Μετά την λουκουμόσκονη μήπως ήρθε η ώρα να ακούσουμε και προτάσεις-δεσμεύσεις για τα θέματα του τόπου μας;


Λιγότερο από 2 μήνες πριν τις εκλογές και μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει τίποτα σχετικά με το πρόγραμμα, τις προτάσεις και τις σκέψεις των συνδυασμών σχετικά με τον τόπο μας.
Και θα μιλήσουμε για τον Μύτικα του οποίου είμαστε λίγο καλύτεροι γνώστες των προβλημάτων σε σχέση με τα άλλα χωριά.
Ποιες οι προτάσεις για το υφιστάμενο σχέδιο πόλης του Μύτικα; Θα το εφαρμόσει ποτέ επιτέλους κάποιος; Θα ανοίξουν οι προβλεπόμενοι δρόμοι; Τι θα γίνει με την επέκταση του σχεδίου πόλης;
Με το άλλο μεγάλο θέμα του βουλιαγμένου λιμανιού τι έχουν κατά νου να πράξουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι; Να δεσμευτούν γι αυτό. Μήπως υπάρχει καμία εναλλακτική πρόταση;
Κέντρο Υγείας Μύτικα…, τι θα γίνει; Θα μείνουμε με την διαβεβαίωση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που μετά τις εκλογές μπορεί να μην ισχύει; Ποιες οι προτάσεις; Μήπως θα ήταν ορθό να μην έχουμε Κ.Υ. όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά καλό και στελεχωμένο Περιφερειακό Ιατρείο;
Ο βιολογικός θα περπατήσει όπως φαίνεται να περπατά ή θα σκαλώσει; Συμφωνούν όλοι με αυτόν;
Με το θέμα της ΚΥΑ των ιχθυοκαλλιεργειών ποια η γνώμη των υποψηφίων; Δέχονται να γεμίσει με κλουβιά η ακτή από Αστακό μέχρι Μύτικα και Μαραθάκι και τα πανέμορφα νησιά Κάλαμος και Καστός; Ποιο θα είναι το μέλλον στον τουρισμό τότε; Πιστεύουν στην τουριστική ανάπτυξη του Μύτικα; Μήπως θέλουν τις απ’ άκρη σε άκρη ιχθυοκαλλιέργειες της ζώνης Α3; Ή και τα δύο σε μία κατάσταση όλα στο μπλέντερ, ότι συνδυάζεται βιομηχανική ανάπτυξη ιχθυοκαλλιέργειας με τουρισμό; Να μας πουν να ξέρουμε…
Ο κ. Γεωργαλής και ο κ. Βότσης ήρθαν στο Δημαρχείο στην Κανδήλα και ανέπτυξαν τις θέσεις τους. Η κα Σαμαρά έχει ψηφίσει ηλεκτρονικά εναντίον της επέκτασης της ζώνης Α3 προς Μύτικα, Κάλαμο και Καστό. Ο κ. Γαλούνης δεν πήρε τον λόγο να διατυπώσει τις απόψεις του για το θέμα στον Αστακό παρουσία 100 και πλέον Μυτικιωτών, και αρνήθηκε να παραβρεθεί στην σύσκεψη της Κανδήλας που προσκλήθηκε από τον Αντιδήμαρχο και τους Προέδρους των Τ.Κ.  της Αλυζίας. Δηλαδή οι θέσεις του αγνοούνται… και φυσικά δεν έχει υπογράψει το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα.
Αυτά είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον Μύτικα, και καλό είναι όλοι να μας πουν και να ακούσουμε γι αυτά τι έχουν να μας πουν, και όχι μόνο να μας πούνε αλλά και να δεσμευτούν.
Άρα μετά την λουκουμόσκονη…, ώρα να ακούσουμε και μερικά σημαντικά για τον τόπο μας και την ζωή μας.

5 σχόλια:

  1. μυτικιωτες, κανδηλιωτες, αρχοντοχωριτες, παναγουλιωτες εχετε αναρωτηθει γιατι η θεση του γαλουνη για τα ιχθυοτροφια της ζωνης α3 (προς μυτικα και μαραθακι, καλαμο, καστο) αγνοειται;
    εσεις που εχετε τις ατομικες σας επιχειρησεις, μυτικιωτες με τα εστιατορια, τις ταβερνες σας, τα καφε σας, τα κλαμπ σας, τα ενοικιαζομενα σας, τα ξενοδοχεια σας, τα καπινγκ σας. κανδηλιωτες με τις υπεροχες ταβερνες σας. αρχοντοχωριτες και παναγουλιωτες με τα ωραια μαγαζια σας στις παραλιες, με τα ενοικιαζομενα σας.
    ο ανθρωπος εχει θεση, δεν αγνοειται. η θεση του ειναι αυτη που εξυπηρετει το δικο του συμφερον. το παρελθον του συγκεκριμενου σας δειχνει ποια ειναι η θεση του.
    κλουβια στον καλαμο, στον καστο και το μυτικα σημαινει και καταστροφη του τουρισμου και ολων μας. γι αυτον δεν σημαινει τιποτα. ειπαμε το ατομικο του συμφερον.
    εμεις ζουμε εδω και αυτος στο αγρινιο. εμεις εχουμε μαθει να απολαμβανουμε την θαλασσα το πευκο του καλαμου, τις ομορφες παραλιες προς αστακο, τις εκπληκτικες παραλιες του καστου και αυτος λεει θα παω να ΠΛΑΤΣΑΝΙΣΩ.

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι περιμενεις να σου πει μωρε αυτος για τα ψαρια;;; περιμενε και οποτε σου πει

    την παρτη του.

    αυτα να τα βλεπουν αυτοι που ζουν απο τον τουρισμο στην αλυζια και τον στηριζουν κιολας. πραγματικα ανθρωποι που βλεπουν μεχρι την μυτη τους, το τωρα, με ενα ταξιμο και μια υποσχεση θυσιαζουν το μελλον τους.

    αυτος την δουλεια του κανει. το παρελθον και το παρον του στο συγκεκριμενο θεμα των ιχθυοκαλλιεργειων μαρτυρα ποια η θεση του.
    και εγω στηριζω τις ιχθυοκαλλιεργειες, πρωτογενης τομεας, αλλα να πανε εκει που πρεπει, εκει που δεν ενοχλουν, εκει που δεν εχει τουρισμο.

    αυτουνου τα κριτηρια ειναι αλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα με τα κλουβια...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ.... ολοι οι συνδιασμοι.
    Σας λεει κατι αυτο;
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γεωργαλης, ο Βοτσης, ο Κατσιπανος και η Σαμαρα έχουν παρει θεση. Λενε ναι στις ιχθυοκαλλιεργειες αλλα εκει που δεν υπαρχει τουρισμος και φυσικα να λειτουργουν μεσα σε καθεστως νομιμοτητας. Τα ειπαν και στο δημοτικο συμβουλιο παρουσια πληθους κοσμου και εχουν υπογραψει να μην εχουμε νεες μοναδες στην ακτη απο αστακο μεχρι μυτικα και σε καλαμο και καστο γιατι αυτη η περιοχη ειναι για τουρισμο.
      Ο Βοτσης, ο Κατσιπανος και ο Γεωργαλης τα ειπαν και στην Κανδηλα.
      Ενας μονο δεν εχει ακουστει, ο Γαλουνης. Βεβαια ο λογος που δεν μιλα γνωστος. Με την σιωπη νομιζει οτι δεν θα καταλαβει ο κοσμος την θεση του. Σας αναφερω μερικες λεξεις για να δειξω την θεση του.

      Πλαγκτον ΑΕ, Μποκας, αχελωος τι βι, αστερια, μπελες, νηρεας, τσαπουρνιας....

      στο δημοτικο συμβουλιο οταν ο κατσιπανος ειπε αν δεν ειναι νομιμα τα ψαρια εγω θα τα διωξω γελασε.
      και τοτε ο κατσιπανος του ειπε επι λεξη (υπαρχει στο βιντεο)

      γελα γελα γαλουνη τωρα, αλλα αμα βγω θα δεις αν θα ξαναφας κρεας από τον Νηρεα

      Αυτη ειναι η θεση του γαλουνη. δεν τα ξερετε; δεν ακουτε;

      καποιοι που ασχολουνται ,ε τον τουρισμο πρεπει να ξυπμησουν γιατι μαλλον δεν εχουν καταλαβει με τι εχουν να κανουν

      Διαγραφή
  4. Ας μην αναρτηθεί για ακόμα μια φορά η θέση του σε Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι ο μοναδικός κλάδος που έχει αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο κλπ κλπ κλπ. Βέβαια σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο ακούσαμε τα απίστευτα. Η αλήθεια να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.