Απάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για ιχθυοκαλλιέργεια στην Κασσιώπη.Απάντηση, αναφορικά με την άδεια επέκτασης της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη και τη σχετική ανακοίνωση του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη, Θ. Γαλιατσάτου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου.
Στην απάντησή του, ο κ. Σπύρου, αναφέρει:
«Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτος, ψεύδεται» όταν αναφέρει ότι ενέκρινα την επέκταση της άδειας της ιχθυοκαλλιέργειας στην Κασσιώπη, καθώς όφειλε να γνωρίζει ότι ο Περιφερειάρχης δεν είναι αρμόδιος για την έγκριση της επέκτασης της άδειας.
Ο κ. Γαλιατσάτος οφείλει, επίσης, να γνωρίζει ότι αρμόδιος για το θέμα αυτό είναι ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος και υπέγραψε την αδειοδότηση.
Σε ότι αφορά στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου για σχετικά θέματα, γνωρίζουν άπαντες ότι είναι καθαρά γνωμοδοτικός.
Το θέμα της επέκτασης της άδειας του συγκεκριμένου ιχθυοτροφείου δε συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 27 Ιουλίου του 2013 που ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο να κοινοποιήσει τόσο στους επικεφαλής των παρατάξεων όσο και στο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την προηγούμενη απόφαση του Π.Σ. (αρ. 213/2011) ότι, δηλαδή, δε δέχεται καμία νέα χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών.
Ο Πρόεδρος του Π.Σ., ως όφειλε, εκτέλεσε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που ο κ. Γαλιατσάτος βεβαίως και γνωρίζει.
Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γαλιατσάτο τη στάση του σχετικά με τις ιχθυοκαλλιέργειες της Κεφαλονιάς, για τις οποίες πότε ψήφιζε «ναι», άλλοτε δήλωνε άγνοια και άλλοτε ψήφιζε «όχι».
Τέλος, αναρωτιέμαι πώς ο κ. Γαλιατσάτος βλέπει την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας στα Ιόνια Νησιά, όταν οι θέσεις του εμπεριέχουν ψεύδη, ανακρίβειες και σύγχυση, ωστόσο θα αναμένουμε τη θητεία του για να διαπιστώσουμε αν όλα όσα εξαγγέλλει και ευαγγελίζεται θα υλοποιηθούν.
Όσο για την προσφυγή κατά της απόφασης, την αφήνουμε στον ίδιο για να αποδείξει αν όσα λέει τα εννοεί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του ιστολογίου.
Σχόλια υβριστικά, συκοφαντικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, μειωτικά και απαξιωτικά ή σχόλια χυδαία, σεξιστικά, ρατσιστικά και θρησκευτικού μίσους, σχόλια με μηνύματα που δεν καταλαβαίνουμε, ονομαστικές αναφορές σε απλούς πολίτες και προβοκατόρικα ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με τη παραπάνω ανάρτηση, ΔΕΝ θα δημοσιεύονται.
Επίσης ΔΕΝ θα δημοσιεύονται σχόλια που δείχνουν φανερά ότι ο σχολιαστής δεν γνωρίζει καν το θέμα που σχολιάζει, έχει φανερά πλήρη άγνοια για το αντικείμενο της ανάρτησης και απλώς σχολιάζει για να δει το σχόλιο του να δημοσιεύεται και να αισθανθεί ο ίδιος ικανοποίηση.
Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.
Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να διατυπώνουν τα σχόλια τους με κόσμιο τρόπο για να δημοσιευτούν.
Η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια για να πούμε αυτό που θέλουμε και να ασκήσουμε την κριτική μας, αποφεύγοντας όλα τα πιο πάνω που αναφέρονται.
Εάν παρ' όλα αυτά κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από ανάρτηση ή σχόλιο στο Blog, καλείται να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω του e-mail προς αποκατάσταση.