Τρίτη συνεδρίαση για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου για το 2014. Πρόβλεψη; Καμία...


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε δημόσια συνεδρίαση,  την εικοστή τρίτη (23η) του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα:
1. Έγκριση υποβολής πρότασης ένταξης Πράξης με τίτλο: «ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 59 του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης «Ε.Φ.Δ Ε.Ε.Τ.Α.Α.»
2. Ψήφιση τεχνικού προγράμματος Δήμου 2014.
Ο Πρόεδρος 


Παπαναστάσης Στυλιανός

Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κος Πυθαγόρας Σαμαράς προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Καλεί σε ειδική συνεδρίαση, την εικοστή τρίτη (23η) του μήνα Ιανουαρίου του έτους 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, για λήψη απόφασης στο κάτωθι θέμα: 

ΨΗΦΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2014. 

Ο Πρόεδρος 


Παπαναστάσης Στυλιανός 

Στην συνεδρίαση καλείται να παραστεί και ο Δήμαρχος κος Πυθαγόρας Σαμαράς προς τον οποίο κοινοποιείται η παρούσα. 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ.
1. κα. Κωστούλα Κουμανδράκη-Σαμαρά – Ενταύθα
2. κα. Ευθυμία Χ. Καραπάνου-Κολοβού – Αγρίνιο
3. κ. Φώτιο Π. Λιβάνη – Ενταύθα
4. κ. Ιωάννη Α. Ζορμπά – Αθήνα
5. κ. Ανδρέα Α. Μαγγίνα – Ενταύθα
6. κ. Σπύρο Γ. Λυμπεράτο – Ενταύθα
7. κ. Ζώη Χ. Μητσάνη – Ενταύθα
8. κ. Νικόλαο Β. Μπίτα – Παλαιομάνινα
9. κ. Γιώτη Αλέξανδρο - Ενταύθα
10. κ. Σπύρο Θ. Λύτρα – Ενταύθα
11. κ. Ηλία Α. Ταμπάκη – Πειραιάς
12. κ. Σπύρο Α. Καϋμενάκη – Μύτικας
13. κ. Μουρκούση Βασίλειο – Κανδήλα
14. κ. Παναγιώτη Ε. Γαζέτα – Ενταύθα
15. κ. Αναστάσιο Χ. Κατσιπάνο – Αγρίνιο
16. κ. Ιωάννη Γ. Λύτρα – Αγρίνιο
17. κ. Κων/νο Β. Κυριάκο – Βασιλόπουλο
18. κ. Κων/νο Θ. Μπαμπούρη – Ενταύθα
19. κ. Απόστολο Π. Ντίνο – Ενταύθα
20. κ. Κων/νο Ι. Λαϊνά – Ενταύθα
21. κ. Κατσαούνη Ελευθέριο- Μύτικα
22. κ. Ηλία Φ. Κακούρη - Αρχοντοχώριο
23. κ. Θωμά Ι. Ρετούλη - Αρχοντοχώριο
24. κ. Παναγιώτη Ι. Τζαχρήστα - Φυτείες
25. κ. Παντελή Κ. Ψηλό - Φυτείες
26. κ. Γεράσιμο Δ. Βότση - Ενταύθα 

ΚΟΙΝ/ΣΗ. 
- Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αστακού.
- Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου.

6 σχόλια:

  1. αυτοι που πιστευουν οτι η νυν δημοτικη αρχη ειναι αποτυχημενη εχουν καθε δικαιωμα να κριτικαρουν και μαλιστα πολυ σκληρα, εχουν δικαιωμα να διατυπωσουν τις αντιρρησεις τους, εχουν δικαιωμα ακομα και στην δικαιοσυνη να προσφυγουν αν βλεπουν παρανομιες.
    ομως δεν εχουν δικαιωμα να κλεινουν το δημο γιατι περι αυτου προκειται. λουκετο στον δημο βαζουν και αυτο δεν ειναι προς το συμφερον κανενος δημοτη οποια και να ειναι η δημοτικη αρχη, πετυχημενη η αποτυχημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, μιλάτε σοβαρά? Ποιός κλείνει τον δήμο, αυτός που δεν υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό? Ή αυτός που φέρνει προς ψήφιση έναν προϋπολογισμό ο οποίος δεν πείθει ούτε τη συμπολίτευση, πόσο μάλλον την αντιπολίτευση?

      Αν ήταν όπως τα λέτε, δε θα υπήρχε ούτε δημοκρατία, ούτε κοινοβούλιο να ψηφίζει τον προϋπολογισμό του κράτους. Θα υπήρχε ένα διορισμένο σώμα, όπως επί Λουδοβίκου ΙΔ', να επικυρώνει τις αποφάσεις του βασιλέως.

      Εφ'όσον οι δημοτικοί σύμβουλοι καταψηφίζουν, είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής να φτιάξει έναν προϋπολογισμό που να τους πείσει να υπερψηφίσουν. Αν πάλι οι σύμβουλοι καταψηφίζουν για άλλους λόγους, μικροπολιτικούς, τότε πάλι η δημοτική αρχή οφείλει ανοιχτά και συγκεκριμένα να τους καταγγείλει και να τους εκθέσει στον κόσμο.

      Αντίθετα, αυτά που (σύμφωνα με το mytikaspress) ισχυρίστηκε η κα. Σαμαρά στο δημοτικό συμβούλιο, οτι δηλαδή η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι τυπική υποχρέωση και όποιος σύμβουλος δεν ψηφίζει διαπράττει παράβαση καθήκοντος, είναι το λιγότερο αστεία. Και ακόμη πιο αστεία η επανάληψη της συνεδρίασης μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς (εξ όσων ξέρουμε) να έχει αλλάξει κάτι στον προϋπολογισμό.

      Διαγραφή
  2. Δηλαδή αυτοί που κάνουν ότι βολεύει τους ίδιους και τους κολλητούς τους, καταργώντας κάθε έννοια νομιμότητας και λογικής σε ότι αφορά στη σύνταξη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, αλλά και στη λειτουργία του δήμου γενικότερα δυστυχώς, τι κάνουν; Λειτουργούν το δήμο ή μήπως έχουν κάνει το δήμο μαγαζί τους; Αυτό προτιμάς φίλε 1.19 ή να βάλουν μυαλό και να διορθώσουν ότι προλαβαίνουν μέχρι το καλοκαίρι που θα βρίσκονται στο τιμόνι του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που η κ. Αντιδήμαρχος ισχυρίσθηκε για παράβαση καθηκοντος όσων δεν υπερψηφίζουν αποτελεί , κατά τη γνώμη μου, βάναυση προσβολή κάθε δημοκρατικής διαδικασίας. Η έμμεση απειλή κατά της ελεύθερης βούλησης οδηγεί σε υποτεταγμένα , άβουλα συμβούλια και συμβούλους, αντίθετα από το νόμο. Όποιος το θέλει, ξέρει τι να επιλέξει.
    SAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως γνωστό ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα στους Δήμους δεν είναι όπως στην κυβέρνηση όπου όταν δεν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός πάμε σε εκλογές. Αυτό λοιπόν που είπε η κα Αντιδήμαρχος είναι αυτό που λέει ο νόμος του Καλλικράτη και όχι η ίδια. Πρέπει δηλαδή οι σύμβουλοι που καταψηφίζουν να λένε που διαφωνούν και να προτείνουν και συγκεκριμένες αλλαγές για να ψηφίσουν γιατί όπως προείπαμε πρέπει ο Δήμος να λειτουργήσει με τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό. Καλό λοιπόν είναι οι νυν και οι μέλλοντες δημοτικοί σύμβουλοι να διαβάζουν λίγο και να μαθαίνουν πως λειτουργεί ο θεσμός που υπηρετούν και όχι λέμε ναι ή όχι ανάλογα το πως λοιμηθήκαμε το βράδυ και το πως ξυπνήσαμε το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά εσύ 10:16 δεν παίζεσαι με τίποτα!!! Αμφιβάλω αν έχεις καταλάβει το θέμα για το οποίο σε έβαλαν να γράψεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.