Συμπολιτεία Ξηρομεριτών: Επίκειται «ενσωμάτωση» του Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού.


Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας το Κέντρο Υγείας Μύτικα οδηγείται στο κλείσιμο. Ο τρόπος που θα γίνει αυτό είναι η «ενσωμάτωσή» του στο Κέντρο Υγείας Αστακού και η «ενσωμάτωση» (βλέπε μεταφορά) του προσωπικού του, στον Αστακό.
Ανησυχίες είχαν από καιρό εκφραστεί αλλά κανείς υπεύθυνος δεν ασχολήθηκε σοβαρά δηλαδή θεσμικά με το θέμα. Η μεθόδευση θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι αρμοδιότητες  των μονάδων πρωτοβάθμιας Υγείας θα έπρεπε μέχρι τέλους του 2012 να έχουν μεταφερθεί στους Δήμους, μετά από δημοσίευση που θα γινόταν σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Τέτοιο Προεδρικό Διάταγμα δεν κατατέθηκε ποτέ. Αποτέλεσμα σήμερα να γίνονται ουσιαστικές ανακατατάξεις στην πρωτοβάθμια υγεία, ερήμην των ενδιαφερόμενων πολιτών.
Εδώ βέβαια για το Δημαρχείο πέρα βρέχει. Ζει σε άλλο κόσμο. Αμφιβάλλουμε αν έχει καν αντιληφθεί την σοβαρότητα του θέματος.
Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια των πολιτών. Προτείνουμε να συγκληθεί άμεσα στον Μύτικα Συνέλευση των κατοίκων και των φορέων για να ληφθούν πρωτοβουλίες για δυναμικότερες και συντονισμένες ενέργειες.
Εμείς, ως Συμπολιτεία Ξηρομεριτών, θα είμαστε παρόντες . 

Συμπολιτεία Ξηρομεριτών.

6 σχόλια:

  1. Χθες το εμαθα και απορω με τους κατοικους που ενω ολοι το ξερουν,δεν αντιδρα κανεις.Αληθεια,εχετε αναλογιστει τη σοβαροτητα του θεματος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός το ξέρει? Κανένας δεν το ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάθετε το λοιπόν,η ανάρτηση είναι πέρα για πέρα αληθινή, απο την Δευτέρα το ΚΥ θα υπολειτουργεί ή μάλλον για την ακρίβεια - όπως λένε- θα λειτουργεί ως Περιφερειακό Ιατρείο. Ξέρετε τί σημαίνει αυτό? Ότι απλά θα γράφονται φάρμακα και θα λειτουργεί μόνο τις πρωινές ώρες. Αναρωτηθείτε πόσο ολέθριες συνέπεις έχει αυτό για τον τόπο μας...Ενα τσίμπημα φιδιού, ένα καρδιακό επεισόδειο...και οι πρώτες βοηθειες θα παρέχονται μόνο στον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφου τις πιο πολλες μερες του μηνα δεν υπηρχε γιατρος στο κεντρο υγειας μετα το μεσημερι και το χαρτακι στην πορτα εγραφε ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΑΚΟΥ δεν αλλαζει κατι...αυτη ειναι η αληθεια γιατι δεν την λεμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποτε αςτο αποδεχτουμε στωικα και αυτο,αυτη ειναι νοοτροπια μας δυστυχως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλα πληροφορήθηκα ρε παιδιά κι όχι αυτά που γράφονται εδώ. Με το συμπάθειο δηλαδή. Πάντως μου είπαν ότι θα γίνει και ανακοίνωση για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.