς θα αναμορφωθεί αφού σε λίγο έχουμε εκλογές΄΄; Κατάαααλαβα!!! Μιλάμε για πολύ ενημέρωση ε; Χώρια που εκλαμβάνω ότι με την τελευταία παράγραφο υποννοείς ότι κακώς δεν ψηφίστικε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε αναγνώστη. Γράψαμε πριν ημέρες την εκτίμηση μας ότι δεν θα περάσει και πέσαμε μέσα.
      Γράψαμε ότι δεν πέρασε χωρίς να ξέρουμε λεπτομέρειες μιας και δεν παραβρεθήκαμε.
      Πως λοιπόν να ενημερώσουμε όταν δεν βρισκόμασταν, δεν μάθαμε τίποτα παραπάνω, και κάποιοι σαν εσένα δεν μπαίνουν στον κόπο να μας πουν μιας και φαίνεται να ξέρεις.
      Εμείς περιμένουμε τα πρακτικά ή κάποιο άλλο site να γράψει κάτι.
      Όσο γι αυτό που λες για την τελευταία παράγραφο μας ότι εκλαμβάνεις ότι υπονοούμε ότι κακώς δεν ψηφίστηκε, απλά ξαναδιάβασε την γιατί μάλλον είσαι ο μόνος που κατάλαβες αυτό. Εμείς ότι θα γίνουν εκλογές αναφέρουμε και η νέα δημοτική αρχή σίγουρα θα προβεί σε αναμόρφωση τους είπαμε.

      Διαγραφή
  14. Πάντως ο γαλουνης δε θα κοιτάξει μόνο τον αστακο αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά πράγμα που δεν κάνει η σημερινή δήμοτικη αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. τα πολλα εργα ο γαλουνης φιλε μου δεν τα εκανε εντος των οριων της αλυζιας αλλα εκτος!!! τα ξερουν οι εργολαβοι, τα ξερουν ολοι οι δημοτες και οι υπερ του (καταντια) και οι κατα του, τα ξερει ο ιδιος και εσυ επισης...
    διαχειριστηκε πακτωλο χρηματων και αφησε χρεη και λιγα εργα για ξεκαρφωμα. ελπιζω να με επιασες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΓΑΠΗΤΟ MYTIKASPRESS ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΤΙΠΟΤΑ.ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.