Προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με ΕΟΤ και Υπουργείο.



Συνεργασία, ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, καθώς και διάθεση και προβολή του υλικού και των τουριστικών δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω των ιστοσελίδων (visitgreece.gr), αλλά και των social media του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τους αρμόδιους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ παρόντες ήταν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου ΤουρισμούΑναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, οι οποίοι παρουσίασαν προτάσεις δράσεων που αφορούν τους τομείς αρμοδιότητας τους.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε όλοι οι φορείς να στοχεύσουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των Ειδικών Μορφών Τουρισμού, όπως ο Θρησκευτικός, ο Γαστρονομικός, ο Συνεδριακός, ο Αθλητικός, ο Αγροτικός, ο Τουρισμός Υγείας - Ευεξίας και η Κρουαζιέρα και στη δημιουργία νέων και νέου τύπου θέσεων εργασίας.
Τέλος, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί μία ενιαία στρατηγική για την προώθηση του τουρισμού και για αυτό το σκοπό θα συγκροτηθεί Επιτροπή από το Υπουργείο, τον ΕΟΤ και τις Περιφέρειες, για το συντονισμό του έργου και των προβλημάτων που επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα τουριστικό προϊόν σύγχρονο, μοντέρνο, δυναμικό, βασισμένο στη φυσιογνωμία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και να το τοποθετήσουμε δυναμικά στη συνείδηση του τουρίστα και στις αγορές. Να του δώσουμε όνομα, εικόνα και χαρακτήρα, να το κάνουμε διακριτό, να το στηρίξουμε και να το προβάλουμε με αξιώσεις και αποτελέσματα» επεσήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας: «Στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η ανάδειξη και η ανταγωνιστική τοποθέτηση της περιοχής μας ως τουριστικός προορισμός και η σύνδεση του τουρισμού με τους υπόλοιπους παραγωγικούς κλάδους της περιοχής μας. Ο σχεδιασμός μας έγινε με βάση την ανοιχτή διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πλέον υλοποιούμε μια Νέα Τουριστική Επικοινωνιακή Στρατηγική, μέσω ενός Πλάνου Τουριστικής Προβολής και Επικοινωνίας με έμφαση στις σύγχρονες μορφές τουρισμού. Είμαστε ευτυχείς που σήμερα συγκλίνουμε όλοι, Περιφέρειες και Κεντρική Διοίκηση, σε μία κοινή πορεία».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.