Ανανέωση: Οι νέοι στην «πρώτη γραμμή»…

 

Γράφει ο Χρήστος Σαλτογιάννης.

Στις μέρες μας επικρατεί μια γενική «παγωμάρα» και θα έλεγα μια αδράνεια της κοινωνίας για συμμετοχή σε κάθε τι συλλογικό. Παρατηρείτε μια απαξίωση των θεσμών αλλά και της πολιτικής με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι πολίτες να αποστρέφονται και να διστάζουν ακόμη και να συμμετέχουν σε μια εκλογική διαδικασία με την πολύτιμη ψήφο τους.
Όπως φαίνεται η μη συμμετοχή, η αποχή δηλαδή των πολιτών όλο και συνεχώς αυξάνεται.
Οι λόγοι είναι προφανείς και αφορά πρωτίστως την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των νοικοκυριών.
Αυτή η διαρκής υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου δημιουργεί απρόσμενες συνέπειες στην ομαλότητα της κοινωνίας μας που όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά.
Αυτός ο κοινωνικός και οικονομικός κατήφορος αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Σημασία λοιπόν έχει το «επόμενο βήμα», το πώς θα «κτίσουμε» το νέο και ελπιδοφόρο με σκοπό να αλλάξει η παραπάνω πραγματικότητα, αυτό που θα αποτρέψει και θα αναστείλει την μιζέρια, τον κατήφορο και την φτωχοποίηση της κοινωνίας μας.
Έχω την πεποίθηση ότι η αλλαγή της κατάστασης θα έρθει μέσα από την ενεργό συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων. Αυτών των νέων που τους χαρακτηρίζει η καθαρή σκέψη, η αξιοπρέπεια για δουλειά αλλά πρωτίστως η όρεξη για την ίδια την ζωή.
Οι νέοι και νέες κάθε περιοχής οφείλουν θα έλεγα να πρωταγωνιστήσουν στις τοπικές εξελίξεις με νέα αντίληψη των πραγμάτων για ένα υγιές αποτέλεσμα.
Παρότι ορισμένοι που υπηρέτησαν το σαθρό και απαρχαιωμένο σύστημα με συνέπεια να πλουτίσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά, το μόνο που κατάφεραν είναι να απαξιώσουν και να «κερδίσουν» την αποστασιοποίηση μέρους των πολιτών από τα κοινωνικά πεπραγμένα.
Η πολιτική πιστεύω πρέπει να στηρίζεται σε προτάσεις και θέσεις και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης «μετράει» και η εν γένει παρουσία των ανθρώπων στο κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι.
Συνεπώς, πιστεύω πως ήρθε η ώρα για συμμετοχή των νέων, για συμμετοχή των καθαρών και τίμιων προσώπων. Η κοινωνία έχει ανάγκη να βρεθούν στην «πρώτη γραμμή» πρόσωπα δραστήρια με κύρος, εντιμότητα, συνέπεια, φρέσκια σκέψη και φυσικά διάθεση για δράση.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.