Τα παιδιά του «Συστήματος» και η φάμπρικα του χρήματος.



Ο Ιανός έχει δυο κεφάλια. Συγκυβέρνησαν τον Δήμο. Η Αντ΄ Αυτού (του Δημάρχου) κι ο αντ΄ Αυτής (της Αντιδημάρχου). Και τώρα διεκδικούν ξανά -τάχαμου διαφορετικοί- τον Δήμο. Μη νοιώθοντας την ανάγκη στοιχειώδους απολογίας για τον (πολιτικό) βίο και την πολιτεία τους. Αρνούνται να δουν την πραγματικότητα: πως το «Σύστημα» εξουσίας τους καταρρέει. Και παρασέρνει μαζί όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό που ενώ φαινόταν απέναντι, στην ουσία το υπηρετούσε.
Όταν ένας βαθύς μηχανισμός καταρρέει πολιτικά, διαλύονται οι δεσμοί συνοχής του και αποκαλύπτεται η ποιότητα των προσώπων που τον συγκροτούσαν. Τα πανικόβλητα ποντίκια, μέσα στην απελπισία της αναζήτησης προσωπικής σωτηρίας, κάνουν τις απεγνωσμένες κινήσεις του ποντικού που πιάστηκε στη φάκα.
Χρόνια μαθημένοι, άλλος στη σκιά των μεγάλων κομμάτων πουλώντας θεωρίες περί σοσιαλισμού ή φιλελευθερισμού, ανάλογα, άλλος στην ανόητη μπουρδολογία της τάχαμου αμφισβήτησης, φτάνουν στην κρίσιμη απόφαση. Θα πάνε με την κοινωνία ή με τον εαυτό τους; Η απάντηση για αυτούς είναι αυτονόητη, όπως και για εμάς που τους ξέρουμε καλά. Την κοινωνία την είχαν πάντα γραμμένη. Και το κοινό καλό επίσης. Η ομπρέλα της μεταπολίτευσης τούς έδινε το άλλοθι να πουλάνε στους αφελείς τη δική τους ατομική ευδοκίμηση ως κοινωνική διεκδίκηση. Το καβάτζωμα της Εξουσίας είναι ο μοναδικός τους στόχος. Κοινωνικοί αγώνες, συλλογική διεκδίκηση, πολιτική με την έννοια της διαμόρφωσης σχέσεων πολιτών, ήταν άγνωστες σε αυτούς λέξεις. Πανταχού απόντες από τους αγώνες, πανταχού απόντες από την αγωνία και τα προβλήματα των πολιτών. Παρόντες όμως πάντα σε όργανα πάσης φύσεως: κομματικά, αυτοδιοικητικά, πολιτικά κ.λπ. Όπου εξουσία και ο κολαούζος της.
Δεν είναι περίεργο που, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, μέσα σε μια νύχτα μωροφιλόδοξοι, παντελώς άσχετοι, ανυποψίαστοι στην κυριολεξία, χωρίς Αρχές κι Αξίες, με μοναδικό προσόν τον αυτοπροσδιορισμό τους ως «νέοι και άφθαρτοι», εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι από το πουθενά.
Η κατάληξη όλων των «χρήσιμων ηλίθιων» είναι γνωστή: Οι πλύστρες της Εξουσίας.
Τέρμα η πλάκα: αν νομίσουν ότι θα πάνε ως τις εκλογές στα μουγκά, κάνουν λάθος. Θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν δημόσια για την επιλογή τους να γίνουν «τα παιδιά για το ξέπλυμα» του συστήματος, και για το τάχαμου πολιτικό σκεπτικό της επιλογής τους. Θα τους καλούμε δημόσια, συνεχώς, ως τις εκλογές , να τοποθετηθούν πολιτικά πάνω στο διακύβευμα των εκλογών.
Το αποκαλυμμένο πρόσωπο της χυδαιότητας δε θα το κρύψουν με το προσωπείο του «μη χείρον βέλτιστον». Θα πάνε στις εκλογές διασυρμένοι, αποδυναμωμένοι και παραδομένοι στη χλεύη των πολιτών.
Κι επειδή να προβληθεί κάποιο έργο δεν μπορεί- γιατί δεν υπάρχει-, να διατυπωθεί κάποια πρόταση δεν μπορεί, γιατί είναι εκτός της λογικής του «Συστήματος».
Τι απομένει;
Ένα πλεονέκτημα υπάρχει γι΄ αυτούς, που είναι και το έσχατο όπλο τους: πολλά ευρώ, έτοιμα να «επενδυθούν» στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έτσι είναι οι επιχειρήσεις, τόσα επενδύω, τόσα θα κονομήσω.
Ένα ατέλειωτο δίκτυο διακίνησης χρήματος, μια τεράστια επιχείρηση εξαγοράς συνειδήσεων, αγοράς υποψηφίων και ψηφοφόρων, έχει στηθεί σε όλο το Δήμο. Το γνωρίζουν οι πάντες, και κανείς δε μιλάει από εθισμό στην εξαγορά ή από φόβο.
Πολίτες ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!
Αντισταθείτε στους προσκυνημένους και τους ξεπουλημένους!
Αντισταθείτε στους εξουσιομανείς μωροφιλόδοξους παράγοντες!
Αντισταθείτε στον εκχυδαϊσμό των εκλογών και της Δημοκρατίας.
Αυτές οι εκλογές είναι πόλεμος να ανακτήσουμε τον τόπο μας. «Ο μη ων μετ’ εμού κατ’ εμού εστί»: όποιοι δεν είναι μαζί μας (με τους πολίτες και την κοινωνία) είναι εναντίον μας.
Είμαστε οι πολλοί και θα νικήσουμε.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ

9 σχόλια:

  1. Αυστηρό αλλά πολύ σωστό το παραπάνω άρθρο! Πριν τέσσερα χρόνια αντίκρισα κάτι που δεν είχα συναντήσει ποτέ στη ζωή μου...Ολόκληρα βανάκια να μοιράζουν χρήματα αριστερά και δεξιά. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πεταμένα για την κάλυψη της αλαζονίας και την απόκτηση εξουσίας τη στιγμή που ο κόσμος πεινούσε! Μπορεί οι Ξηρομερίτες να πεινάνε αλλά για μία τιμή ζούμε. Αν την πουλήσουμε κι αυτή τότε τι θα μας μείνει να δώσουμε στα παιδιά μας? Απορω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ρωτήσω κάτι;
    Η συμπολιτεία στους κόλπους της δεν έχει τέτοια άτομα που αναφέρει;Άτομα από τα βαθύ πράσινο ή το βαθύ μπλε ,που τώρα που το καράβι βουλιάζει πάνε να πιαστούνε από το κόκκινο με το μανδύα του άφθαρτου;
    Η συμπολιτεία δεν ήταν που φλέρταρε με τον Κατσιπάνο -που έλεγε οτι στηρίζετε από την Χρυσή Αυγή;
    H συμπολιτεία δεν χρησιμοποιεί τους νέους με πρόσχημα την ανατροπή και αφήνει στην ηγεσία τα ίδια άτομα που απέτυχαν ;
    H συμπολιτεία δεν είναι αυτή που είναι κατά των ιχθυοκαλλιεργειών -κατά των επενδύσεων στο Πλατυγιάλι -κατα,,,κατά ,,,,κατά...;Δεν μας είπαν όμως που θα εργαστεί ο απλός κοσμάκης.
    Η συμπολιτεία δεν είναι αυτή που μιλάει για πολιτισμό και περιβάλλον;Που είναι το πνεύμα συλλογικότητας και εθελοντισμού στην κοινωνία;Κριτική από τα καφενεία κάνουν όλοι.Αφού αγαπάτε το περιβάλλον γιατί δεν κάνατε μια δενδροφύτευση ,γιατί δεν καθαρίσατε την πλαζ συμβολικά ,γιατί ...γιατί ...γιατί;
    Για ποια αλλάγη μιλάτε;Για κομπλεξ εξουσίας μπορεί (γιατί αυτοί και όχι εμείς...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλο ειναι να έχετε απορίες γιατί αν παράλληλα έχετε και ανοιχτό μυαλό ειναι σίγουρο οτι θα διορθωθειτε και ως άνθρωπος
      1)Σαλταδορους βεβαίως και δεν εχει η συμπολιτεια,δημότες που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα βεβαίως και εχει και αυτη ειναι η δύναμη της και γίαυτο ειναι ουσιαστικά ανεξάρτητη κίνηση
      2)Ο κ.Κατσιπανος ειναι μια εξαιρετική περίπτωση ανθρώπου με λόγο και αξιοπρέπεια.Ολη η παρά φιλολογία που τον συνόδευε περί χρυσής αυγής ουδέποτε επιβεβαιώθηκε
      3)Η νεολαία δεν αποτελεί φετίχ αλλά ενα δυναμικό και έν πολλοίς αντισυστημικο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και με αυτη την έννοια η οποία συνεισφορά της στον αγώνα για να ξεκουμπιστουν οι δυναστες του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ειναι σημαντική .Οσον αφορά τις έννοιες επιτυχία και αποτυχία μάλλον πρέπει να κάνουμε επαναπροσδιορισμό των εννοιών αυτών των λέξεων.παραδειγματος χάριν η αντιδήμαρχος και ο έτερος υποψήφιος θεωρούνται εκ μέρους σας πετυχημένοι η να πανε και να μην ξανάρθουν;
      4)Η συμπολιτεια ποτέ δεν ήταν εναντίον των ιχθ/ων,ειναι όμως εναντίον της εκμετάλλευσης της αγωνίας των συμπολιτών μας για εργασία,εναντίον της μετατροπής του δήμου σε γραφείο ευρέσεως εργασίας εναντίον της τρομοκρατίας που ασκείται στους εργαζόμενους και εναντίον της καθυστέρησης πληρωμης(δυο μήνες ειναι μεσα οι εργαζόμενοι).Η συμπολιτεια ήταν και θα ειναι εναντίον εκείνων των επενδύσεων που σκοπό έχουν να μετατρέψουν τον ΑΣΤΑΚΟ σε χαβούζα και ευτυχως για τον τόπο δικαιώθηκε απο τη συμμετοχή του κόσμου σε όλες τις κινητοποιήσεις.
      Τώρα αν οι πολίτες του δήμου πρέπει πηγαίνοντας για δουλειά να έχουν στο στόμα και το νόμισμα για το βαρκάρη που θα τους περάσει στη χώρα του αμίλητου,να λείπει το βύσσινο.
      5)Βεβαίως και μιλάει για πολιτισμό και περιβάλλον και βεβαίως δεν εννοεί Φιλινη και μολυσμένο νερό.Αλλωστε στη διάρκεια της περιόδου αυτής θα δείτε το προγραμμα της συμπολιτειας να ξεδιπλώνεται και είμαι βέβαιος οτι ως άνθρωπος με ανησυχίες που είστε θα το επικροτησετε.Οσον αφορά τις συλλογικοτητες(;) για δενδροφυτεύσεις και αλλά ηχηρά παρόμοια,ειναι αλήθεια οτι προτιμούμε να ασχοληθούμε με τη μπόχα κυριολεκτικη και μεταφορική που αναδυει ο τόπος και το δημαρχείο.
      6)Προφανώς απο τα συμφραζόμενα εσείς θεωρείτε οτι ο δήμος τα παει περίφημα και δεν χρειάζεται ΚΑΜΜΙΑ αλλαγή,συνεπώς ψηφίστε Ντίνα Κουμανδρακη Σαμαρα και τους Συνεργαζόμενους που δεν έχουν κανένα κόμπλεξ εξουσίας και που η μονη τους εμμονή ειναι η προσφορά στο τόπο που αγαπούν,στο τόπο που μεγάλωσαν.Δακρυσαμε.
      Αν τα επιχειρήματα που διαθέτουν οι συνδυασμοί της αντιδημάρχου και του έκπτωτου δημοσίου υπαλλήλου ειναι αυτής της ποιότητας,ειναι φανερό οτι οι βασιλιάδες ειναι γυμνοί.

      Διαγραφή
  3. Καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Οι βασικοί διεκδικητές της Δημαρχίας είναι δύο. Η κυρία Σαμαρά και ο κύριος Γεωργαλής. Κάποια στιγμή καλό είναι να δούμε τούς συνδυασμούς τους και τα λέμε. Όσο για τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζει ο καθένας είναι πολλά και διαφορετικά. Και θα φανεί στα 3 διαφορετικά αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη για δημοτικές εκλογές, για περιφερειακές και για ευρωεκλογές. Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφει στην απάντησή του ο 10.15. Όμως πρέπει να δούμε και από τη μεριά της Συμπολιτείας με ποιούς ανθρώπους κατεβαίνει στις εκλογές. Είναι σημαντικό. Διότι μέχρι στιγμής συμβαίνει το εξής μαγικό (και τα μαγικά είναι ωραία). Η Συμπολιτεία, χωρίς να το έχει κυνηγήσει και πολύ, έχει μια μεγάλη δυναμική λόγω του κυρίου Γεωργαλή. Χωρίς να έχουν ανακοινωθεί υποψήφιοι (πλην του κυρίου Τζαχρήστα). Αυτό είναι σημαντικό. Όμως αυτή η μαγεία θα χαθεί εάν δεν ακολουθήσει και η ανακοίνωση ανάλογων υποψηφίων, του ήθους προπάντων του κυρίου Γεωργαλή. Δεν σημαίνει ότι θα χαθεί η δυναμική, αλλά σίγουρα τα ονόματα των υποψηφίων σε μικρές κοινωνίες παίζουν καταλυτικό ρόλο. Τώρα για ποιό λόγο ψηφίζει ο καθένας αυτό που ψηφίζει, σηκώνει πολύ κουβέντα και κανένας δεν θα έχει άδικο. Συμπέρασμα: Σιγά σιγά πρέπει να μας δε΄'ιξετε και τα χαρτιά σας (υποψήφιους συμβούλους) κύριοι υποψήφιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε ενημερώσω ότι βασικός διεκδικητής της Δημαρχίας είναι και ο Γαλούνης. Και όπως πολύ σωστά λες αυτό που έχει σημασία είναι το ψηφοδέλτιο του καθενός. Και οι δύο παραπάνω που αναφέρεις κάθε άλλο παρά δυνατό ψηφοδέλτιο δεν έχουν (κατά τη γνώμη μου!) Και αν όντος δεν θες να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ας μιλήσουμε λίγο ανοιχτά.... Ο κύριος Γιωργαλής στηρίζεται σε αυτούς που αντιδρούν στο Γαλούνη και τη Σαμαρά. Η κυρία Σαμαρά στηρίζεται στην οικονομική της άνεση (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και ο κύριος Γαλούνης στηρίζεται στην επαφή του με τον κόσμο και την απήχησή του. Καλώς ή κακώς το ψηφοδέλτιό του απ' όσο ακούω και ξέρω αποτελείται ως επί το πλείστον από άτομα σοβαρά, ικανά, που στηρίζουν τον τόπο και τον ενισχύουν (Βλέπε Πανταζής). Τον στηρίζουν Αγρότες, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι κτλ άτομα με κύρος και λόγο! Τα υπόλοιπα το Μάϊο...

      Διαγραφή
  4. Κοίτα να δείς έτσι όπως το θέτεις μπορεί και να έχεις και δίκιο. Όμως βλέπεις τα πράγματα μόνο από τη δική σου σκοπιά και μόνο. Κι αυτό επειδή θέλεις να βάλεις στούς διεκδικητές της Δημαρχίας και το Γαλούνη. Κατά την άποψή μου κάνεις ένα λάθος για το Γεωργαλή και την Κίνηση Πολιτών. Ο Γεωργαλής δεν στηρίζεται σε αυτούς που αντιδρούν σε Σαμαρά και Γαλούνη, έτσι σκέτα. Ο Γεωργαλής στηρίζεται σε ανθρώπους (και ψηφοφόρους) οι οποίοι θέλουν πραγματικά ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης, διοίκησης, συμμετοχής κλπ κλπ κλπ επειδή έχουν βαρεθεί διακυβερνήσεις στυλ Σαμαρά και Γαλούνη (είναι η επιτομή του one man show). Η Κίνηση Πολιτών είναι το ακριβώς αντίθετο. Η Κίνηση Πολιτών (θα αναφέρομαι έτσι από δω και πέρα μιας και ο Γεωργαλής δεν διεκδίκησε ποτέ τον τίτλο του δραγουμάνου στην Κίνηση, από όσα γνωρίζω) έρχεται να φέρει κάτι άλλο στο προσκήνιο. Τον σεβασμό στον Πολίτη, στις αγωνίες του, στο νεράκι που θέλει να πιεί. Τώρα αυτά που λές για το Γαλούνη και τα περί απήχησης στον κόσμο κλπ ας μην το συζητήσουμε. Υπάρχει τεράστια διάσταση απόψεων για τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω κυρίου. Όσο για τούς υποστηρικτές θα προτιμούσα να γράφατε τα ονόματα των αγροτών, των γιατρών και των δικηγόρων κλπ κλπ κλπ και όχι του κυρίου Πανταζή μόνο και μόνο επειδή είναι επιχειρηματίας. Γιατί θα βγεί η κυρία Σαμαρά και θα πεί ότι έχει και αυτή χρήματα (η ίδια και όχι κάποιος υποστηρικτής της), θα βγεί και η Κίνηση Πολιτών και θα βάλει ρεφενέ και στο τέλος θα παίξουν μια ωραία πόκα (ή την παίζουν ήδη με τις εκλογές στην πλάτη μας?). Το θέμα είναι ότι ο κόσμος ο πολύς έχει βαρεθεί και την κυρία Σαμαρά και τον κύριο Γαλούνη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γαλούνης έχει χάσει παταγωδώς την τελευταία φορά στο Δήμο του. Ουσιαστικά το αποτέλεσμα αποτέλεσε αποπομπή και όχι ήττα. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο κύριος Λύτρας έτρωγε πόρτα από ψηφοφόρους λόγω του κυρίου Γαλούνη στο Δήμο του. Στο χωριό του με ελάχιστη διαφορά βγήκε ο κύριος Λύτρας και όλοι ξέρουμε ότι πλήρωσε το τίμημα Γαλούνη. Η κυρία Σαμαρά? Πληρώνει το τίμημα της απουσίας της όλα αυτά τα χρόνια. Να τη δικαιολογήσω στο ότι τράβηξε μεγάλο ζόρι με το ατύχημα του κυρίου Σαμαρά. Τώρα το αν θα έπρεπε να λειτουργήσει διαφορετικά ο Δήμος σε αυτή την περίπτωση και να αναλάβει άλλος Δήμαρχος, το συζητάω με πολύ μεγάλη διάθεση να δεχθώ τα πάντα. Στα θετικά της όμως είναι σίγουρα το ξεσκαρτάρισμα κάποιων στενών συνεργατών οι οποίοι δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κύριος Γαλούνης δεν διανοήθηκε να ζητήσει μια φορά συγγνώμη για τα λάθη του. Ούτε μια φορά. Η Κίνηση Πολιτών όπως έγραψα και πιο πάνω έχει ένα θέμα με τούς υποψηφίους. Ανάλογα με τα άτομα, θα τραβήξει και περισσότερο ή λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πανέξυπνη κυρία Σαμαρά φρόντισε να κλείσει 6-8 πρώτους σε δημοτικότιτα και αναγνωρισιμότητα και ικανότητα και προπαντως αφθαρτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι πόσο τους κοστολόγησε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλοι έχουν την τιμή τους. Άλλοι πληρώνονται σε χρήμα, άλλοι σε επιδοτήσεις, άλλοι σε μόνιμο μισθό, άλλοι σε καμιά θέση εργασίας, άλλοι μασάνε σε απειλές και άλλοι σε υπονούμενα κλπ κλπ κλπ. Και υπάρχουν και αυτοί που δε μασάνε και θα ψηφίσουν ότι νομίζουν για τούς λόγους που νομίζουν και δεν δίνουν και λογαριασμό και σε κανέναν. Μη μου πείτε ότι το θέμα του δούναι και λαβείν το ακούτε πρώτη φορά? Ή ότι είναι κάτι που το ακούσατε επί Καλλικράτη? Επί Καποδίστρια τα ίδια γινότανε (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και επί Κοινοτήτων. Ξεχνάτε, όλοι αγαπητοί μου. Γιατί ξεχνάτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.